kızlar günaydın. bebekleriniz eğer kendi kendine uyumuyorsa ilk önce ona alıştırın ben 9 aylıkken anca alıştırabildim ve daha önce yapmadığıma pişman oldum biraz ağlıyorlar biraz dediğim 1 hafta kadar ilk günler 45 dk . falan ağladılar aralarda 10dk . bir gibi girip kucağıma almadan buradayım annecim sakin ol gibi şeyler söyleyip çıkıyordum 1 hafta içinde tamamen alıştılar . ve uyku nasıl bişey anladılar gece uyanmaz oldular bide . bunlar şimdi acımasız gibi geliyor ama sonra bebek içinde sizin içinde çok rahatlattıgını göreceksiniz . gündüz aynı saatlerde yatırıp aynı saatlerde kaldırın . mesela diyosunuzya bugün 2 saat uyudu dün 1 saat. dün 1 saat uyuduysa bugünde aynı saatlerde yatırdıgınız bebeği aynı saatte kaldırın uyanmadıysada siz uyandırın yani .ben kendi çocuklarımı 10 gibi yatırıyorum 11,30 gibi uyandırıyorum öğlen tekrar 2,30 gibi yatırıp 4 gibi kaldırıyorum . akşamda tekrar 8,5 gibi yatırıyorum hasta değillerse sabaha kadar uyuyorlar . ama bu düzeni doduklarından beri yapıyorum .herkes uyuyan çocuğu uyandırmasana bırak diyodu allahtan kulak asmamışım şimdi o kadar rahatki ve onlarda daha sağlıklı herkes şimdi saatini biliyor uyku saatleri geldimi mızıldanmaya başlarlar . bi deneyin derim ama yapabilecekseniz . vazgeçip onu ordan aldığınız sürece bidaha alıştıramayabilirsiniz . iyice emin olun yani . çok yazdım kusura bakmayın