Konuşma Problemleri 6 yaşındaki kızım bebek gibi konuşuyor:((

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

jesabell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2011
10
0
36
İstanbul
Bu sene anaokuluna giden 6 yaşında bir kızım var..2 yaşındayken nasıl konuşuyorsa şimdi de aynen öyle konuşuyor..Kelime dağarcığında sıkıntı yok ama -anne kaynım acıktı yemek veyiymisin? gibi cümleler kuruyor..Sadece r harflerinde sıkıntı yok,1,5 -2 yaşlarında bir çocuk nasıl konuşursa mesela mesaj-meçac demesi gibi öyle konuşuyor.Anaokuluna başladığından beri arkadaşları sürekli bebek gibi konuştuğunu söylüyormuş..Sanırım bunda aile büyüklerinin ona bebekmiş gibi davranıp bebekçe konuşması etkili oldu..Siz de böyle bir problem var mı?Napabilirim?lütfen yardım

sizi üzmek gibi olmasın ama bana pek de sağlıklı gelmedi...bir pedagoga başvurun isterseniz....

bnm yeğenim de aynı şekilde ama kardeşi olduktan sonra böyle davranmaya başladı.dikkat çekmek için yapıyor tabi.her zaman ilgi onun üzerindeydi şimdi kardeşi doğunca ilgiyi kardeş topladığı için dikkat çekmeye çalışıyor.ne kadar dikkat etmeye çalışsakta malesef onun yanındayken seviyoruz bebişi o zaman tabi değişiveriyo ablası.belki sizin yeni bir bebeğiniz yoktur ama etrafınızda çoçuğunuzun kendine rakip olarak görebileceği birileri vardır...

Ben de sevgili Leylanın söylediğine katılıyorum
Evde ondan yaşça küçük bir kardeşi var mı
Yada yeni mi doğdu varsa da?

Hayır kardeşi yok kızımın,bu durum eskiden beri devam ediyor malesef.yeni bir durum değil..malesef bilnçsiz davrandım ve okuldan önce bu durumunu sempatik bularak üzerine eğilmedim ama şimdi keşke yardım alsaymışım diyorum..Yalnız okula başladığından beri öğretmeni düzelme olduğunu söyledi..acaba kitap okumak etki edermi? çünkü fiziksel bir sorunu yok,algısıda oldukça iyi,cüümle kullanmada sorun yok,kelime dagarcıgı cok genış..ama işte malesef ş harfini s olarak,r harfini y olarak vs kullanıyor..

bir uzmana başvurmakta yarar var..düzelmeyecek bişey değil bence korkmana gerek yok..büyüdükçe dili gelişecektir ama kafanı rahatlatmak için bir uzmanla görüşün derim..

benim oğlumda 5 yaşında r harfini söyleyemiyor. çabalıyor ama olmuyor. çocuk doktorumuz zamanla düzelir endişe edecek bir durum yok dedi. aslında ben de üzülüyorum ama üstüne düşersem kompleks yapar diye de korkuyorum.

benim kızımda da vardı çok bebek gibi davranılmak şımartılmak ve tabi kendi bebk olma isteği hatta büyümemek isteği neden oluyor zihinsel bi problem yoksa hatta kızım karnıma tekrar girmeye çalışıyor 7 yaşında olmasına rağmen yuvam benim diyor

merhabalar benım kızımdada konuşma sorunu yasadık şuan 4 yaşı bıttı ama bende bıttım 2,5 yasında pedegoga gıttık 3yaş bekleyın dedı beklerkende görsellık adına hiç bırsey yok yanı tv,bılgısayar vsre sadece bırlıkte oyunlar ve dısarı cıkacanız bolbol ve yaşıtlarınla oyunlar oynayacak dedıler yuva önerdıler
yuvaya verdık olmadı konuşması açılmadı
bu senenın basında çocuk psıkolona gıttık : ayda 2 veya3 defa 1 saat dil terapısı aldı ve sorunu aştık yasıtlarını yakaladık yıne yuvaya verdık gıdıyor dıl terapısını 6ay aldı yıne bu arada evde tv yok bılgısayar yok tam bır kaostu evde yanı adam işten gelıp haber bakıcak tv yasak bılgısayarda egıtım yapacak yok zordu ama aştık sabır tabı annelerde
sıze tavsıyem çocuk pısıkologa gıdın onlar yönlerdırıyorlar ve evdekılerdende rıca edın o bır bebek degıl onada yasına uygun davransınlar ben evde bırde kaaynana cektım tabı anlarlarsa ben çok sorun yaşadım zor
bırde maddıyatı var terapıler para demek benım özel sıgortam vardı allahtan ödedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…