- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
Zor olduğunu biliyorum ama önce sizin babanızı affetmeniz gerekiyor. Ebeveyn olmak sanıyorum ki dünyanın en zor işi. Herkes doğru bildiğine, görgüsüne göre yapıyor bu işi ve pek de doğru dürüst yapabilen biri yok galiba ki kime sorsanız anasının babasının yanlışlarından bahsediyor. İnsanız nihayetinde. Yarın bir gün siz de anne olacaksınız. Anne babanızın size gösteremediği ilgiyi, şefkati evladınıza gösterecek, iyi bir anne olmak için çırpınacaksınız ama bir gün gelecek çocuğunuz sizi de eleştirecek ve suçlayacak; yaptığınız yanlışlardan, ona yaşattığınız travmalardan bahsedecek. Hayat böyle. Kim mükemmel insan ki her durumu mükemmelen tahlil etsin ve mükemmel çözümler bulsun. Ne yapmış olursa olsunlar, 'iyi' sandıkları şeyi yaptılar bizim için. Biz de zamanı gelince kendi çocuklarımız için 'iyi' sandığımız şeyleri yapacağız. Babanız öyle olduğunu gösteremese, hissettiremese bile sizi şu dünyada gerçekten seven tek adamdır. Yaşlı, yorgun ve can yoldaşının hastalığı yüzünden yas tutan bir adam.
Annenize acil şifalar dilerim. Allah yardımcınız olsun.
Böyle tasvir edince, düşündüklerimden utandım.
:26: