• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebekleriniz hece çıkarıyor mu?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Arkadaşımın 6 aylık kızı var. Da da diye hece söylüyomuş. Benim oğlum da 6 aylık, ggııı gguuu gibi sesler çıkarıyor sadece. bi de çığlık atıyor. sizinkiler nasıl? endişelenmeli miyim?

O sesleri benim 2.5 aylik oglum cikariyor,nerdeyse konusucak bizimle:9:...:27:

Endiselenicek birsey oldugunu sanmiyorum...

Son düzenleme:
çok tecrübeli ve deneyimli bir anne değilim kızım 3 buçuk aylık henüz..Ama uzmanlar her bebeğin aynı olmayacağını vurguluyorlar..Bence bebeğinizi kıyaslamayın..Endsişeleniyorsanızda bir dr ile görüşün derim...Ama içiniz rahatlıcaksa sizin bebeğiniz normal geldi bana çünkü arkadaşlarımın bebekleride sizinki gibi 6 aylık ve hece çıkaramıyor.Kimisi çok çabuk konuşuyor kimiside daha sonra içinizi ferah tutun bence...Allah sağlıklı uzun ömürler versin ufaklığa...

evet, her bebeğin gelişimi farklıdır... birde şunu unutmayalım, kız çocuklarıyla oğlan çocuklarının gelişimi dahada farklıdır.

endişelenme arkadaşım. bebekler en geç 8. ay bittiğinde yani 7. ay dolduğunda hece çıkarmalıymış. ozamana kadar endişelenmene gerek yok. benim kızım da 7 buçuk aylıktı ilk hecelediğinde.

aslında kıyaslamamak için hiç takip etmem kimsenin bebeğini ama arkadaş böyle söyleyince merak ettim.

ne güzel inşallah 6 aylıkken de konuşur. ama benim oğlum bu sesleri zaten kırkından beri çıkarıyor.

Canım benim meraklanma benim oğlumu biliyosun :) şuan 5,5 aylık aynı senin tosunun gibi ggıııııı hatta bazen gğğğğğ :D ve çığlık kıkır kıkır gülmeler tek yaptığı bunlar NADİREN çorba içerken ya da yoğurt yerken büyük ihtimal tesadüfen mam mamm mamm diyo. Fakat bunların dışında kuzenimin kızı3 aylıkken yüzüstü dönüyodu, arkadaşımın oğlu 4 aylıkken dönmeye başladı. Ben de senin gibi endişelendim ve kontrole gittiğimizde doktora sordum. Doktorumuz da her bebeğin aynı olamayacağını, EGE' minde dönmeden oturabileceği, emeklemeden yürüyebileceği ihtimallerinin olduğunu, çok erken veya çok geç konuşabileceğinin dahi bebekten bebeğe değişeceğini söyledi. Hiç endişelenme canım. Seni ve paşanı kocamaaaaannn öpüyorum:54:

Canım benim meraklanma benim oğlumu biliyosun :) şuan 5,5 aylık aynı senin tosunun gibi ggıııııı hatta bazen gğğğğğ :D ve çığlık kıkır kıkır gülmeler tek yaptığı bunlar NADİREN çorba içerken ya da yoğurt yerken büyük ihtimal tesadüfen mam mamm mamm diyo. Fakat bunların dışında kuzenimin kızı3 aylıkken yüzüstü dönüyodu, arkadaşımın oğlu 4 aylıkken dönmeye başladı. Ben de senin gibi endişelendim ve kontrole gittiğimizde doktora sordum. Doktorumuz da her bebeğin aynı olamayacağını, EGE' minde dönmeden oturabileceği, emeklemeden yürüyebileceği ihtimallerinin olduğunu, çok erken veya çok geç konuşabileceğinin dahi bebekten bebeğe değişeceğini söyledi. Hiç endişelenme canım. Seni ve paşanı kocamaaaaannn öpüyorum:54:

evet canım, bebekten bebeğe değişiyo çok iyi biliyoyorum ama işte anne olunca endişenmeden edemiyo insan. Allah bebeklerimize sağlık ve uzun ömürler versin.:nazar:

Back