• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğim için hangi balık uygundur?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

wetw

Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
413
4
96
49
Kocaeli
7,5 aylık kızıma haftada 1 gün vermek üzere balık yemekleri yamak istiyorum ancak malum mevsim apanmaküzere. Somon aldım ancak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

canım bende somon almıştım.hatta birkaç defa koydum çorbalarına ama doktorumuz önermedi.çünkü somon bizim ülkemizde olan bir balık değil,buraya gelirken donduruluyor.balıkçılar satarken donu çözülüyor.ben evde tekrar dondurucuya attım.ve en önemlisi dondurulup çözüldüğünde hem vitamini kalmıyor,hem alerji yapma riski çok fazla artıyor.üstelik bu aşamalardan geçerken balıkta oluşan bir bakteri bağırsaklara yapışıp hastalık yapıyomuş.tam ne hastalığı yaptığını bilmiyorum.ama düşününcede mantıklı geliyor.bebeklere derin su balığı yedirmek gerekiyomuş aslında.ama doktorumuz bize hamsi verebilirsiniz dedi.istersen derin su balıkları nelermiş bir araştır bakalım.şimdi bende bakıcam.kusura bakma biraz uzun oldu.

ah ah benim oğlumda yedi buçuk aylık ve bende balık vermek istiyorum.fakat şanlıurfada bulmak imkansız taze balığı...hepsi dondurulmuş çözdürülmüş.napcağımı şaşırdım.

8 aylık olunca balık yağı şurubu vermeyi düşünüyorum.

uskumru, ton baligi ve somon derin su baliklari uskumru her zaman taze bulunur heralde

kızlar bebekler için en vitaminlisi dil balığıymış.ama nerde nasıl satılır bilemem.sanırım oda dondurulmuştur

Ya kızlar, benim bukunduğum şehirde Norveç somonunun fabrikası var. Balıklar norveçten gelyor, burda temizlenip, ayıklanp, fleto haline getirilip vakumlanıyor ve türkiyenin birçok yerine satılıyor. Carrefour başta olmak üzere pek çok maaza ve turistik yerlerdeki restoronlar. Benim bi tanıdıım kz o fabrikada çalışıyor ben ondan aldım, vakumlu temilenmiş. Ama norveçten gelme kısmını bilmiyorum tabiki donrularakmı aşka tülü mü ?Yoksa ahsen26 arkadaşın dediği konu mantıklı..

dondurulmuş balığı veremiyor muyuz??
balık çorbasını nasıl yapıyorsunuz kızlar

dondurulmuş oalark gelimiş fakat çözülmemiş balığı 2 gün önce attım,bugün yapmayı düşünüyorum bişe olmaz demi??

valla bende fabrkadan aldım soonları 200 gr lık vakumlu poşetlerde ve buzlukta. Bende burdan alıp yapıyorum. Bir kez omşum yaptı, 1 kez de ben yaptım balık çorbasını. Patates, soğan, havuç,kuşbaşı elimin 4 parmağı kadar somonu güzelce pişirip süzgeçten geçirdim. Ben söyle yaptım başka çeşit bilen varsa yazarsa sevinirim.

en uygun balık kalkan balığıymış bendeki beslenme kitabı öyle söylüyor eşime dedim artık oğluma balık yedirelim diye ama mevsimi geçti şimdi balılar artık dondurulmuş dedi ve almadı
balık dondurulmadan yenmeliymiş özellikler bebekler

çevremdeki sağlıkçı arkadaşta onaylayınca vazgeçtim

kızlar balığı Dr.Kadir Tuğcuya sordum, cevap verince paylaşırım.

arkadaşlar ben kızıma 7,5 aylıkken dil balığı vermiştim. ama 2 parmak ucu kadar. alerji yaptı onda hemen. üstelik daha sonra ben yedim, ona vermedim, sütümden bile alerji yaptı biraz. bu hafta somon verdim. hem o çok sevdi hem de alerji yapmadı Allahtan. dilbalığı denizin en dibinde nerdeyse kumun içinde yaşayan bir balık. dip balıkları da bebeklere 2-3 yaşına kadar önerilmiyormuş. belki sadece bizde alerji yapmıştır bilemiyorum ama ben uzun bi süre dip balığı yedirmeyi düşünmüyorum.

kızlar balığı Dr.Kadir Tuğcuya sordum, cevap verince paylaşırım.

canım bildiğim kadarıyla onun görüşü bebeklere illa ki balık yedirmek zorunda olmadığımız, Himalayalarda insanların balık bulamadığını ve sağlıklı bir şekilde yaşadıkları, ancak bebek seviyorsa yedirebileceğimizi ama yemezse de dünyanın sonu olmadığı yönünde. yine de sana vereceği cevabı da merak ediyorum. paylaşmanı bekliycem.

canım bildiğim kadarıyla onun görüşü bebeklere illa ki balık yedirmek zorunda olmadığımız, Himalayalarda insanların balık bulamadığını ve sağlıklı bir şekilde yaşadıkları, ancak bebek seviyorsa yedirebileceğimizi ama yemezse de dünyanın sonu olmadığı yönünde. yine de sana vereceği cevabı da merak ediyorum. paylaşmanı bekliycem.

Merhaba canım.. Henüz bi cevap gelmedi...Pediatri portalında sordum ;

dr. HALİT ÖZKAYA
taze ve deniz baliklarini tercih etmenizi oneririm Handan hanim

Dr. Asaf GÜVEN
Taze herhangi bir balığı alıştırarak verebilirsiniz

Dr. Mehmet ÖZTÜRK
TÜRKİYEDEKİ SOMONLARI ÇOK BÜYÜK BİR KISMI KARADENİZDE KÜLTÜR YÖNTEMİ İLE YETİŞTİRİLİR. SOMON YEMESİNDE SAKINCA YOK. HATTA ÇOK YARARLIDIR

Dip balıkları yüksek oranda civa içerrdiiiçin hamilelikte bile yasaktı o yüzden bebekler için de uygun değildirler.

Back