Arkadaşım mutlaka bu konu ile ilgili internette araştırma yapmışsındır.yazacağım şeyler genel olarak sağlık siteerinde yazan şeyler.
-ilk olarak özellikle erkek çocuklarda alt ıslatma probleminin 6 yaşa ve daha sonrasına uzayabileceği.bu çocuğun kaslarının gelişimi ile alakalı bir durumdan kaynaklanabilir.her çocuuğun fiziksel,psikolojik ve kas gelişimi farklıdır.yani kasların belli olgunluğa erişmesi gerekir.normal şartlarda bu olgunluk 4 yaşına kadar kazanılmalıdır.sebep psikolojikte olabilir,fizyolojikte (yani mesane,böbrek,idrar yollarını çalşıması ile alakalı)
oğluub bezliyorum demişsiniz.bu onda alışkanlık haline gelmiş olabilir.yani bezim olmazsa çişimi kaçırırım vs gibi bir düşünce yerlşermiş olabilir.altına kaçırma anladığım kadarı ile tuvelet eğitimine başladığınız andan itibaren var.yani bu alışkanlığı hiç kazanamamış. benim nacizane önerim hiç vakit kaybetmeden öncelikle bi üroloji doktoruna gidin.o size gerekli yönledirmeleri yapacaktır.tahliiller ,filimler,ultrason vs de isteyebilir.eğer normal görüyorsada bekleyin diyebilir.burda doktora keşke daha önce gitseydim diye pişman olmayın.bekleyeceksenizde "doktora giittim normal bekleyin" dedi diye düşünürsünüz,içiniz rahatlar.Fizyolojik ,yapısal bir sorun yoksa psikoljik olarak araştırın.doktorunuz zaten size yön verir.
oğlunuz içinde zor bir durum.6 yaşında tüm yaşam standartlarını etkiler.asabileşir,sizin tepkileriniz,konuşmalarınız psikolojik olarak yıpratır,aranızı bozar.
daha önce hiç bu konuda doktora gittinizmi bilmiyorum ama şu ana kadar gitmediyseniz üzülürüm açıkçası.
kolay gelsin arkadaşım;tedavisi olan sorun ,umarım en kısa zamanda çözülür.