"6 yaşında evlenebilir anlayışına tepkimizi koyarız"

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.432
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın "6 yaşındaki çocuğun evlenebileceği" yönündeki sözleriyle ilgili, "Böyle bir anlayışın kim sahipleniyorsa ona tepkimizi toplum olarak koyarız" dedi.

BAKAN: TOPLUM TÜKÜRÜKLE BOĞMALI
Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık tarafından düzenlenen "Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" için gittiği Antalya'da, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın "6 yaşındaki çocuğun evlenebileceği" yönündeki sözlerine bir kez daha tepki gösterdi.

"TÜKÜRÜĞÜNDE BOĞULSUN AÇIKLAMASI
Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan Bakan Müezzinoğlu'na, bir gazeteci; Sosyal Doku Vakfı Başkanı Yıldız'ın "6 yaşındaki çocukların evlenebileceği" yönündeki görüşüne, "Toplum tükürüğünde boğsun" şeklinde açıklama yapmasının yansımalarını sordu.

6 yaşındaki bir çocuğun evlenmesini teşvik eden bir anlayışı kimsenin tasvip edemeyeceğini vurgulayan ve dün kendisine soru yöneltildiğinde açıklamayı kimin yaptığına ilişkin herhangi bir fikri olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnsani değerleri olan, inanç değerleri olan, anne baba değerleri ve duygusu olan hiç kimse bunu tasvip etmez, tepkisini koyar. Bu tepki, bir tükrük kelimesi, yani bir tavırdır. 6 yaşında, 8 yaşında bir çocuğun evlenmesini teşvik etme anlayışı... Dolayısıyla benim bu anlayışa karşı söylediğim bir cümle. Herhangi bir şahsı, herhangi bir muhatabı, kim olduğunu da zaten o soruyu aldığımda bilmediğim bir şey. Böyle bir anlayışı kim sahipleniyorsa ona tepkimizi toplum olarak koyarız. Akil bali olmayan, reşit olmayan bir evlilik teşviki farklı felaketlere sebep olur."

http://www.ntv.com.tr/saglik/6-yasi...sina-tepkimizi-koyariz,PcobyB2s402jbwKbhYzsaA

Toplumun tepkisi yetiyor mu? Bombalayalim istersen adami? Yargi ne ise yarar bu ulkede? kac gun oldu, lafini eden cikmadi daha...

Midem bulanıyor bu konudan artık. Allah ıslah etsin bir Tükürük te benden gitsin.

Devletle ilgili her görevden alınmış diye okudum ne kadar doğru bilmem
Şehzadebaşı camiideki Sohbetleri falan kalkmış
Bunlardaki temel amaç 99 doğru içine 1 tane yanlışı kamufle edip; müslümanlara yedirtip sindirtmektir. Sadece o değil; bazıları öyledir. Bunlara evlilik simsarı demekten başka bir söz yakıştıramıyorum.

Nurettin yıldız Talak suresinin 4.ayetinde adet olmayanlar cümlesini,kimler adet olmaz
çocuklar adet olmaz diyor,ama çoğu tefsirde adet olmayanlar derken,buluğ çağına girmiş
ama hormonal bozukluklardan dolayı adet olamayanlar ve menopoza girmiş kadınlar der
peki burada ayeti yanlış anlatmıyor mu
kuranda evlilik yaşı yoktur,bir çok tefsirde nurettin yıldızın dediği gibi,
buluğ çağına gelmeden nikah yapılır ama fiilen evlilik olmaz diye geçiyormuş
ama şu yaşıma geldim böyle tefsir duymamıştım, derinlemesine araştırmak lazım
fakat diyanetin tefsir bölümünde nikah konusunu bulamadım
hem ben bu adamın bazı yorumlarınıda beğenmediim,değişik yorumları var
mesela nurettin yıldız ibni Teymiyye'yi övüyor,islam alimlerinin bazıları ehli sünnete aykırı davrandığı için
ibni teymiyye'yi red etmişlerdir,çünkü Allah'ın arşta olduğunu söylemiştir
(Allah zaman ve mekandan münezzehtir)
Allah'ın cisime benzediğini iddia etmiştir
camide hutbede sohbet verirken ben şurdan nasıl iniyorsam
Allah'ta benim gibi iner demiştir
bunun gibi söylediği bir çok şey vardır
peki nurettin yıldızın sevenleri,dinleyenleri bunları görmüyor mu
yoksa ben mi yanlış anladım
müslümanların 72 fırkaya ayrılacağı rivayet edilmiştir
kendi içimizde bile ne kadar bölünmüşüz
Alla ehli sünnetten ayırmasın.

Bunlardaki temel amaç 99 doğru içine 1 tane yanlışı kamufle edip; müslümanlara yedirtip sindirtmektir. Sadece o değil; bazıları öyledir. Bunlara evlilik simsarı demekten başka bir söz yakıştıramıyorum.

Bravo çok güzel analiz. Günümüzdeki hocaciklarin çoğu bunu yapıyor. Önce doğru ol güven kazan sonra herseyi degistirebilecek tek bir yanlısı empoze et.

tükürmek mi ! acırım ayol !! tükürük dediğimiz şeyin bile insana bir dünya faydası var !!

6 yaşında bir çocuğu "evlilik" kelimesi ile aynı cümle içinde kullananlar bizim tükürüklerimizle değil kendi tükürükleriyle boğulsunlar !!!!!!

X