• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

657 sayılı kanun 68b torba kadrodan derece yükselmesi alanlar

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.918
7.122
198
Ben ssk ve kamu hizmetimi birleştirdim.
Teknik hizmet sınıfında çalışan bir memurum.
Kanunda yükseköğrenim gördükten sonra özel sektörde çalışılan sürelerin 6 yılı geçmemek kaydı ile 4/3 ü hesaba katılır diyor fakat kurumuma yazmış olduğum dilekçe sonrasında bu hizmetin sadece emeklilik keseneğine eklendiğini öğrendim.
Bu kanune istinaden derece yükselmesi alan arkadaşlar sizlerde özeldeki hizmetinizi birleştirdiniz mi?
Birleştirdi iseniz hizmet yılınıza etkisi oldu mu?
Yoksa sadece kamudaki hizmetiniz mi baz alındı?
Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben de birleştirdim, emekliliğe sayıldı. Eskiden çalışmaya sayılıyordu ama yanlış hatırlamıyorsam 2010 gibi değişti.

Merhaba, ben de teknik hizmetler personeliyim ve geçen sene hizmet birleştirmesi yaptırdım. Çalıştığım firmalardan teknik hizmetler sınıfında çalıştığıma dair belgeler aldım ve bunları kurumuma teslim ettim. Portalımdan kontrol ederek diyebilirim ki ssk hizmetimin kazanılmış hak aylığı ve kıdem aylığında 4/3 'ü, emekli keseneğinde tamamı sayılmış.
Kanunda da böyle diye biliyorum
657 dmk 36. madde

C) 1 - Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya

yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten

ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik

hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda

geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler

her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.

Ben ssk ve kamu hizmetimi birleştirdim.
Teknik hizmet sınıfında çalışan bir memurum.
Kanunda yükseköğrenim gördükten sonra özel sektörde çalışılan sürelerin 6 yılı geçmemek kaydı ile 4/3 ü hesaba katılır diyor fakat kurumuma yazmış olduğum dilekçe sonrasında bu hizmetin sadece emeklilik keseneğine eklendiğini öğrendim.
Bu kanune istinaden derece yükselmesi alan arkadaşlar sizlerde özeldeki hizmetinizi birleştirdiniz mi?
Birleştirdi iseniz hizmet yılınıza etkisi oldu mu?
Yoksa sadece kamudaki hizmetiniz mi baz alındı?
Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
Evet sadece emekli keseneğinde değerlendirilir. Derece almazsın.

benimde çalışılan süreler meslek dışı o nedenle emekli hak aylıgına dahıl edıldı. ama 657 68b de meslekle ilgili iş yapma şartı yok , sadece özelde geçen süreler 6 yıldan çok olmamak kaydıyla 4/3 oranında sayılıyor.
sordugum bu sekılde torba kanundan yararlanan var mı idi?
derece yada kademe alma derdınde degılım zaten alamıyorum cunku meslek dısı işlerde çalıştım ben...

Evet sadece emekli keseneğinde değerlendirilir. Derece almazsın.
dilekçe yazmıştım cevap geldi şu an boş kadro olmadıgından 2019 iptal ihdasta degerlendirilecekmiş. Yani 657 68b ye göre özelde çalışılan tüm sürenin 6 yılı geçmemek kaydıyla 4/3 ü degerlendırılıyor... torba kadrodan yararlanmaya engel teşkil eden bir durum yok, sadece hak aylığına sayılmıyor meslek dışı çalışılan süreler o nedenle normal süreçteki kademe derece ilerlemesine etki etmiyor...

Back
X