Anne sütü aldığı için yeterince doyuyor olabilir bence sıkıntı yapmayın biraz yese bile kar. Çorba konusunda bence sevdiği şekilde yedirin midesini yormayacak kadar. Doktoruna sorun çok baharatlı değildir herhalde yaptığınız bulyon. Ben evde yapılmış tarhana veriyordum daha sulu yapıyordum yiyordu bir sıkıntı da olmadı. Bir de öğün Zaman'ından önce emzirmeyin. Karnı aç olunca belki daha kolay yermerhaba arkadaşlar asında sormak istediğim sizin önerilerinize ihtiyacım olduğu bir çok konu var ilk önce yeme konusu yazıyim. 6 aylık ir bebğim var yaklaşık 2 haftadır ek gıda vermeye başladık sabah peynir pekmez yumurta öğlen bir meyve püre halini kesinlikle kabule etmiyor diş kaşıma aleti olarak kullanıyor arada kendi hazırladğım bebe bisküvisi akşam 7 givbi çorbası. programı böyle yaptım yani arada tabi anne sütü bol bol. herhalde bu programda bir sorun yok ha bu arada yoğurda kesinlike karşı. sabah kahvaltı maceramızla başlıyoruz ben çalışıyırum babam veriyor bulamaç yapıyormuş ben bulamaç yapmıyordum ama o öyle veriyormuş tabi her taraf o bulamaçtan üst baş batmış mideye gidese pek bişey yok. meyveyi eline tutuştutuyordum başta onada itiraz etti ama snr yedi. akşam 7 gibi çorba kabusu başlıyor. yapılan çorba iğrenç tatsız hastane yemeği bile daha iyidir lezzetlendirmeyi denedim kemik suyundan kendime bulyon yapmıştım içinde baharat tanaeliryle kaynatıp süzmüştüm onu çok sevdi kaşık kaşık yedi snr ona uygun kuzu kemiğinden yaptım ağır geldi yemedi kemik susuz yaptım ağzına sürmedi ya ne yapıcağımı şaşırmş durumdayım.
tarhana corbası verın hem besleyıcı hemde kıvamı uygun, arada mevsımıne gore seftalı olur armut olur ezın ıyıce kasıkla yedırın yada bebelacın hazır meyvelı mamaları var , lor verebılırsınız, yogurt, bebe bıskuvısını ezıp az bıraz sutle yumusatıp verebılırsınız. vs.....merhaba arkadaşlar asında sormak istediğim sizin önerilerinize ihtiyacım olduğu bir çok konu var ilk önce yeme konusu yazıyim. 6 aylık ir bebğim var yaklaşık 2 haftadır ek gıda vermeye başladık sabah peynir pekmez yumurta öğlen bir meyve püre halini kesinlikle kabule etmiyor diş kaşıma aleti olarak kullanıyor arada kendi hazırladğım bebe bisküvisi akşam 7 givbi çorbası. programı böyle yaptım yani arada tabi anne sütü bol bol. herhalde bu programda bir sorun yok ha bu arada yoğurda kesinlike karşı. sabah kahvaltı maceramızla başlıyoruz ben çalışıyırum babam veriyor bulamaç yapıyormuş ben bulamaç yapmıyordum ama o öyle veriyormuş tabi her taraf o bulamaçtan üst baş batmış mideye gidese pek bişey yok. meyveyi eline tutuştutuyordum başta onada itiraz etti ama snr yedi. akşam 7 gibi çorba kabusu başlıyor. yapılan çorba iğrenç tatsız hastane yemeği bile daha iyidir lezzetlendirmeyi denedim kemik suyundan kendime bulyon yapmıştım içinde baharat tanaeliryle kaynatıp süzmüştüm onu çok sevdi kaşık kaşık yedi snr ona uygun kuzu kemiğinden yaptım ağır geldi yemedi kemik susuz yaptım ağzına sürmedi ya ne yapıcağımı şaşırmş durumdayım.
