• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6ay 2 haftalık bebeğim kabiz oldu :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

erkanola

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
6
0
36
İzmir
Arkadaslar 6 ay 2 haftalık bebeğim ek gıdalara başladı ilk başladığı zaman 3. Gün kakasini yapmıştı saglık ocağı 3 güne kadar normal dedi . 1 hafta sonra yine 3.gün zar zor kakasini yaptı ve ilk dışkısı baya sert :( doktor magnesie Calcinee verdi
Bugün kullanmaya başlayacağım aynı sorunu yaşayan arkadasım varmı?
Birde geceleri alttan gaz cikaramadigi için saate bir uyanıyor kabizligin sonucumu acaba.? Nasıl geçecek bu gaz problemli :(

Merhaba, benim oğlum da 6 ay 2 haftalık. biz de 2 haftadır ek gıda ve zor kaka sorunu yaşıyoruz. aslında tam olarak kabız değil ama tabi sadece annesütü alırkenki gibi sıvı değil. ben günkurusu kayısıyı kaynatıp püre yapıp suyuyla birlikte ılık ılık verdim. mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağ koyuyorum. bir de iki gündür meyve püresine avokado koyuyorum azıcık, bazı yerde 6 bazı yerde 7. aydan sonra verilebilir yazıyo ama ben verdim valla...bir de poposuna zeytinyağ sürüyorum rahatlatsın diye...çok şükür şimdilik en fazla 1 buçuk gün tuttu. inşallah işine yarar

çok zor durumda kalmadıkça bebeklerinize kabız diye ilaç vermeyin.Kulak temizleme çubukları var ya pamuklu kısmını zeytinyağına batırın bebeğinizin makatına azıcık sokup çıkarın masaj yaparak.Gün içinde bir kaç kez tekrarlayın sonra bana dua edin :1: arkadaşın dediği gibi kayısı çok iyi geliyor kabızlığa.

Peki hala alttan gaz problemi çekiyor onu nasıl yok edebilirimmm :( ozelleikle geceler

aynı seyı bızde yasıyoruz..takı gazını alttan cıkarana kadar cıglık atıyo uykusunda..bende merakla beklıyorum gececgı gunu..:/

Peki hala alttan gaz problemi çekiyor onu nasıl yok edebilirimmm :( ozelleikle geceler

canım bendede aynı problem vardı ebemiz kimyon tohumu önerdi 1 çay bardagı suya 1tatlı kaşıgı kimyon tohumu kaynatıyorum ılık ılık içebildigi kadar bi yan etkisi yok çünkü sonra maşallah çok rahatladı zeytin yagıyla karnına masaj yapıp bide sıcak havlu görev başarıyla tamamlandı mutlaka dene geçmiş olsun bebişine

ek gıdaya geçince kabız olması normal fakat biz duphalac diye bi ilaç kullandık hiç bir işe yaramadı bizim bebeğimiz de 1 yaşında ama hala zor yapıyo zeytinyağını popoya sürmek tek başına çözüm değil bunun yanında kesinlikle kuru kayısıyı püre yapıp vermek özellikle de çorbalarına gerçek tavuk suyu koymak çok etkili oluyo gaza gelince hareket kabiliyetleri arttıkça çıkarıyolar aslında ama bizim bebeğimize en iyi gelense bacaklarını havaya doğru yani ayaklarını alnına doğru bükmek oluyordu

çorbalarına kimyon da katabilirsiniz ama gaz problemi bu aylarda biter zaten sürmez fazla diye düşünüyorum

Back