Konuşma Problemleri 60 kelime

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
ben de çocuğumun ilk 55 kelimesini yazmıştım sonra baktım ne duyarsa söylüyor, kelimeleri yazmayı bıraktım. şarkıları saymanız lazım, kelimeleri yazarken neden şarkıda geçen kelimeleri de yazmadığınızı anlamadım. Bizimki televizyondan hiç kelime öğrenmedi ama öğrenseydi yazardım ben. Başka çocuklarla zamanla konuşur ama gelişim açısından herhangi bir sıkıntı göremedim ben, bu aylarda karakterinin de oturduğunu dikkate almalısınız

Müzik kulağı çok iyi, ritim sevdiği için ezberliyor sözleri, şarkıyı söyleyebilmek için, çoğu kelimeyi anlamını bilmeden ezber yapmış oluyor, teşekkür ederim yorumunuz için...

Valla benim çocuğumda neredeyse iki buçuk yaşında anne aç demesinden başka cümle kurduğunu duymadım çevremdekiler geç konuşacak diyorlar konuşsunda geç yada erken benim için önemli değil.

Valla benim çocuğumda neredeyse iki buçuk yaşında anne aç demesinden başka cümle kurduğunu duymadım çevremdekiler geç konuşacak diyorlar konuşsunda geç yada erken benim için önemli değil.
Tâbi ki konusunda geç ya da erken hiç önemli değil, insan gelişimsel, nörolojik bir sorun var mı diye kaygilaniyor işte....

Arkadaşlar Kelimelerini yazmışsınızya çocukların onda uzmanlar net çıkardığı kelimeleri mi istiyor yoksa yarım yamalak çıkardığı kelimelerde sayıya dahil oluyor mu ya da siz Yarım söylediği kelimeleri de yazdınız mı mesela benim oğlum gemiye memi diyor onu Saymalı mıyım

ben tam söylediklerini yazıyorum memiyi not alabilirsiniz ama bence kelimeden sayılmaz, bana göre sesleri tam çıkarması lazım

Anlamını bildiği ve tam çıkardığı, evet memi haliyle gemi diye kabul ederdim ben zira kızım "mökusagi" diyor gökkuşağına, yağmura magmur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…