- 18 Aralık 2016
- 415
- 488
- 103
- 37
- Konu Sahibi new_yorker
-
Çocuğum yok bilemiyorum ama sürekli karbonhidrat ve şeker tuketiyorsa acikmasi normal geldi bana.Merhaba hanimlar,
Benim kizim 6 yasinda ve hic doymuyor. Inanin mecazi soylemiyorum surekli "aciktim aciktim aciktim" diye bagiriyor, bir dk susmuyor. Daha yeni sofradan kalkiyoruz, ki sofrada da gayet guzel herseyi tika basa yiyor, bir daha aciktim diyor. Sabah okula uyandiriyorum, aciktim diye agliyor. Hemen kahvaltisini hazirliyorum okula goturuyorum. Bazen gec uyaniyoruz, okula 10 dk falan kalmis oluyor, kizim diyorum yolda yersin, ya da iste beslenmene cok yemek koydum, beslenmede yersin falan aglaya aglaya okula gidiyoruz "acim acimmm acimmm" diye. Okuldan almaya gidiyorum, anne cok acimmmm diyor cikar cikmaz. Yemek yiyor, tatli istiyor, tatli yiyor, meyve istiyor, meyve yiyor baska birseyler atistirmak istiyor. Surekli mutfak dolaplarinin tepesinde, surekli atistirmalik ariyor. (ogunlerde de gayet tika basa yiyor buarada) Yasitlarindan uzun boylu ve hic fazla kilosu yok. Siska bir cocuk degil ama gayet de fit duruyor. Butun kan degerleri normal, sekeri falan yuksek degil.
Sizce kizimdaki surekli acikma hissi ve acliga da dayanamama hissi neden? Bir cocuk sabah uyanir uyanmaz aciktim diye aglar mi?
Bir arkadasim da bundan bahsetti, duygusal aclik dedi ama bu konuda hicbir fikrim yok. Neden duygusal aclik cekiyor olabilir? Gayet de seviliyor. Ilerde ne gibi sorunlar olabilir?Büyük ihtimal duygusal açlık yaşıyor aslında. Bence bir psikologa göturseniz iyi olur. Yani ileride bu duygusal yeme davranışı pekişirse başka sağlık sorunları yaşayabilir o yüzden simdiden biraz önlem almak güzel olabilir.
Buyukannelerin hayali olan cocukMerhaba hanimlar,
Benim kizim 6 yasinda ve hic doymuyor. Inanin mecazi soylemiyorum surekli "aciktim aciktim aciktim" diye bagiriyor, bir dk susmuyor. Daha yeni sofradan kalkiyoruz, ki sofrada da gayet guzel herseyi tika basa yiyor, bir daha aciktim diyor. Sabah okula uyandiriyorum, aciktim diye agliyor. Hemen kahvaltisini hazirliyorum okula goturuyorum. Bazen gec uyaniyoruz, okula 10 dk falan kalmis oluyor, kizim diyorum yolda yersin, ya da iste beslenmene cok yemek koydum, beslenmede yersin falan aglaya aglaya okula gidiyoruz "acim acimmm acimmm" diye. Okuldan almaya gidiyorum, anne cok acimmmm diyor cikar cikmaz. Yemek yiyor, tatli istiyor, tatli yiyor, meyve istiyor, meyve yiyor baska birseyler atistirmak istiyor. Surekli mutfak dolaplarinin tepesinde, surekli atistirmalik ariyor. (ogunlerde de gayet tika basa yiyor buarada) Yasitlarindan uzun boylu ve hic fazla kilosu yok. Siska bir cocuk degil ama gayet de fit duruyor. Butun kan degerleri normal, sekeri falan yuksek degil.
Sizce kizimdaki surekli acikma hissi ve acliga da dayanamama hissi neden? Bir cocuk sabah uyanir uyanmaz aciktim diye aglar mi?
Kizim dogdu ve 1 hafta hastanede kaldi, o bir haftada hergun sut sagdim goturdum, yetmedi mama destegi verdiler ve hemsireler diyordu ki cok istahli bir bebek ne kadar verirsek verelim hemen iciyor. Ki yeni dogdu bu bebek.Doktora, endokrine götürsen? Hormonlarda bir sorun olur. Beyine "doyum" bilgisi gitmiyordur. Herşey kilo değildir, kilolu değil diye, yaptiği sağliklidir anlamina gelmez.
