6 yaşındaki oğlumun kabus sorunu.

Pedagoglar pdr mezunudur, doktora götürmelisiniz . Çocuk psikiyatrına. O da gerek görürse çocuk psikoloğuna da gönderir (pedagoga değil) biyolojik değilse. Yani ilk adres doktora gitmelisiniz.
Pedagoglar çocukların zihinsel, sosyal, duygusal, ruh sağlığıyla ilgili uzmanlardır. O nedenle bu tür durumlarda ilk olarak pedagog düşünülür hemen, ondan dolayı pedagogu düşündüm. Psikiyatr boyutunda bişey olduğunu sanmıyorum, pedagog önerirse gideriz tabi. Çocuk psikoloğu da olur pek tabi... Öneri için teşekkürler.

Son düzenleme:
Pedagoglar çocukların zihinsel, sosyal, duygusal, ruh sağlığıyla ilgili uzmanlardır. O nedenle bu tür durumlarda ilk olarak pedagog düşünülür hemen, ondan dolayı pedagogu düşündüm. Psikiyatr boyutunda bişey olduğunu sanmıyorum, pedagog önerirse gideriz tabi. Çocuk psikoloğu da olur pek tabi... Öneri için teşekkürler.

Psikiyatr demek son adım, illa ki ilaç asla değil. 6 yıl tüm vücudun düzenini öğrenip, 4 yıl da beynin ve ruhun kimyasını öğrenen bir doktora götürmenizi tavsiye ederim. Pdrcilere de saygımsonsuz ama onlar genel olarak çekingenlik gibi davranışlar konularda ve eğitim alanında yardımcı olur, rehber olurlar. Psikolog gibi terapi yapamazlar. Doktor gibi de tanı koyamazlar. Tanıyı sadece doktor koyar ve tedaviyi o belirler, gerekirse psikoloğa da ek olarak yönlendirir..not: Eski psikiyatri asistanı kızıyım ve psikoloji- tıp bölümleri arasında gitgelde olan bir öğrenciyim.. O yüzden az da olsa kabaca bildiğim bu konuda size tavsiye vermek istedim.. Geçmiş olsun