• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6. Haftada Normal Mi

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.772
133
Herkese selam. Bol huzurlu neselı saglıklı günler dilerim.. Kendımı teskın etmeye calıssam da cok kaygılıyım. Ikı dusuk yasadım. Kımyasal gibiydi. Ucuncu gebelıgım.6.haftaya yaklastım ama cok kasık agrım var. Prpgestan alıyorum. Cok tedırgınım her an kanamam baslayacak gibi hissediyorum. Kese var kalp atısı henuz yok. Sizin gebelıgınızde u.haftalarınızda besıncı haftanızda agrı yasadınız mı acaba.var mı benım gibi agrılar yasayan.

Ben yaşıyordum canım kasık ağrısı.. Hatta bir kere öyle bir ağrı girmişti ki kasığıma 10. Hafta falandı Allahım dedim noluyor doğum sancısı böyle mi.. Çok şükür birşey olmadı.. Bebek tutunmaya çalışıyon o yüzden o sancılar oluyor ama benimki başka nedendendi sanrıl bebek nahtıysa artık içerde 😁😂

Doğuma kadar dönem dönem kasık ağrıları olacaktır. Düşükte de oluyordur herhalde onu bilmiyorum ama iki gebeliğimde de boş gebeliğimde de kasık ağrıları yaşadım. Sonuçta içinde bi canlı büyüyor kasık ağrılarında olabilir hatta farklı sağlık sorunlarında olabilir korkma. Kötüyü çağırmadan sakin sakin hamileliğinin tadını çıkar.

Herkese selam. Bol huzurlu neselı saglıklı günler dilerim.. Kendımı teskın etmeye calıssam da cok kaygılıyım. Ikı dusuk yasadım. Kımyasal gibiydi. Ucuncu gebelıgım.6.haftaya yaklastım ama cok kasık agrım var. Prpgestan alıyorum. Cok tedırgınım her an kanamam baslayacak gibi hissediyorum. Kese var kalp atısı henuz yok. Sizin gebelıgınızde u.haftalarınızda besıncı haftanızda agrı yasadınız mı acaba.var mı benım gibi agrılar yasayan.

Ağrılara alışın.
O kasiklar beller kopacak daha 😁

Öncelikle kendi tecrübeme göre düşük ağrısının nasıl olduğunu belirteyim; ayaklarınız tutmayacak derecede aniden başlayan bel ağrısı. Bunları korkun diye yazmadım, herkeste farklı olsa da öyle bir ağrı yaşarsanız hemen uzanın ve hekiminizi arayın.
Öncelikle sakin ol. Tedirginliğini, korkunu anlıyorum.
Bu haftalarda kasıklarda ağrılar çok doğal. Çünkü içeride henüz çok çok küçük olsa da bir canlı büyüyor ve rahim kasları kendini bebeğe hazırlayarak geriliyor. Şöyleki gebelik haftan son regl tarihine göre hesaplanıyor şuan. Geç döllenme olmuş ve bu sebepten kalp atışı henüz alınamıyor olabilir. Yani bu ağrılar çok normal.
Kimyasal gebelikleri de eğer kimyasal geçirdiyseniz düşük olarak saymayın. İnan tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kendine dikkat et, sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşaallah 😊

Kişiye göre değişebilir bu durum bence siz yalnızca dinlenin yeter kalkıp çok gezmeyin birde kitap okuyun hobi edinin uzanarak yapabileceğiniz düşündükçe daha çok hissedersiniz. Ben hiç düşük yaşamadım şükür iki kızım var ama her defasında çok ağır sancı oldu

Öncelikle kendi tecrübeme göre düşük ağrısının nasıl olduğunu belirteyim; ayaklarınız tutmayacak derecede aniden başlayan bel ağrısı. Bunları korkun diye yazmadım, herkeste farklı olsa da öyle bir ağrı yaşarsanız hemen uzanın ve hekiminizi arayın.
Bu haftalarda kasıklarda ağrılar çok doğal. Çünkü içeride henüz çok çok küçük olsa da bir canlı büyüyor ve rahim kasları kendini bebeğe hazırlayarak geriliyor. Şöyleki gebelik haftan son regl tarihine göre hesaplanıyor şuan. Geç döllenme olmuş ve bu sebepten kalp atışı henüz alınamıyor olabilir. Yani bu ağrılar çok normal.
Kimyasal gebelikleri de eğer kimyasal geçirdiyseniz düşük olarak saymayın. İnan tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kendine dikkat et, sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşaallah 😊
Daha sonra haftasi değişiyor mu bebeğin suan regle göre olduğu için sonrasinda bebek gelisimini mi baz aliyorlar? Birde ilk doktor gorusmesinde neye dikkat etmek lazım sizce?

