• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylik bebegimin beslenmesi yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar 7 ayını dolduracak bi oğlum var emziriyorum gün içinde 2 yemek kaşığı yoğurt veriyorum bi de gece yatarken 4 yemek kaşığı kadar mama veriyorum 3 gün çorba vermeye başlamıştım doktor kontrolüne gidince bi yaşında bu kadar kiloda olması lazım yemek sularından sadece tattır dedi kilosu 9 buçuk kafam çok karışık verdiğim mama ve yoğurt az mi iyi mi çorbaya başlayım mi yeni dişi cıktı herkes dişi çıktığı için zayıflar corbalardan yedir diyo bi de size soruyum dedim
arkadaşım öncelike doktordan 7 aya uygun bir öğün listesi iste, verdiklerin az gibi duruyor ama panik yapma toparlar kilosunu yedirrisen, mesela biz bir öğün süt yada mama bir öğün çorba, bir öğün yoğurt, bir öğün muhallebi, meyve püresi sonra tekrar çorba, süt veriyoruz.

yemek sularının hiç besin değeri yok, sebze püresi daha sağlıklı ona göre.
mama yerine yoğurt da daha sağlıklı olur bence, mümkün oldukça yapay besin vermemek lazım

Ek gıda miktarın çok az. Oğlun tombik diye mi az verdi doktor? Eğer öyle yaptıysa doktorunu değiştir.

Kızlar 7 ayını dolduracak bi oğlum var emziriyorum gün içinde 2 yemek kaşığı yoğurt veriyorum bi de gece yatarken 4 yemek kaşığı kadar mama veriyorum 3 gün çorba vermeye başlamıştım doktor kontrolüne gidince bi yaşında bu kadar kiloda olması lazım yemek sularından sadece tattır dedi kilosu 9 buçuk kafam çok karışık verdiğim mama ve yoğurt az mi iyi mi çorbaya başlayım mi yeni dişi cıktı herkes dişi çıktığı için zayıflar corbalardan yedir diyo bi de size soruyum dedim
Benim oğlan 3 aylık sekiz kilo:KK57:

ben diyetistenin aynı zmanda bebegim var yogurt yumurta sarısı .pirincli yogurt corbası sebze corbası . meyve püreleri cam rendeyle. mercimek corbası .içine ufak ekmek ıfalayabilrisin . et suyu tavuk suyu. kıyma . minik minik tavuk . bunları yiyebilir corbalarda felan . 3 ögün ver yediği yere kadar yesin . sonra zaten emzirirsin .

ben diyetistenin aynı zmanda bebegim var yogurt yumurta sarısı .pirincli yogurt corbası sebze corbası . meyve püreleri cam rendeyle. mercimek corbası .içine ufak ekmek ıfalayabilrisin . et suyu tavuk suyu. kıyma . minik minik tavuk . bunları yiyebilir corbalarda felan . 3 ögün ver yediği yere kadar yesin . sonra zaten emzirirsin .
Aaa tavuk et suyu da verebilir miyim rica etsem bana bi günlük liste yazabilir misin meyve püresi ve yoğurt saat kaç bi veriyim gece yatmadan mamayı kaç saat önce versem daha iyi olur:KK54::KK36:

Aaa tavuk et suyu da verebilir miyim rica etsem bana bi günlük liste yazabilir misin meyve püresi ve yoğurt saat kaç bi veriyim gece yatmadan mamayı kaç saat önce versem daha iyi olur:KK54::KK36:[/QUOTEsabah kacta kalıkıyorsa kahvaltıya daha varsa az emzir yoksa emzirme . haslanmıs yumurta sarısı ben içine az ceviz rendeliyorum ceyrek yarım kadar . bende ceviz rendesi var yani cok ince . yumurtaya kaynamıs sogumus su ekliyorum agzına yapısıyır yada yanında su ile veriyorum . arada bir tatlı kasıgını gecmeyecek sekilde pekmez veriyorum.
yumurta olmassa kahvaltıda 4 yemek kasıgı yogurdu koy soguk olmasın nekadar yerse yemeklerden sonra emzirrirsin.
2 saat sonra emzir acıkırsa 4 saat sonrada herhangi bir corba içinde pütür olmasın tuzsuz netten bakarsınız tariflere. 8. ayda pütürlü besinleri denemeye baslamalısın.yine 3-4 saat sonra
aksam yogurt corba gibi corbaya kıymada koyabilrisi
aksam yemeginden 1 saat sonra armut elma havuc gibi seylerin püresi .bunu herhangi bir ögündede verebilrisin

sütün iyi ise mamaya gerek yok aslında sen besinleri verdikce alısacak raz yiyince zaten doyuyorlar agzını cekiyor kendi belirliyor.

ıspanak brokoli havuc kabak pıras gibi sevzeleri haslayıp blendirdab gecirip içine zeytinyagı koyup güzel corba okuyor böylece sebzeyede alısır

saatleri sen belirlenelisin sonucta kalkıp yattıgınız saatler degisir.
cırbalara minicik ekmek içi atabilrisin

ama ek besinleri ihmal etme yavas yavas aylara göre pütür oranını artır ki kato beisnleri ilerleyen aylarda zorlanmadan yesin

sekerden oirinc unundan inek sütünden 1 yasına kadar uzak tut

Back