Konuşma Problemleri 60 kelime

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Kumralada48

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2007
188
453
628
Antalya
Merhabalar okuyup, fikir verecek herkese öncelikle teşekkür etmek istiyorum; kızım 30 aylık (2.5 yaş); az önce net çıkardığı Kelime sayısını yazdım ve 60 kelime saydım bunun yanı sıra; anne bak bu .....(buraya herhangi bir Kelime ekliyor, .....yok, ......bitti, gibi de sayılı cümleleri var, tüm çocuk şarkılarını ezbere biliyor ezberden söylediği için onları kelime ve cümle haznesine katmadim, tüm renkleri biliyor, ona kadar sayıyor, göz teması var ismine bakıyor ama ikili sohbet yok; sadece gözün nerede ağzın nerede abi nerede gibi soruların cevaplarını veriyor ama soru sormuyor pandemi sürecinde çok eve kapandık bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum; bu karşılıklı sohbet olmaması ve dışarda insanlara Uzak ve soğuk davranmasını çok kafama takıyorum; herşeyi detaylı yazdım lütfen durumumuzu değerlendirebilir misiniz?

Güncelleme; şu , üç ayda neler değişti neler ben ettim siz etmeyin , boşuna üzmeyin kendinizi, eskilerin bir lafı var; anne diyen çocuk konuşur diye ; bizim 60 kelime oldu mu size 600 kelime , sohbetler de başladi; çok şükür herşey yolunda, yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uzman değilim. Anne de değilim. Ama öğretmenim.

Her çocuğun gelişimi bireysel farklılık gösterir ama genel olarak bakılırsa cocuğunuz son derece normal duruyor burdan bakınca.

2 buçuk yaşında çocuktan sohbet etmesini beklemeniz ya da söylediği kelimeleri oturup not etmeniz ve dahası ezberden söylediği şarkıları bu hesaptan düşmeniz sorunun sizde olduğunu düşündürdü bana.

Panik ya da evham yapılacak bi şey yok.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, bu 3. Çocuğum iki oğlum da bu yaşlarda dedikodu yapıyordu benimle ; oradan yola çıkıyorum ve tedirgin oluyorum, tâbi siz eğitimci olarak daha iyi değerlendirme yaparsınız bu açıdan yorumlar benim için önemli....

Arkadaşımın oğlu tam 3.5 yaşında. Yeni konusmaya başladı. Sıkıntı yapmadılar çünkü gerçekten çok akıllı bir çocuk herşeyi anlatıyor gözle mimikle. Biraz geç konuştu okadar. Size gelince normal buldum o yaşta anlattiklarinizi

Bence minnağın gelişimi gayet yerinde her cocuk farklıdır. Sizinle aslında iletişimi iyi ama çevreyle çekindiği için konusmuyo olabilir

Ay hocam

Çocuk gelişim ile alakalı kitaplar var. Çocuk hangi yaşta neler başarabilir gibi konuları olan.
Onları alır okursanız çocuğunuzun gayet normal olduğunu sizde görürsünüz.

Üstelik her çocuk farklıdır. Gelişimi, büyümesi, öğrenmesi ve her çocuk kendi içinde değerlendirilmelidir.

Sadece kritik dönemlere dikkat edilmeli o kadar.

oğlum tam 30 aylıkken anne baba dedi! o zaman kadar da konuşmadı. 4 yaşından itibaren tamamen yaşıtlarını yakaladı. bence gayet iyi 30 ay için kelime sayısı

Çocuk gayet normal duruyor. 2,5 yaşındaki çocuktan sohbet etmesini beklediğiniz için anormal olan sizsiniz sanki. Pandemi süreci falan derken tabii...

5 yaşına girecek 2,5 yaşından beri ne oldu arkadaşlar banada söyleyınden ,hayata müdahaleler başladı.konuşma kesmeyınce, gece gündüz tuvalette nerede olursa olsun şarkı söyluyor. zamanı gelınce! az dur evladım babanla ıkı muhabbet edeyım dersin. hiç kelime saymadım bu arada.akışına bırakın çocuğu. istisnalar haricinde.

Benimki sizinkinden 3 ay küçük. Bugün kahvaltıda 'et mama, no, beğk'dedi diye evde bayram havası oldu çocuk acayip konuşuyor diye sevindik Sosis kötüymüş olay bu. Bence sizin beklentiniz çok yüksek ,minik gayette fazla konuşuyor.

çocuk oldukça sağlıklı da bildiği kelime sayısını sayan annede biraz sıkıntı görüyorum...

Benim kızımı yazmissiniz sanki. Çocuğunuzun yaşındayken sizinki gibiydi. Şimdi 4 yaşında. Konuşması biraz ilerledi ama hala sohbet konuşması yok sizi anlıyorum hissettiklerinizi de. Arkadaşlarımın çocukları annesine gelip bir seyler anlatirdi benimki konuşmazdı. Şimdi biraz biraz açıldı. Her çocuk bir olmuyor.

Ay aynı benim kzim yeni 4 oldu yaşı. Yabancılarla hiç işi yoktu şimdi hala öyle ama şu an kısmen de olsa oynadığı çocuklar oluyo bı iki tanesini çok seviyo arkadsalrindan. Şimdi 4-5 kelimeli cümleler kuruyo uzun sohbet edemiyoruz ama sorulara cevap veriyo genelde bazen vermez. Su ara geçmiş olayları anlatmaya başladı geçen şunu yapmıştık ya gibi bı de anlattığı olayın yarisindan basliyo o çocuk niye oyuncağını aldı anne diye soruyo ben hangi olaydan bahsettiğini anlıyorum ama başkaları ne diyo diyebiliri heralde. Bunları şunun için anlattım konuşma yaşına gorr uygundu ama hep ağır ağır ilerledi ama şu an gayet iyi halde kızınızın da gelişimi bu şekilde olabilir diye anlattim

çocuk oldukça sağlıklı da bildiği kelime sayısını sayan annede biraz sıkıntı görüyorum...
Haklısınız ama işte insan başına gelmeyince anlamıyor, telaşlananlara ben de çok kızardım ama kızım kendini dışarda ki bireylere kapatınca hafiften bir panikledim :)
Çocuğun kafasındaki saç sayısını da yazsaydınız daha iyi yardımcı olurduk. Normal çocuk işte bu kadar incelemeyin.
Ay çok mu abartmışim hallerinden bahsederken; eh bu iş biraz da delilik galiba :) teşekkür ederim yorumunuz için....

3 ay önce kızım da bu şekilde konuşuyordu, bu yaşlarda 3 ay uzun bir süre ...

Çocuk gayet normal duruyor. 2,5 yaşındaki çocuktan sohbet etmesini beklediğiniz için anormal olan sizsiniz sanki. Pandemi süreci falan derken tabii...
Valla kızım 3. Çocuğum diğerleri gayet güzel ve anlaşılır konuşuyordu o yüzden evham yaptım, yorumlar iyi geldi demek ki benim oğlanlar anormalmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…