Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğe çorba tarifleriniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fulyab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
52
0
Arkadaşlar,kızım haftaya 7 ay biticek,çorba konusunda tıkanıyorum,yoğurt çorbası ve sebze çorbası yapıyorum hep.ben bile sıkıldım :) sizin alternatifleriniz var mı???

Şimdi hemen anneme sordun neler yapıyodun bize küçükken bak burda bir anniş tıkanmış kalmış fikir soruyor dedim :) Un çorbası ve tarhana çorbası dedi kendileri... Bizden şimdilik bu kadar, aklımıza gelince yazacağız annişkomla:)

tamam canım saol ,tarhanaya cesaret edemedim çok karışık,reddeder mi diye,bakalım deneyim bugün öğlen :)

canım ben de tarhana veriyorum en sevdiği çorba tarhana...
ayrıca sebze çorbasını sürekli değiştiriyorum mesela içine maydonoz kuru nane bamya taze fasulye makarna pirinç k.mercimek bulgur köfte kadar kıyma patates kabak havuç taze soğan kuru soğan evd ene varsa dolduruyorum semizotu varsa koyuyorum mesela hep aynı şeylerle yapmazsan bebiş de sever
ayrıca ben mercimek çorbası da veriyorum

canım doktor mercimek için 9.ayı bekliyelim dedi.1 hafta sonra 7 ayı bitio kızımın,bende artık kıyma eklemye başlasam iyi olcak,sağolun kızlar :)

canım ben de tarhana veriyorum en sevdiği çorba tarhana...
ayrıca sebze çorbasını sürekli değiştiriyorum mesela içine maydonoz kuru nane bamya taze fasulye makarna pirinç k.mercimek bulgur köfte kadar kıyma patates kabak havuç taze soğan kuru soğan evd ene varsa dolduruyorum semizotu varsa koyuyorum mesela hep aynı şeylerle yapmazsan bebiş de sever
ayrıca ben mercimek çorbası da veriyorum

canım bunları rondo dan mı geçiriosun yoksa tel süzgeçmi yoksa çatalla ezme mi bilmiyorumkismile

cnm ben pişriip sarmısak dövdüğümüz tokmaklarla eziyorum ama çok deil pütürlüye alışması lazım ben hep öyle verdim oğlum hiç ayırmadı katı gıdaları

tarhanayı bebekler çok sever ve çok besleyici..
yaparken sebze ve etde ekle canım
ben öyle yapıyorum...

Ben blendır yapıp veriyorum ama sen sakın yapma pütürlüye zor geçer...

Enginar ,tarhana,yoğurt,brokoli vebezelye (yoğurt ve un ile terbiyelenmiş),tavuk çorbası veriyorum..................

X