Ben ilk gebeliğimde 6. Hafta civarı öğrenmiştim, beklenmedik gebelik olduğu için bilmiyordum çok ilaç kullandım röntgene bile gitmiştim çünkü sebepsiz enfeksiyon vardı (gebelik kaynaklıymış Allaha şükür yavrum sağlıklı doğdu) reglim geçtiğinde geçikme zannetmiştim çünkü kasıklarım ağrıyodu göğüs hassasiyeti vardı siz stres yapmayın bence hatta gebeliği de bi süre unutun sürekli düşünmeyin kendinizi meşgul edin. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin

Daha sonra haftasi değişiyor mu bebeğin suan regle göre olduğu için sonrasinda bebek gelisimini mi baz aliyorlar? Birde ilk doktor gorusmesinde neye dikkat etmek lazım sizce?
İlerleyen haftalarda da, kesenin göründüğü ilk haftalarda da ultrason ölçümleri yapılıyor. Mesela benim ikinci gebeliğimde bebeğin olması gereken hafta ile gelişimi uyumlu değildi ama geç döllenme olmuştu o yüzden. Çok büyük farklılıklar varsa doktor zaten bilgilendirir. Öncelikle iyi bir doktor araştırmanızı tavsiye ederim. İlk randevu da sizin dikkat edeceğiniz tek şey, doktorunuz. Çünkü geri kalan şeylerden hiçbir şey anlamıyorsunuz. Doktorunuz belirtene kadar keseyi bile fark edemeyebilirsiniz 😊 Ben kendi doktorumdan çok memnundum mesela. Daha ben sormadan kendisi her şeyi anlatırdı. O ay yaşayacağım sıkıntıları vs.

Evet hamile kaldığım ay kasık ağrısından oturamıyordum ama normaldi sonra azaldı o zamanlar doktor regl ve yumurtlama tarihlerine denk gelen zamanlarda ağrı olabilir demişti bana

Allah razı olsun.tesekkurler tecrubenı paylastıgın ıcın. 3 mayısta düşük yaptım adet okmadan hamıle kalmısım. Dediklerını yapıcam.bıraz hareketlıydım ama istirahate daha dikkat edicem. Insallah saglıkla gider.

Evet hamile kaldığım ay kasık ağrısından oturamıyordum ama normaldi sonra azaldı o zamanlar doktor regl ve yumurtlama tarihlerine denk gelen zamanlarda ağrı olabilir demişti bana
Benım de regl tarıhıme denk gelıyor bu agrılar haklısınız

Vardı regl agrısıyla aynıydı. Bel kasık aynı regl oldum olacagım agrısı vardı

Ben ilk gebeliğimde 6. Hafta civarı öğrenmiştim, beklenmedik gebelik olduğu için bilmiyordum çok ilaç kullandım röntgene bile gitmiştim çünkü sebepsiz enfeksiyon vardı (gebelik kaynaklıymış Allaha şükür yavrum sağlıklı doğdu) reglim geçtiğinde geçikme zannetmiştim çünkü kasıklarım ağrıyodu göğüs hassasiyeti vardı siz stres yapmayın bence hatta gebeliği de bi süre unutun sürekli düşünmeyin kendinizi meşgul edin. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin
Sağolun ınsallah. Kotu tecrubelerım benı tedıegın eedıyor.ama kendımı mesgul edecek seyler bulmalıyım cok haklısınjz

Benim de çok kadık ağrım oluyordu canım sebebine de doktor rahim büyüyor bebek yerleşiyor demişti.Korkuların varsa sık sık doktoruna görün istersen

Back
X