• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık otizm olabilir mi ?

gulsumce48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2020
2
1
36
31
Merhabalar
Kızım 6 buçuk aylık.Birkaç gündür göz temasını kesti.Gözüme bakmamak için çaba sarf ediyor resmen.Yakalanınca hafif gülümsüyor.Sonra yine bakmıyor.İsmine de bakmıyor ya da ben öğrenemedim.Seslenirim dönüp bakmaz.Dışarıya çıkınca yabancılara gülümser bakardı.Bugün baktım onu da yapmıyor.Bir de şunu yapıyor karşıdan biri geliyor.Kızımı fark etmeden geçen biri.Kızım o kişiyi görünce gülüp kafasını çevirdi sonra tekrar baktı.Yani utanıyor gibi. babası işten gelince de yapıyor bunu.Çok gülen bir bebek değil.Zorla güldürürüm gıdıklayarak,hayvan sesi çıkararak.Cee oyununa hafif gülümser.pür dikkat bakmaz.Bir de kucağa aldığımda saçına kulağına dokunuyor.Neden bilmiyorum.Önceden de acabalarım olmuştu ama bu kadar değildi.Kucağımda bakamadı bana.yerde bakardı.Şimdi o da yok.Bu durum başına gelen var mı.Evde yalnız büyütüyorum.Gurbetteyim.Onun mu etkisi bilmiyorum.Tv hiç açmam.Şarkılar söylerim.Konuşurum.Ne yaptırımı anlatırım.Kitap okurum ama bana hiç bakmaz.Bana akıl verin.Kaç gündür kendimi yedim bitirdim ağlamaktan

Endişelenmek için erken olabilir ama bir anne anlar içinize öyle birşey düştüyse doktrunza danışın bence.

Merhabalar
Kızım 6 buçuk aylık.Birkaç gündür göz temasını kesti.Gözüme bakmamak için çaba sarf ediyor resmen.Yakalanınca hafif gülümsüyor.Sonra yine bakmıyor.İsmine de bakmıyor ya da ben öğrenemedim.Seslenirim dönüp bakmaz.Dışarıya çıkınca yabancılara gülümser bakardı.Bugün baktım onu da yapmıyor.Bir de şunu yapıyor karşıdan biri geliyor.Kızımı fark etmeden geçen biri.Kızım o kişiyi görünce gülüp kafasını çevirdi sonra tekrar baktı.Yani utanıyor gibi. babası işten gelince de yapıyor bunu.Çok gülen bir bebek değil.Zorla güldürürüm gıdıklayarak,hayvan sesi çıkararak.Cee oyununa hafif gülümser.pür dikkat bakmaz.Bir de kucağa aldığımda saçına kulağına dokunuyor.Neden bilmiyorum.Önceden de acabalarım olmuştu ama bu kadar değildi.Kucağımda bakamadı bana.yerde bakardı.Şimdi o da yok.Bu durum başına gelen var mı.Evde yalnız büyütüyorum.Gurbetteyim.Onun mu etkisi bilmiyorum.Tv hiç açmam.Şarkılar söylerim.Konuşurum.Ne yaptırımı anlatırım.Kitap okurum ama bana hiç bakmaz.Bana akıl verin.Kaç gündür kendimi yedim bitirdim ağlamaktan
Oğlumun ismine bakması 10.ayi buldu ve aynı sizin bebis gibi çok az gülen bir bebekti doktorun başının etini yemiştim neden gülmüyor diye 1 yaşından sonra çok gülmeye başladı bazi bebislerin mizacı olabiliyor mesela komşumun oğlu oğlumdan 3 ay büyük çok az güldüğünü gördüm goz temasi için bol bol şarkı sevdiği hayvan sesleri yapabilirsiniz

Etrafını aşırı merak ettiği için eskisi kadar gözünüze bakmıyor olabilir mi? Benim de oğlum 6 aylık, şöyle bir sarılalım duralım, göz göze bakışalım falan çok zor. Sürekli hareket halinde.
Aynı şekilde adına bakmıyor be bence normal. Ayrıca utanıyor gibi hareket benim hoşuma bile gidiyor :D böyle naz yapar gibi değil mi? İçinizi ferah tutun bence. Hemen her harekette bir hastalık düşünmeyin.

Şuan bebeği olan tüm anneler bebeğinin her anınin tadını çıkarmak yerine küçücük bebeği inceleyip duruyor otizm mi diye. Her bebek farklidir. Gelişim aşamaları aynı olsa da her bebek bunlari aynı anda yaşamaz. 6. Ayda ismine bakmiyorsa sabırla söyleyin 7 ya da 8 de bakacaktir. Lütfen olumsuz düşünmeyin bebeğiniz sizin her hissettiginizi sadece ona dokundugunda bile hissediyor. Bol bol konuşun ve gülün.

Merhabalar
Kizim bebekken cok mutsuz bir bebekti hic gulmezdi, normal bir bebek gibi guleyim kahkahalar atayimi yoktu, oyun oynamasini bilmezdi ,oyuncaklarin yuzune bakmazdi,sürünmesi oturması ck gec oldu, yürümesi 1 yasindan sonra oldu, suanda hala oyuncak oynamaz,cok asiri gulmez,ama bunlarin hepsine ragmen kizim cok sükür iyi hic birseyi yok dediler doktorlar. Bende gurbetteyim tek basimada buyutuyorum cocuklarimi. Yani cocugunizda birsey aramayin akisina birakin. Iciniz cok rahat etmiyorsa doktora bir ayina glre olan kontrollerini yaptirin.

Şuan bebeği olan tüm anneler bebeğinin her anınin tadını çıkarmak yerine küçücük bebeği inceleyip duruyor otizm mi diye. Her bebek farklidir. Gelişim aşamaları aynı olsa da her bebek bunlari aynı anda yaşamaz. 6. Ayda ismine bakmiyorsa sabırla söyleyin 7 ya da 8 de bakacaktir. Lütfen olumsuz düşünmeyin bebeğiniz sizin her hissettiginizi sadece ona dokundugunda bile hissediyor. Bol bol konuşun ve gülün.
Bazı doktorlar sürekli buna itiyor bence. Çocuğunuzda şu ayda şu özellik olmalı yoksa şudur gibi tavırlar içine giriyorlar. En güzel zamanları çocukları inceleyerek hastalık arayarak geçirir olduk. Ben de maalesef evhamlı analar grubundanım 😥

Bende 1 yaşına kadar delirmiş bir anneyim 8 ay boyunca kizim nerdeyse hiç gulmedi 1 yaşından sonra değişti şuan 22 aylik sohbet ediyoruz çok erken konuştu Bi kan değerlerine baktırin benim kızımın b 12 si düşüktü o etkilemişti bence bide 1 yaşına kadar ismine bakmamasi normal lütfen sakin olun

Back