Çocuk Hastalıkları 7 aylık kızım uykuya dalamıyor, nolur bir fikir verin arkadaşlar...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

penpetekir

Allahım sen büyüksün
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
562
22
118
Tüm anne ve bebişlerine selamlar...
Arkadaşlar kızım yaklaşık 7 aylık oldu Allahın izniyle. Allahıma çok şükür çok uysal, sakin ve sevimli bir kızanım var. Gece 10 saat deliksiz uyuyor. Diyceksiniz ki derdin ne be kadın?
Gündüzleri uyku uyuması tam bir işkence. Ne yaparsam yapayım uyuyamıyor. Bu da ona sinir olarak geri dönüyor. Eğer bi şekilde gündüz uykusunu almışsa aksam 21 civarı beşiğine koyuyorum, 3 dakia sonra dalıyor kendisi. Ama gündüz uyumamışsa akşam 19 gibi mızmız da mızmız, beşiğine koyuyorum ve sevip konuşup çıkıyorum odadan ve maalesef 30 dakika gibi ağlayarak uyuyor. Çalışmıyorum, evdeyim. Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?:36::37:

canım 18 ay doludolu uykusuzluk cekmıs bır anne olarak bunu sıkıntı yapmamanı rıca edıyorum..masallah gece 1o saat delıksız uyuyor dıyorsun..benım kızım ne gece ne gunduz uyumazdıı..kafayı yıyecektım uykusuzluktan sabah 6 lara kadar otururdum sonra yarım saatte bıryada en fazla 45 dkda bı uyanırdı..ve bıze yardım edecek kımse de yoktu..esımle ıkımız aılelerımızden uzaktayız..ıkıdebır annemı 8 saattlık yoldan cagırrdım..

bebekler yıkanınca yorulur uykusu gelir.öğlen bi güzel yıka masajla emzirirken uyur inşallah.o işe yaramazsa havalarda güzelleşiyor çık dışarıya bebek arabasında falan gezdir.temiz hava farklı ortam iyi gelir uyur belki en etkili yöntemse arabanız varsa bindirin gezdirin.çocuklar arabada uyurmuş etkili olur inşallah.bende çok çektim seninki yine gece uyuyormuş benimki sabah 7 8 lere kadar uyumazdı 2 yaşına kadar.sabah uyuduğu için de gece uykusu gibi olmuyor tabi sürekli uyanır dururdu.of ne eziyetli günlerdi.allah sabır versin

Tüm anne ve bebişlerine selamlar...
Arkadaşlar kızım yaklaşık 7 aylık oldu Allahın izniyle. Allahıma çok şükür çok uysal, sakin ve sevimli bir kızanım var. Gece 10 saat deliksiz uyuyor. Diyceksiniz ki derdin ne be kadın?
Gündüzleri uyku uyuması tam bir işkence. Ne yaparsam yapayım uyuyamıyor. Bu da ona sinir olarak geri dönüyor. Eğer bi şekilde gündüz uykusunu almışsa aksam 21 civarı beşiğine koyuyorum, 3 dakia sonra dalıyor kendisi. Ama gündüz uyumamışsa akşam 19 gibi mızmız da mızmız, beşiğine koyuyorum ve sevip konuşup çıkıyorum odadan ve maalesef 30 dakika gibi ağlayarak uyuyor. Çalışmıyorum, evdeyim. Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?:36::37:

merhaba,
benim oğlum 2buçuk yaşına geldi ancak doğduğundan beri uyku konusunda sizinkine benzer sorunlar yaşıyoruz.
Ben son birkaç aydır şöyle bir düzen oluşturdum :

Sabah 9gibi kalkıyoruz, kahvaltıdan sonra uyku saatine kadar acil bir iş yoksa evde birlikte vakit geçiriyoruz.
Kalktıktan 3 saat sonra öğle uykusuna yatırıyorum. 3 saat sonra gerçekten çok zorlanmadan uyuyor ancak bizimkinin uykusu, ortalama 1 saat(daha küçükken ortalama 20-30dakika idi sonra zamanla arttı bu süre).
uyandıktan sonra meyve veya isteğine göre yemek yedikten sonra akşam üzeri parka çıkarıyorum yada yürüyerek semt içinde gezmeye çıkıyoruz ve mümkün olduğunca uzun süre ayakta kalıp yorulmasını sağlamaya çalışıyorum.
Böylece akşam yemeğinden sonra babayla yarım saat veya biraz daha fazla top oynayıp enerjisini atıyor ve biraz oyuncaklarıyla oynuyor ve 10-10buçuk gibi yatırıyorum.
Eğer tam olarak yorulmaz veya öğle uykusu 4den sonraya sarkarsa gece uyumamak için direniyor.

Bu anlattığım günlük rutin tam olarak hergün aynı şekilde olmuyor ama elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. sizin bebeğiniz henüz çok küçük ancak yemek+oyun+uyku rutinini yakalayabilirseniz biraz rahat edersiniz.

Bana uyku konusunda doktorum Tracy hogg'un kitabını önermişti ki yukarıda anlattığım günlük rutin aslında onun annelere önerisidir... internette kitabını ve onun yöntemlerini deneyen annelerin paylaşımlarını bulabilirsiniz.

merhaba kızlar şükürler olsun ben uykusuz gecelerime son verdim oğlumla huzurluyuz artık. bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine hamak aldım çok iyi geldi oğluma gazkolik sancısı yaşıyorduk sizede tavsiye ederim denemekte fayda var.
aldığım sitedende cok memnun kaldım:
Bliss Ahşap Stantlı Yatay Bebek Hamağı Kum Rengi - Ürün Kategorileri

Son düzenleyen: Moderatör:
Back