• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 günlük kızım memeyi reddediyor ne yapmalıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

royemos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
3
1
1
39
merhabalar şimdiden herkese teşekkür ederim.
6 günlük bir kızım var ilk 4 gün çok güzel emmeye başladı ama birden bire memeyi reddetti ve kesinlikle almıyor. mecburen mama verdim ama kaşıkla. meme uçlarında sütün kalması ile sertleşme oldu. sağdım ve kanallarım açıldı memem yumuşadı fakat kızım halen emmiyor. mecburen kaşıkla sütümü sağıp veriyorum yetmediği yerde mama veriyorum. sizce ne yapmalıyım nasıl tekrardan mememe alıştırabilirim. teşekkürler..

6 günlük bir kızım var ilk 4 gün çok güzel emmeye başladı ama birden bire memeyi reddetti ve kesinlikle almıyor. mecburen mama verdim ama kaşıkla. meme uçlarında sütün kalması ile sertleşme oldu. sağdım ve kanallarım açıldı memem yumuşadı fakat kızım halen emmiyor. mecburen kaşıkla sütümü sağıp veriyorum yetmediği yerde mama veriyorum. sizce ne yapmalıyım nasıl tekrardan mememe alıştırabilirim. teşekkürler..

Dahaj çok çok küçük memeye devam edın bence, ayrıca sut gelıp gelmedıgıne bakın, agzında pamukçuk var mı bi de gazı olabılır emerken

Bazı bebekler memwyı sevmezmıs ama daha çok kucuk oldugu için bence memyı alır. Emzırırken gozsunuze alttan destek olun daha kolay emsın diye

uykulu iken emmeyi vermeyi deneyin. tekrar tekrar yarimsaatte bir bir saatte bir memeyi vermeyi deneyin pes etme.
sutunu çok biriktirme ekletme sık sık sağ eklediği zaman üstünde kesilir.
birde sütün çoksa çok tazyikli geliyorsa ondan da emmeye bilir çok hızlı gelsin istemiyor da olabilir..
benim kizimda 3 aylıkken emmeyi reddediyordu sonra kendiliğinden düzeldi...

canim Allah bagislasin.
benim minik kizimin agzi kucucuk benim gogsumde sert oldugundan emememisti. 10gun sikinti cektik ama yilmadik. hep sut sagdik ve sadece süt verdik. 10.gun emmeye basladi ve hic birakmadi 28.ayda kestim.

siz de sakin vazgecmeyin arkadaslarimdan bazilari vazgetigi icin memeyi istemedi cocuklari .Sağlık acisindan ne kadar onemli ise psikolojik acidan da bir o kadar onemli.

pes etmeyin sabirla verin . mamayi da kutusu bitince eve sokmayin bence . bir annenin sütü cocuguna her zaman yeter. yetmez diye algi oluşturanlar reklamlar...

valla benim yeğenim de ne yaptıysa ne ettiyse memeden emziremedi tabi bizim bebiş bi hafta yoğun bakımda kalmıştı o dönemde sağıp veriyolardı biberona alışmıştı meme kafası büyük gelmiş sonradan denemedikleri kalmadı. meme ucuna takılan biberon başı gibi şeyler bile takıldı ama nafile. sonuç 8 aydır makineyle sağıp biberonla besliyor. bayağı zor oldu ama ek gıdaya başlayana kadar hiç mama gereksinimleri olmadı. siz yine de pes etmeyin ama mama da vermemeye çalışın bence sütünüz geliyor anladığım kadarıyla

Bence aile hekimliğine gidip ordaki hemşirelerden yardım iste. Onlar çok güzel yardım ediyor emzirme yöntemini tutuşunu gösteriyor. Bebekte bir sıkıntı varmı yok mu bakıyorlar vs.

Back