Duygusal yemek bozukluğu olduğunu sanmiyorum. Onda kişinin yaşadiği olaylar/duygular ile yemek yeme, bastirma hisi olur. Yani kötü olay olup, mutsuz olduğunda yemek isteği, yada iyi olay olup, ödullenerek yemek isteği.
Bu bir dönemde olabilir, büyüme ataği felan. Ancak endokrine yine görülsün her ihtimale karşi.
çocuğunuz duygusal durumları yemekle bastırmaya çalışıyor olabilir mi? sıkılınca, uykusuzken falan bu durumu yemekleri bastırmaya çalışmak gibi. duygusal yeme bozukluğu olabilir bir dr a götürün benceMerhaba hanimlar,
Kizim dogdu ve 1 hafta hastanede kaldi, o bir haftada hergun sut sagdim goturdum, yetmedi mama destegi verdiler ve hemsireler diyordu ki cok istahli bir bebek ne kadar verirsek verelim hemen iciyor. Ki yeni dogdu bu bebek.
Eve geldi surekli emmek isterdi. Surekli aglardi. Emzire emzire yapisik bir hayat yasadik. Yani surekli istahliydi. Hic istahsiz oldugunu hatirlamiyorum. Ama son yillarda artik iyice abartti yetisemiyorum acligina. Her dk acim acim acimmm bagiriyor agliyor sabahlari falan.
Iste tam sizin dediginiz gibi ama bazen cok caresiz kaliyorum. Sabah uyanir uyanmaz acim diye aglanir mi? Her sabah bir cocuk ac mi uyanir? Okuldan cikiyor, her cocuk gule oynaya, benimki anneeeee acimmmmm, normal degil.Ben de böyleydim. Annemin yeter artık kalk sofradan diye beni kaldırdığını bilirim :) ilkokuldayken 1 porsiyon iskender üzerine 3 lahmacun ve künefe yemem kebapçı tarihine geçmiştir..
Şimdi oğlum böyle. Yemek yer, kalkar atıştırmalık ister.. O biter salatalık ister.. o biter bir başka bir şey.. Evde çekirge sürüsü var sanki. Geçen gece yatma zamanı dedim, daha havuç yiyecektim dedi.. Boyu ve kilosu persentil üzerinde. 7-8 yaş görünümlü bir 5buçuk yaş çocuğu kendisi.
Ben direnmekten vazgeçtim. Yediklerinin sağlıklı şeyler olmasına özen göstermeye çalışıyorum o kadar.
Surekli meyve yiyorsa aclik hissi normal. Protein agirlikli besleyin bir sureMerhaba hanimlar,
sadece kötü şeyler yaşamakla ilgili değil aslında sıkılınca uykusuz olunca da yemek yiyerek kendini iyi hissetmeye çalışabilir. bende var oradan biliyorum yorgunken ya da boş sıkılınca uykusuzken yemek yiyebiliyorumDuygusal yemek bozukluğu olduğunu sanmiyorum. Onda kişinin yaşadiği olaylar/duygular ile yemek yeme, bastirma hisi olur. Yani kötü olay olup, mutsuz olduğunda yemek isteği, yada iyi olay olup, ödullenerek yemek isteği.
Oğlum bu şekilde serzenişlerde bulunmuyor ama araba seyahatinde, ya da öğün gecikmelerinde yanıma birşeyler almazsam kıyametler kopuyor.Iste tam sizin dediginiz gibi ama bazen cok caresiz kaliyorum. Sabah uyanir uyanmaz acim diye aglanir mi? Her sabah bir cocuk ac mi uyanir? Okuldan cikiyor, her cocuk gule oynaya, benimki anneeeee acimmmmm, normal degil.
Araba ile bir yerlere gidiyoruz, anneeeee acim, kizim tamam inince yeriz, acimmmmmm acimmmm acimmm boyle yol boyunca. Bir yere giderken bir yiyecek almayi unutsam yolculuk zehir oluyor. Gittigimiz tum gezmeler, tum aktiviteler acim acim acim seklinde gidiyor. Artik butun gun onun acligini, ne yedirecegimi, yola cikarsam aman yemek alayim, parka gidersem aman yemek, gezmeye giderken yemegi unutma bu sekilde geciyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?