• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7. Aya geldik….

tara1921

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2022
49
6
6
İyi geceler bayanlar, daha öncede konu açtım. Bir kız bebeğim var elhamdulillah. 7. Aya geldik. Sırt üstü yatar pozisyonda çok iyi ayağını tutuyo karnını kaldırıyo sağa sola dönüyor. Oturur pozisyonda modu düşüyor. Başını tutuyor ama ayında olması gerektiği gibi sağlam dik değil. Yüz üstü pozisyonda önündeki oyuncağı zar zor alıyor. Noroloji randevusu aldım 10 gün sonra gideceğim. Kan tahlilleri güzel çıktı bir çocuk doktoruna gittim bence bir problem yok ama kafa hapı almış gibi duruyor dedi. Aklımda sadece ne olabilir sorusundan başka bişey yok ve çok yıprandım. Gün geçtikçe tabiki ilerlemesi var ama ayındaki bebeklerden geride. Bi bilginiz var mı

Anlatımınıza göre bana normal geldi. Kaç haftalıkken doğdu?
Kafa hapı almış gibi ne demek?

Dr a bak ,"kafa hapı almış gibi " diyen çocuk nörolog mu ? Kendisi ise haplanmis gibi 😬 deseydiniz ya bunu siz bileceksiniz diye ?korkmayın benimde kızım 6 aylık maşallah 3 aylikken tam döndü ama şuan 6 aylık düzgün oturmuyor illa ki sağa sola düşüyor ama düzgün oturanlarda tam dönemeyebiliyor . Bebekten bebeğe değişiyor,korkulacak bişey olsaydı elbet derlerdi .

Dr a bak ,"kafa hapı almış gibi " diyen çocuk nörolog mu ? Kendisi ise haplanmis gibi 😬 deseydiniz ya bunu siz bileceksiniz diye ?korkmayın benimde kızım 6 aylık maşallah 3 aylikken tam döndü ama şuan 6 aylık düzgün oturmuyor illa ki sağa sola düşüyor ama düzgün oturanlarda tam dönemeyebiliyor . Bebekten bebeğe değişiyor,korkulacak bişey olsaydı elbet derlerdi .
Nöroloğa 10 güm sonra gidicem. Baygın duruyor. Sırt üstü çok hareketli kucağa alınca bayılıyo resmen. Dik duramıyor hala. Tek kol kucağıma alıyorum bana yaslanıyor dik durmuyor kafasını kaldırıyo bakmaya çalılıyo etrafa. Yatarken cıvıl cıvıl

Nöroloğa 10 güm sonra gidicem. Baygın duruyor. Sırt üstü çok hareketli kucağa alınca bayılıyo resmen. Dik duramıyor hala. Tek kol kucağıma alıyorum bana yaslanıyor dik durmuyor kafasını kaldırıyo bakmaya çalılıyo etrafa. Yatarken cıvıl cıvıl
Çocuk Dr ziyade çocuk nöroloji görmesi lazım inşallah onda da normal çıkar sonuçlar ilk 3 ay gozlemlemelerinizde sorun var mıydı ?

Çocuk Dr ziyade çocuk nöroloji görmesi lazım inşallah onda da normal çıkar sonuçlar ilk 3 ay gozlemlemelerinizde sorun var mıydı ?
İlk 3 ay zaten küçücük diye çok incelemedim açıkçası. 4. Aydan sonra içime kurt düşmeye başladı. Sonra zaten hareketleri artsın diye fizyoterapiste götürdüm. O da geri olduğunu söyledi. İçim rahat etmedi bikaç taneye götürdüm. Diğerleri hep normal olduğunu bol bol egzersiz yaptırmamı söyledi ve öyle de yaptım. Biraz gelişmesini bekledim nöroloji için açıkçası.

İlk 3 ay zaten küçücük diye çok incelemedim açıkçası. 4. Aydan sonra içime kurt düşmeye başladı. Sonra zaten hareketleri artsın diye fizyoterapiste götürdüm. O da geri olduğunu söyledi. İçim rahat etmedi bikaç taneye götürdüm. Diğerleri hep normal olduğunu bol bol egzersiz yaptırmamı söyledi ve öyle de yaptım. Biraz gelişmesini bekledim nöroloji için açıkçası.
Şöyle ki ilk 3 ay gözle görülecek bişey varsa belli oluyor bu yüzden soruyorum inşallah sıkıntı olmaz ama egzersiz yaptırın sürekli oturtmayin, kucağınıza almayın kendiniz ellerinden tutarak ayağa kaldırmaya çalışın . İnşallah sorun olmaz buraya da yazın sonucu nörologun gozlemini

Şöyle ki ilk 3 ay gözle görülecek bişey varsa belli oluyor bu yüzden soruyorum inşallah sıkıntı olmaz ama egzersiz yaptırın sürekli oturtmayin, kucağınıza almayın kendiniz ellerinden tutarak ayağa kaldırmaya çalışın . İnşallah sorun olmaz buraya da yazın sonucu nörologun gozlemini
Ellerinde tutup kaldırdığımda başını düşürmeden kaldırıyor. Ayakkarı sağlam basıyor. Ben sık sık oturur pozisyonda tutup alışmasıno sağlamaya çalışıyorum. Bilmiyorum tabi ne kadar doğru. İlk 3 ay sürekli uyudu güzelim. Bir de fena bir abisi var. O zarar vermemesi adına pek yere koymadım. Büyüyüp serpilmesini bekledim açıkçası. Ve gözlemleyemedim. Ne gibi bi durum olur sıkıntıdan kastınız nedir

İyi geceler bayanlar, daha öncede konu açtım. Bir kız bebeğim var elhamdulillah. 7. Aya geldik. Sırt üstü yatar pozisyonda çok iyi ayağını tutuyo karnını kaldırıyo sağa sola dönüyor. Oturur pozisyonda modu düşüyor. Başını tutuyor ama ayında olması gerektiği gibi sağlam dik değil. Yüz üstü pozisyonda önündeki oyuncağı zar zor alıyor. Noroloji randevusu aldım 10 gün sonra gideceğim. Kan tahlilleri güzel çıktı bir çocuk doktoruna gittim bence bir problem yok ama kafa hapı almış gibi duruyor dedi. Aklımda sadece ne olabilir sorusundan başka bişey yok ve çok yıprandım. Gün geçtikçe tabiki ilerlemesi var ama ayındaki bebeklerden geride. Bi bilginiz var mı?
Bilgisi olaan??

Back