• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 61 günlük bebeğim bronşolit oldu:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

atim0603

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
3
0
36
Ankara
oğlum 61 günlükken bronşolit oldu .ilk hırıltı ile başladı uyuyamadı hemen o gün doktora gittik bize en yakın doktora tabi .bize kongest diye bir şurup verdi kongest yurt dışında 2 yaşından önce verilmiyormuş allah muhafaza bebeklerin havale bile geçirmesine sebep oluyomuş sonra serum fizyolojiği sık sık yapın burnuna dedi insanın içi dayanmıyor sanki çoçuğu boguyormuşuz gibi geldi bide ıhlamur verin dedi ne alaka dimi daha 61 günlük bebek ... .daha sonra öksürük başladı kendi doktoru vardiyalı çalıştığı için perşembe günü kendi doktoruna götürdüm oda şurup ve antibiyotik verdi ama hala geçmeyen bişeyler vardı içim rahat değildi ilk bebeğimiz tabi ben hergün ağlıyorum kendini suçlama psikolojisi de var tabi...sonunda ıslıkk sesi gibi ses geldi cuma akşamı ve cumartesi biz hemen bu işin uzmanı olan bir prof bulduk özel muayenesine götürdük ilk önce ventolin ve serum fizyoljik verdi arkasındanda pulmikort ve ventolin verildi 30dk ara ile doktor bize eve nebulizatör cihazı almamızı hastaneye yatacak kadar kötü olmadığını söyledi ve biz 1 hafta boyunca sabah akşam pulmikortlu ventolin diğer aralarda ise ventolin ve serum fizyolojik verdik şu anda bir öksürük ve balgam kaldı öksürüğünde 15 gün içinde geçeceğini söyledi şu anda beğimin neşesi falan da iyi eski hali gibi benim anlamadığım herkez doktor sözde kime güvenilecek bilmiyorum bebeğinizi emanet ettiğiniz doktorları iyi araştırın ilk gittiğimiz doktor bir tıp merkezi doktoru idi diğeri ise poliklinik doktoru böyle işte herkeze acil şifalar diliyorum isteyenede prof doktorun ismini burdan verebilirim insanı rahatlatan bir doktor biz şuanda tecrubeli olduk korkmayın geçiyor ama sabır isteyen bir hastalık.....

benim bebeğimde yaklaşık iki buçuk aylıktı bronşit oldu önce zor nefes almalar burun tıkanıklığı bir ikiğün sonra şiddetli öksürük . çok kötüydü şükür geçti acil servisne koşturduk bir hafte sabah akşam sürekli hava verdiler en 15 dakkalık aralarla 4 doz daha sonra 6 doza çıkardılar ventolinli buharı daha dogrusu iki ilaç karıştırıyorlar biri ventolin diğerini unuttum .bizim bebek doktorumuz bebek çokküçük olduğu için ilaç veremeyiz dedi. bir kaç gün havaya devam ettik öksürüğü kesilmeyince mecburen beş günlük yarım ölçel ventolin şurup ve azomax antibiyotik şurup verdi .yani aslında bunuda vermicekti ama ilerlicek gibi bunu engellemek için kullanmalıyız dedi . kullandık ve sonra kesildi şuan iyi çok dikkat ediyoruz. sizede çok geçmiş olsun.

Benim oğlum 6 aylık ve 10 gündür bronşiolit. İlk günlerde çok zor geçti. Nefessiz kalıyordu balgamı atamadığı için,burnu tıkanıktı, gözünden yaş gelene kadar öksürüyordu ve çok halsizdi. Biz iki doktora götürdük teşhisten emin olmak için ikisi de aynı şeyi söyledi. Sadece peditus önerdiler. Burnunu serum fizyolojikle temizle başka da birşey kullanma dediler. Birde nefesini açması için coldmix damla var yakasına ya da yastığına damlatıyorsun o da çok iyi geldi. Kuru öksürük için de pekmeze biraz karabiber koyup ılıtıyorum bir kaşık içiriyorum ara ara da bala limon sıkıp yarım çay kaşığı veriyorum. Bu sayede bebeğim hemen hemen iyileşti sadece biraz balgamı ve kuru öksürüğü kaldı. Benim gittiğim doktorlar ilaç önermediler çünkü daha çok küçükler. Ben bunları uyguladım sadece. Allah hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin bizlere bağışlasın...

bebeklere 1yaşından önce bal yasak değilmi?verdiğimiz havanın içinde nebul olarak ventolin le pulmikort vardı bunu sabah akşam kullanıyorduk bu hastalığın tek ilacı bu..

Back