Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğinize neler yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ebru_82

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
209
105
303
42
Merhaba kızlar,

7 aylık bebeğim var. Kendime göre bende menü hazırladım ama değişik şeylerde yedirmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar organik tabiki:) Siz neler yediriyorsunuz fikir olsun hepimize...

doktorunuza başvurmanızı öneririm bunları yedirmeden önce. yumuşak meyve ve sebzeler: özellikle armut hem sindirimi de kolay.elma,şeftali,muz,kabak,patates,havuç,yeşil fasulye,bezelye(püre haline getirilerek).
tahıllar:kepekli pirinç,tavuk,beyaz etli balıklar. yeni deneyeceğiniz besini ilk başta kahvaltıda verin ona karşı herhangi sindirim sorunu olup olmadığını görmeniz açısından.bir de ilk vereceğiniz besinleri birlikte vermeyin ki herhangi bir alerjik reaksiyon gösterdiğinde neye olduğunu bilirsiniz.

Merhaba kızlar,

7 aylık bebeğim var. Kendime göre bende menü hazırladım ama değişik şeylerde yedirmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar organik tabiki:) Siz neler yediriyorsunuz fikir olsun hepimize...

Selamlar, ben BLW kitabini okumustum ve biraz oradan biraz annemden biraz kendimden yontemlerle 9.ayimiza geldik. :) İlk baslarda sebzeleri haslayip ona verdim, tadim gunleri yaptik.. her gun tek besinle tanistirdim ve 3 gun ayni besini verdim ki alerjik reaksiyon veriyor mu diye.. yavas yavas yogurt meyve derken su an herbir seyi yiyor cok sukur:) ama benim kesin olarak bazi kurallarim vardi, asla bir seyleri bulamac haline getirip vermedim, asla tv ya da telefon karsisinda yedirmedim, su anda da ona ozel bir menu yapmiyoruz evde ne yiyorsak o da onlari yemeli diyerek bize eslik ediyor:)) kitabin arkasinda hangi ayda hangi sebze ve meyveler yedirrilmesi gerektigi yaziyordu ve tabiki doktorumun da soylediklerini dinledim.. Hee bir de soyle bir gercek var yemek istemedigi bir seyi asla yemiyor mesela peynir :))) ona da soyle bir cozum getirdim, krep hazirlarken icerisine koyuyorum fark etmiyor:)))

brokoli çorbası
ıspanak corbası
havuç çorbası yedirebildiğin kadar yedir bi süre sonra yemiyecek

yoğurtlu meyve püresi yapardım içine ceviz falan koyardım çok severdi

Merhaba kızlar,

Merhaba. Sabah kahvaltısına peynirli omlet iyi fikir. Ben hindistan cevizi yagi ile pisiriyorum en çok oyle seviyor. Kahvaltiya avokado da ekleyebilirsin, hem şimdiden tadına alışması kolay olur hem de çok besleyici bebekler için. Havuç patates, taze fasulye, ıspanak, kabak, kereviz, enginar, pırasa... kısacası mevsim sebzelerini 3 gün kuralı ile deneyerek verebilirsin. 7 aylık olduğu için doktoruna da danışarak kıyma da ekleyebilirsin pürelerine. Zaten 1 çay bardağını geçmez şuan yediği, ana öğün 1 yaşına kadar anne sütü veya formül mama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…