Bebek Beslenmesi 7 aylik bebegimin beslenmesi yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mirelor

Evli = mutlu = çocuklu ;)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
103
30
18
Kızlar 7 ayını dolduracak bi oğlum var emziriyorum gün içinde 2 yemek kaşığı yoğurt veriyorum bi de gece yatarken 4 yemek kaşığı kadar mama veriyorum 3 gün çorba vermeye başlamıştım doktor kontrolüne gidince bi yaşında bu kadar kiloda olması lazım yemek sularından sadece tattır dedi kilosu 9 buçuk kafam çok karışık verdiğim mama ve yoğurt az mi iyi mi çorbaya başlayım mi yeni dişi cıktı herkes dişi çıktığı için zayıflar corbalardan yedir diyo bi de size soruyum dedim

Kilosu fazla gercekten ayina gore, benim kizim 19 aylik 9 kilo tabi benimkide cok zayif. Bence doktoru dinleyin.

Bende kilodan dolayi biraz korkmaya basliyorum kizim 2 ay 1 haftalik kilosu 6 kl 300

neden mama veriyorsunuz

Benim oğlum 7 aylıkken 10 kiloydu, 4,5 kilo doğdu. Hiç bir doktor kilosu çok falan demedi ek gıdayı kesmedi (ki en iyi profesörlere gidiyorduk.) Doktor var doktor var. Başka doktora mümkünse profesöre danışın. Anne sütü temel besin, yemeğin suyunu falan vermeyin hiç bir besleyiciliği yok. Sebze püresi, ile başlamıştık havuç kabak patates mevsim sebzeleri püresi ile ( mutlaka zeytinyağı ilaveli yoksa kabız olur) pirinçunu vs vermeyin gerek yok Sebze ve meyveleri püre olarak başlayabilirsiniz

Bende kilodan dolayi biraz korkmaya basliyorum kizim 2 ay 1 haftalik kilosu 6 kl 300
Sizinkide tombişmis bebekler ilk 4 ay falan daha çok kilo alıyorlar sonra yavasliyomus benim oglumda 2 aylıkken tartildiginda bi ayda 2 kilo almıştı emzirme de onemli

Boyu da 73 santim aslında dış görünüşü hiç öyle kilolu durmuyor

Dogum kilosuda onemli tabi, benim kizim erken dogum 2200 dogdu boyuda 82 kilomuzda suan 9.2, asiri harekette olunca alamiyoruz.. 7 aylik 73 cm boyuda uzunmus masallah ama genede fazla sanki kilosu

Bence mama verme kilo yapiyor.yogut en sagliklisi

Sütüm eskiye göre az ve akşamları daha az oluyo doymuyodur diye gece yatirmadan önce veriyorum

Sizinkide tombişmis bebekler ilk 4 ay falan daha çok kilo alıyorlar sonra yavasliyomus benim oglumda 2 aylıkken tartildiginda bi ayda 2 kilo almıştı emzirme de onemli
Evet cok cabuk acikiyo doktorda dedi zaten emzirmede bi anda hizli kilo aliyolar sonra hareket etmeye baslayinca dogal olarak yakiyolar kilo alimida yavaslar dedi ama distan bakinca cokta kilolu gorunmuyolar bence sadece tartisa o rakami gorunce insan biraz sasiriyo cok hizli dombili oluyolar ama bebeklere yakisiyo bence saglik acisindan bi zarari olmadigi surece tabi

Sebze meyve pürelerine 7. Ayda mi başlamıştıniz

Evet, mama ile beslenen bir bebekti 4 aylıkken sütüm kesildi. Süt alerjisi olduğu için yoğurt la başlamadık. Ama konu sahibi zaten yoğurda başlamış ona ek olarak önce sebze sonra meyve önerdim
Teşekkür ederim

7 ay 9 kilo bence fazla değil benim de bebeğim öyleydi hem de ek gıdaya geçmiştik çorbada yiyordu yoğurt ta meyve de. Bence abartmış 50 sene önce yapılan bir araştırmaya göre diyorlar yok şu kiloda olması lazım Yok boyu su olsun. Artık devir folik asit çocuklarının. Hepsinin de maşallahı var. Üzülmeyin anne sütü ile beslenen bebek asla obez olmaz zaten yürümeye başlayınca kiloları atacak.

Dis gelince kilo biter ,koyu kivamli corbalar yapin ,
Sebze ve azcik et haslama gibi pisirip ,azcik zeytinyagi ile belenderdan gecirin ,
Meyve suyu yapin ,mevsimine gore havuc ya da seftali ,
Yogurt gaz yapabilir icvine azicik karbonat ya da pudra sekeri ya da meyve puresi ilave edebilirsiniz ,
Yavas ytavas sabah kahvaltilarina gecin ,
Kendi yediginiz salcali ,tuzlu ,baharatli yemek ve corbalardan vermeyin ,bebeklere seker,tuz ,salca ,baharat kullanilmaz,
Peyniri suya koyup bir gece bekletin tuzu gitsin ,
Kolay gelsin

Çok teşekkür ederim ya cok açıklayıcı yazmışsınız yoğurt u biraz zor yiyo dediğiniz gibi meyve püresi ekliycem

Doktora mama verdiginizi soylediniz mi? Bence mamanin saatine yogurt, yogurdun saatine corba koyup mamayi listeden cikarabilirisiniz, tabi bebeginizin gaz sorunu yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…