Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğim çorba yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
KIZLAR 7 AYINI GEÇTİ AMA ÇORBA YEMİYOR KUSUYOR sevdiği tek şey pirinç unu anne sütüm yok çorbalara ve pütürlü şeylere nasıl alıştıracağım bilemiyorum off bıktım artık beslenme sorunundan 4.5 ayında geçtik ek gıdaya

benim de 9 aylık bir oğlum var.O da seninki gibi yiyimsiz. 6 aylıktan itibaren ben de ek gıda veriyorum. Az az da olsa 1 kaşık 1kaşıktır diyerek yediriyorum. Hergün değişik hazırlıyorum çorbasını. 3-5 kaşık neyse içirmeye çalışıyorum. Biraz sabır gerekiyor arkadaşım

bütün çorbalarımı kusuyor?püreli olduğundan kusuyordur.
çorbadan değil püreden anladığım kadarıyla.önce süzgeci dene.az az ver.bekle
ilk başlarda öyle yapması normal ben 1.5 haftada alıştırdım.alışmayacak derken.

Benimde 7 aylık kızım var. Ama ben anne sütüne devam ediyorum. Daha hiç çorba vermedim. Sebze olarak havuç,kabak,patates veriyorum. havuç ve kabak içine pirinç ekliyorum. blender dan geçirip muhallebi kıvamında veriyorum. Meyvesinide cam rende de yapıyorum. Zorlamıyorum kesinlikle. Çünkü doyumluk değil verdiğimiz ek gıda.Yeni tatlara alışması için bir süreç.

Mademki pirinçunu yani muhallebi seviyor,çorba yerine muhallebi kıvamında sebze püresi vermeyi deneyin. Bakalım ne olacak? Nacizane fikrim bu.

Sevgiler,

canım ah bilseniz neler denedim hepsi doğru çöpe gitti zaten sıvı sevmiyor çorbasınıda püre şeklinde verdim almadı blendırdan geçirdim almadı tat olarak sevmiyor sevdiği tek şey pirinç unu ıonunda tek vitamini sütü 1 bardağa yaklaşık yoğurt zor yediriyorum şeker katarak muhallebisinede meyve püresi katıyorum işte bukadar başka yemiyor bişey

canım ah bilseniz neler denedim hepsi doğru çöpe gitti zaten sıvı sevmiyor çorbasınıda püre şeklinde verdim almadı blendırdan geçirdim almadı tat olarak sevmiyor sevdiği tek şey pirinç unu ıonunda tek vitamini sütü 1 bardağa yaklaşık yoğurt zor yediriyorum şeker katarak muhallebisinede meyve püresi katıyorum işte bukadar başka yemiyor bişe

canım ah bilseniz neler denedim hepsi doğru çöpe gitti zaten sıvı sevmiyor çorbasınıda püre şeklinde verdim almadı blendırdan geçirdim almadı tat olarak sevmiyor sevdiği tek şey pirinç unu ıonunda tek vitamini sütü 1 bardağa yaklaşık yoğurt zor yediriyorum şeker katarak muhallebisinede meyve püresi katıyorum işte bukadar başka yemiyor bişe

yani sadece tatlı şeylerimi severek yiyo??

balkabağı çorbasını denediniz mi.bebekler sever onu.bir de kansızlık varsa iştahsızlığa sebep olurmuş.sürekli yeni tatlar deneyin.

iki ayrı mamayı aynı anda HAZIRLAYIN önce sevdiğinden sonra çorbadan sonra gene sevdiğinden

Bi ondan bi ondan hemsizin istediğiniz olacak hem onun:))
sonra zamanla alışıyo tadına.

ben denedim bana da bi tavsiye etmişti

sonucu yazarmısınız bende işe yarıyo bakalım sizdede yararmı?

benim oğlumda 6 ay 9 günlük 1 aydır sebze püresi yedirmeye çalışıyorum kaşığı gördüğü anda dudaklarını kitliyordu kaşığa karşıyız yani..bende burdaki bir arkadaşın tavsiyesiyle kaşığını eline veriyorum yemek saatleri dışında zaten bebek kaşığı tutma yerinde top var hosuna gitti kendi ağzına sokuyo falan kaşık fobimizi attık ama hala yarım kase çorba verebiliyorum meyve püresi yoğurt muhallebi imkanı yok yemiyor dudağını değdirip tadına bakıyor ve tekrar kilit böle böle alışacak sabırlı olacaz mama sandalyesinde oturup daha yediremedim hep oyun oynatarak camdan bakarak tv izleterek falan.. yaptığınız çorbayı parmağınızın ucuyla yedirin ilk başta ben öle yaptım oda işe yarıyor bazen

zorla yedirmeye çalışma caanım sende. çocuk aç olunca yer. belki aç değil ya da çorbanın tadını sevmedi .. bilemezsin yemiyorsa başka çeşit çorba yap aç karnına vermeyi dene.

eğer istemeyerek verirsek yemek yemeğe karşı bile tepkisi olur . hele 0-2 yaş arası çocuklarda istemediği şeyi yaptırmaya çalışmak çocuğu inatçı yapar..

arkadaşlar benimde 7 aylık oğlum var bende sizler gibi muhallebi tarzı şeyler yapıyordum ama bir hemşire ile görüştükten sonra fikrim değişti şimdi herşeyi doğal olarak veriyorum.mesela peynire,yoğurda hiç birşey karıştırmıyorum herşeyi gerçek tadını bilerek yesin diye.katı yiyecekleri çatalla ezip yutabileceği büyüklükte ayarlıyorum tavuk,patates,köfte, vs. böylece katı gıdalara geçişimde kolay oldu.MAŞALLAH oğlumun iştahı yerinde.demek istediğim herşeyi mama gibi vermiyorum.ben o gün ne pişirdiysem oğlumada öyle yediriyorum.bizi annelerimiz nasıl büyüttü.köylüden alınan sütle,yoğurtla,yumurtayla hazır mamalara da karşıyım.herşeyin doğalı bence.içinde ne olduğunu bilmiyoruz.mesela bir yaşından önce bal vermeyin diyorlar 6aylık mamalar ballı irmikli misal.sabah kahvaltıda yumurta,peynir,pekmez,az reçel,tereyağ yediriyorum.meyveleride muzu,çileği,kiviyi ayrı veriyorum birbirine karıştırmadan.bu benim düşüncem herkese kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…