meyva suyunu bekletme bence çünkü b, c vitaminleri çabuk kayboluyor, yarım saatte bile vitamini büyük oranda kayboluyormuş, 2-3 gün tattır sonra yarım elma suyunu içer zaten, sebze çorbası kabak ve havucla tavsiye ederim damak tadına hitap eder, çorba dolapta en fazla ,iki gün saklanıyo, ben tuzsuz baharatsız yapıp bebeğime ayırdıktan sonra kalanını bizim için baharatlıyorum, yoğurt da en iyisi probiyotik yoğurt hem tadı çok güzel hem kıvamlı tutuyor, a101 markette satılan probiyotik yoğurt mayası ile mayalayabilirsin, ben sabahları yumurta sarısı da veriyorum ıhlamur çayı ile çorba kıvamına getiriyorum,şimdilik böyle gidiyoruz, bu arada ben çorbaya kıyma da koyuyorum, 2 hafta sonra alışınca tavsiye ederim,armut suyu da veriyorum ben, muz azcık kabız yaptı o yüzden vermiyorummerhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
biraz once elma suyu sıktım ve verdim 1 tatlı kaşıgı kalan elma suyunu dolapta 2 3 gün saklamayı yrnda ondan vermeyi düşünüyorum dogrumu yaptıgım ?
yogurdu nasıl mayalıyorsunuz günlükmü hangi sütten ?
sebze corbasını günlükmü yapacagım siz yapıp dolapta bekletıp ertesı gunde verdınızmı?
tesekkür ederim bilgilerine :)meyva suyunu bekletme bence çünkü b, c vitaminleri çabuk kayboluyor, yarım saatte bile vitamini büyük oranda kayboluyormuş, 2-3 gün tattır sonra yarım elma suyunu içer zaten, sebze çorbası kabak ve havucla tavsiye ederim damak tadına hitap eder, çorba dolapta en fazla ,iki gün saklanıyo, ben tuzsuz baharatsız yapıp bebeğime ayırdıktan sonra kalanını bizim için baharatlıyorum, yoğurt da en iyisi probiyotik yoğurt hem tadı çok güzel hem kıvamlı tutuyor, a101 markette satılan probiyotik yoğurt mayası ile mayalayabilirsin, ben sabahları yumurta sarısı da veriyorum ıhlamur çayı ile çorba kıvamına getiriyorum,şimdilik böyle gidiyoruz, bu arada ben çorbaya kıyma da koyuyorum, 2 hafta sonra alışınca tavsiye ederim,armut suyu da veriyorum ben, muz azcık kabız yaptı o yüzden vermiyorum
tesekkür ederim bilgilerine :)
siz bu ek gıda listesine kendiniz mi karar verdiniz benim bebeğim de 6 aylık dr bi ay önce beslenme listesi hazırlamıştı önce elma armut şeftali suyu cam rendeden süzülerek yapılacak. 2. hafta bunların püreleri 3. hafta ev yapımı yoğurt 4. hafta çorba suları..... yani sizin yedirdikleriniz bayağı bi ağır geldi banamerhaba arkadaşlar asında sormak istediğim sizin önerilerinize ihtiyacım olduğu bir çok konu var ilk önce yeme konusu yazıyim. 6 aylık ir bebğim var yaklaşık 2 haftadır ek gıda vermeye başladık sabah peynir pekmez yumurta öğlen bir meyve püre halini kesinlikle kabule etmiyor diş kaşıma aleti olarak kullanıyor arada kendi hazırladğım bebe bisküvisi akşam 7 givbi çorbası. programı böyle yaptım yani arada tabi anne sütü bol bol. herhalde bu programda bir sorun yok ha bu arada yoğurda kesinlike karşı. sabah kahvaltı maceramızla başlıyoruz ben çalışıyırum babam veriyor bulamaç yapıyormuş ben bulamaç yapmıyordum ama o öyle veriyormuş tabi her taraf o bulamaçtan üst baş batmış mideye gidese pek bişey yok. meyveyi eline tutuştutuyordum başta onada itiraz etti ama snr yedi. akşam 7 gibi çorba kabusu başlıyor. yapılan çorba iğrenç tatsız hastane yemeği bile daha iyidir lezzetlendirmeyi denedim kemik suyundan kendime bulyon yapmıştım içinde baharat tanaeliryle kaynatıp süzmüştüm onu çok sevdi kaşık kaşık yedi snr ona uygun kuzu kemiğinden yaptım ağır geldi yemedi kemik susuz yaptım ağzına sürmedi ya ne yapıcağımı şaşırmş durumdayım.
