Kendi uyguladığım sıralama şuBebeğimiz 25 gün sonra 6 aylık olacak. Hemşire meyveleri tattırmaya başlayabilirsiniz dedi. 6 aylık olunca ne gibi şeyler verebiliriz? Bal vermememiz gerektiğini biliyorum. Pekmez verebilir miyiz mesela? Sebze ve meyve pürelerini yoğurt eşliğinde mi vermeliyiz? Püre kaşığı aldık. Kullanmak için dişlerinin çıkmasını beklemeli miyiz? Anne sütünün yanında hazır mama da vermeli miyiz? Kusura bakmayın sorular biraz çok oldu.
Bebek unu nedir acabaBiz yoğurt ile başladık. Pekmezi yaptığımız muhallebilerin içine uygun meyvelerle eser miktarda katıyoruz. Genel prensip alerjen olabilecek şeylerden (yumurta beyazı, domates gibi) uzak durmak. Patatrs, havuç, kabak, brokoli, avokado oldukça güvenli. Sabahları bebek ekmeği kırıntısı ve kendi yaptığımız loru veriyoruz. Bazen de bebekler için olan un, yumurta sarısı, lor ile krep yapıp ufak parçalarla veriyorum bayılıyor.
Şu an 11. aydayız. Olabildiğince katı gıda vermek de önemli. Her şeyi üre halinde vermemek gerekiyor yoksa sonrasında sorunlar yaşanabiliyormuş.
Benim kuzum ilk 6 ayda formül süt kabul ediyordu 6. Aydan itibaren devam sütüne geçtik almadı. Ben bal, patlıcan , yumurta beyazı ve inek sütü dısında her seyi verdim püre çok yapmadım ezip verdim ya da küçük parçalı şekilde asla bulamaç gibi yiyecekleri karıstırmadım her seyin tadını ayrı ayrı alsın diye bebeğim 8 aylıktı büyük çocuklar gibi yutkunup yiyordu şimdi 1 bucuk yaşında kasıkla kendi yemeğini kendi yiyor yaklaşık 4 aydır ve 1 yaşından beri biz ne yersek onu yiyor; bamya, barbunya, fasulye, pırasa, pilav yani kısacası her seyi... onun için yemekte bi değişikliğe gitmiyorum artık sadece acı koymuyorum o kadar habi de 2 yalına kadar patlıcan vermeyeceğim.Evet biraz döküyor bazen elle devam ediyor ama olsun hergün daha da geliştiriyor kendini .Bebeğimiz 25 gün sonra 6 aylık olacak. Hemşire meyveleri tattırmaya başlayabilirsiniz dedi. 6 aylık olunca ne gibi şeyler verebiliriz? Bal vermememiz gerektiğini biliyorum. Pekmez verebilir miyiz mesela? Sebze ve meyve pürelerini yoğurt eşliğinde mi vermeliyiz? Püre kaşığı aldık. Kullanmak için dişlerinin çıkmasını beklemeli miyiz? Anne sütünün yanında hazır mama da vermeli miyiz? Kusura bakmayın sorular biraz çok oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?