• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık kızım için besleyici sırrı olan varmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

afranaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
43
0
86
40
Ankara
mrb arkadaşlar kızım 6 aylık hafif hafif çorbalardan falan yemeye başladık.besleyici şeyler vermek istiyorum.kesinlikle önerebileceğiniz bebeğinize yarayan tarifler istiyorum pls cokacimcoook

mrb arkadaşlar kızım 6 aylık hafif hafif çorbalardan falan yemeye başladık.besleyici şeyler vermek istiyorum.kesinlikle önerebileceğiniz bebeğinize yarayan tarifler istiyorum pls cokacimcoook

merhaba canım en besleyici şey benimde sürekli olarak bebeklerime verdiğim zeytinyağı ile pırasa havuç patates pirinç kıyma çok azda brokoli bunları yemek gibi pişirip blendırdan geçiriyorum harika bir yemek oluyor birde biraz maydonoz katıyorum canım cokacimcoook

benim kızımda 5,5 ayılık yavaş yavaş ek gıdalara geçmeye çalışıyoruz. ama çok sorun yaşıyorum. verdiğimiz ek gıdalar acayıp şekilde gaz yapıyor ve kabız oluyor. yoğurt veriyoruz meyve püreleri veriyoruz onlar dahi kabız yapıyor. normalmi kızlar böle olması. maşallah kızımda bi iştah var anlatamam yoğurt veya meyveler bittiğinde başlıyor ağlamaya daha hala yicekmiş:)))) kızımı durdurmasıda bi sorun yani

kızım baya bişeyler yiyecekde ah bide gaz sorunumuzu olmasa..... patates ve havuç gibi sebzelerle çorba yapmayı düşünüyorum ama kabız olmasından çok korkuyorum

benim kızımda 5,5 ayılık yavaş yavaş ek gıdalara geçmeye çalışıyoruz. ama çok sorun yaşıyorum. verdiğimiz ek gıdalar acayıp şekilde gaz yapıyor ve kabız oluyor. yoğurt veriyoruz meyve püreleri veriyoruz onlar dahi kabız yapıyor. normalmi kızlar böle olması. maşallah kızımda bi iştah var anlatamam yoğurt veya meyveler bittiğinde başlıyor ağlamaya daha hala yicekmiş:)))) kızımı durdurmasıda bi sorun yani

kızım baya bişeyler yiyecekde ah bide gaz sorunumuzu olmasa..... patates ve havuç gibi sebzelerle çorba yapmayı düşünüyorum ama kabız olmasından çok korkuyorum

cnm ilk başta herşeyi yicek gibi oluyolar ama çok verince bıkıyolar.bir kaşıktan başla istersen.bugün bir yarın iki öyle öyle arttır yoksa gerçekten çabuk bıkıp ağzını kilitleyebilir

yenı başlanan corbalarda havuç patates ve kabak verılebılır.once bı ıkısını yap zamanla karıştırıp elkeyıp yap.bırde ıcıne 1 cay kasgı ırmık koyabılırsın.baska sebzeler oncelıkle kabız yapabılır ve en onemlısı bagırsakta en rahat emılen bu 3 sebze.buyudukce tabıkıde sebzelerde deişıklık yapabılırsın ama once bunlarla az az basla bakalım.kolay gelsın dıorum

canım benim mesleğim icabı bu konularda çok bilgim varr sana balakbağı püresi yapmanı öneririrm tarifi1 dilim balkabağı 1 küüçk boy patates küçük bir soğanınn yarıs hatta çeyreği bile olabilir çünkü gaz yapabiliror1 çayy kaşığı pirinççç işte buuuu haşa bunlarrııı sonra blenderla ezz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı işte buuuuuu çok güzel bir tadı varr ve aşırı besleyiciiçinde bol miktarda a ve b vitaminleri varrr birde sana meyve püresi önereyim kış için yarım muz 1 orta boyyy elma 1 tatlı kaşıgı pekmez 4-5 yemek kaşığı portakal suyu elma ve muzu cam rendede rendele sonra blenderla ezzz portakal suyunu ve pekmezi ekle tekrar ezz sevise hazırrralkisalkisalkis

Back