merhaba arkadaşlar asında sormak istediğim sizin önerilerinize ihtiyacım olduğu bir çok konu var ilk önce yeme konusu yazıyim. 6 aylık ir bebğim var yaklaşık 2 haftadır ek gıda vermeye başladık sabah peynir pekmez yumurta öğlen bir meyve püre halini kesinlikle kabule etmiyor diş kaşıma aleti olarak kullanıyor arada kendi hazırladğım bebe bisküvisi akşam 7 givbi çorbası. programı böyle yaptım yani arada tabi anne sütü bol bol. herhalde bu programda bir sorun yok ha bu arada yoğurda kesinlike karşı. sabah kahvaltı maceramızla başlıyoruz ben çalışıyırum babam veriyor bulamaç yapıyormuş ben bulamaç yapmıyordum ama o öyle veriyormuş tabi her taraf o bulamaçtan üst baş batmış mideye gidese pek bişey yok. meyveyi eline tutuştutuyordum başta onada itiraz etti ama snr yedi. akşam 7 gibi çorba kabusu başlıyor. yapılan çorba iğrenç tatsız hastane yemeği bile daha iyidir lezzetlendirmeyi denedim kemik suyundan kendime bulyon yapmıştım içinde baharat tanaeliryle kaynatıp süzmüştüm onu çok sevdi kaşık kaşık yedi snr ona uygun kuzu kemiğinden yaptım ağır geldi yemedi kemik susuz yaptım ağzına sürmedi ya ne yapıcağımı şaşırmş durumdayım.
Cnm nerelerdesin:) maşallah ek gıdaya mi basladinizmerhaba kızlar bende mayıs annesiyim ve ek gıdalara geciyoruz artık .. siz başınızdan gecirdiniz bilirsiniz diye sormak istedim sebze corbası yogurt ve meyve suyuna yavas yavas gececegimizi dün anlattı dr.
biraz once elma suyu sıktım ve verdim 1 tatlı kaşıgı kalan elma suyunu dolapta 2 3 gün saklamayı yrnda ondan vermeyi düşünüyorum dogrumu yaptıgım ?
yogurdu nasıl mayalıyorsunuz günlükmü hangi sütten ?
sebze corbasını günlükmü yapacagım siz yapıp dolapta bekletıp ertesı gunde verdınızmı?
köfte bile yiyorsa..ooo.. biz daha sebze püresi ve yoğurt veriyoruz sadece. akşam muhallebi falan da vermiyorum artık, pirinç ununun kilo aldırmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. denedim bir hafta falan akşam verdim, tok tutsun gece az uyansın diye, hiçbir faydası olmadı.konuyu yazdığımdan beri çok şey değişti şimdi oğlum yedi aylık köftelerede başladı katı gıdaya geçiş beni çok zorladı anne sütü emen bebekelrde olurmuş neyapıcağımı bilmediğim içinde panikteydim. yavaş yavaş kemik suyuna yaptığım çorbaları yemeğe başladı onları sevdi. ıspanak kereviz koyduğum an bayılıyor çorbaya sabah kahvaltısında biraz sorun yaşıyoruz yumurta ve peyniri zor yiyor pekmez veriyordum babam anne sütüne karışıtıryormuş çocukta dopink etkisi yapıp uyutmuyotdu bıraktık onu. şimdide uyku problemimiz var yatağına koyup uyutmaya alıştıramadım kucağımda uyutuyordum iki gündür onuda istemiyor pusette bir ileri bir geri yapılmasını istiyor
canım evet başladık :) napayım pek giremiyorum seyit paşa pek bi zibidik :) onunla ugrasmaktan evle ugrasmaktan kendime hiç zaman ayıramıyorum.. senin bebiş nasıl ?Cnm nerelerdesin:) maşallah ek gıdaya mi basladiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?