• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebek inek sütü

Ay sinirlerim bozuldu
80 yaşında anneannem bile suyla sulandırılmış verirmiş oda kendi baktığı hayvan
Market sütü ne ya daha neler

Dost markasının da devam sütü var. Ben hala devam sütü onerdigine inanmak istiyorum. Ama ek gıdaya geçtiyse madem süt yerine yoğur versin, çorba yapsın , püre yapsın. Süt olmazsa büyümez mi bu çocuk sanki ? Marketin inek sütünü vereceğine yoğurt versin.
Evet biliyorum olduğunu belki de dediğiniz gibi devam sütünü kasdetmiştir

Evet biliyorum olduğunu belki de dediğiniz gibi devam sütünü kasdetmiştir
Hanımefendi ısrarla süt dedigini iki kere sorduğunu söylemiş. Hiç anne sütü emmemis öyle yazmıştı sanki bir mesajda. Onun yerine ek gıdaya geçsin daha mantıklı. Ya da randevu alıp çocuk doktoruba gidecek işin aslini öğrenecek.

Kendi aile hekimi doktorum yerinde değildi bayadir gelmiyor beni direkmen başka doktora yöneltti ve bu çocuk gelişmemiş dedi o yüzden süt verin dedi ondan sonra ben tam algilayamadim tekrar gidip market sütü mü dedim evet hatta dost market sütünü vermeniz gerekiyor diğer sütler olmaz dedi
Lütfen isim verin. Hangi doktor. Lütfen.

Allahım artık gerçekten sen yardım et yani böyle yukardan insanların beynine biraz bilgi vs at yalvarıyorum sana 🤦🏻‍♀️

Kızlar bişey sorucam size ben şuan 6 bucum aylık bebeğime marmet sütü veriyorum aile doktorum söyledi sizce ne yapmalıyım mama her degistigime rağmen kaka sorunu çok yaşadım ama süt verdigimden beridir kaka sorunu yaşamıyoruz
Hem inek sütü hem de market sütü 😱 ekmeğe şokomel sürüp versen daha az zarar görür.

Anne sütüne en yakın keci sütü bence keçi sütü bulmaya çalışın , bir de kaç kg bebeğiniz, boyu kaç cm, neden gelişmemiş dedi neye gore

Yorum yapmaya deymez bunu dememiş olmasını umuyorum. Demiş olsa bile dost süt diye de marka verdiğini söylüyor. Yok artık.😱 Bunu dese bile sen anne olarak sorgulamadan ufacık bebege paket sütü neden dayadın. 😡Bebeğin devam maması alması gerektiğini bildiğin halde.😒 Hadi be ordan diyip çıkacaktın odadan. Ya da bizle dalga geçiyorsunuz? Gerçekten bu ihtimali yeğlerim ufacık bebege süt verme ihtimaliden iyidir. 😵‍💫

Yorum yapmaya deymez bunu dememiş olmasını umuyorum. Demiş olsa bile dost süt diye de marka verdiğini söylüyor. Yok artık.😱 Bunu dese bile sen anne olarak sorgulamadan ufacık bebege paket sütü neden dayadın. 😡Bebeğin devam maması alması gerektiğini bildiğin halde.😒 Hadi be ordan diyip çıkacaktın odadan. Ya da bizle dalga geçiyorsunuz? Gerçekten bu ihtimali yeğlerim ufacık bebege süt verme ihtimaliden iyidir. 😵‍💫
Bacım ben sorgulamaz olur muyum sordum dedim daha 6 aylık nasıl süt verim kilo alımı için kullanman gerekiyor ve alerji var dedi göz altları şişiyordu ben mama yüzünden iki ay boyunxa kaka yapmadı ben yaptırmak zorunda kalıyordum

Bacım ben sorgulamaz olur muyum sordum dedim daha 6 aylık nasıl süt verim kilo alımı için kullanman gerekiyor ve alerji var dedi göz altları şişiyordu ben mama yüzünden iki ay boyunxa kaka yapmadı ben yaptırmak zorunda kalıyordum
Hastaneye gidiyordum lavman gaz damlasi ve fitil yazıp gonderiyolardi

Benimki 2 yaşa gircek neredeyse hâla devam sütü 4 numarayı kullanıyorum, ben inek sütünü hiç yararlı bulmuyorum. Ayrıca bağırsak için de güçlendiriciler var. Hep d vit demir öneriyorlar ama en önemlisi bağırsaklar sindirim iyiyse vucutta iyidir. Ben 3ncü ayda (biogaia damla) kullandım kullanım süresi 4 hafta ilk ağrı yapıyor ama gelişime katkısı iyi, hiç gaz sancısı olmadı, kabızlıkta ıkınmalar bile çok kısa sürdü. 2 bebekli kişi 1 biogaia alıp paylaşabilirsiniz hatta 3 kişi de olur,paket ömrü kısa atılmasın yazık.1 yaş sonrası da bağırsak probiotik damla (enteromax 2 milyar probiotik)kullandım bi ara ishal olmuştu günde 6 damla bitene kadar veriyorum. Bitince tekrar bir ishal durumu yaşarsam alırım belki. Söylediklerimi sigorta karşılamıyor. Hekimdene gaz damlası yerine probiotik tarzı yazmasını da isteyebilirsiniz.

Kendi aile hekimi doktorum yerinde değildi bayadir gelmiyor beni direkmen başka doktora yöneltti ve bu çocuk gelişmemiş dedi o yüzden süt verin dedi ondan sonra ben tam algilayamadim tekrar gidip market sütü mü dedim evet hatta dost market sütünü vermeniz gerekiyor diğer sütler olmaz dedi
Hanımefendi sizinle dalga geçmiş doktor farkında mısınız?

Doktor ismi istiyorum ben. Ciddiyim arayıp soracam.

E nabızdan girip bakın hangi doktora muayene olmuşsunuz yönlendirilmişsiniz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Gerekirse sağlık bakanlığını arayıp durumu bildirin. Bebeğinizin doğum kg su ve şu anki kg su nedir? Günde 4-5 çişli bezi çıkar mı? Hangi mamayı kullanıyordunuz? Büyüdükçe mamanın ölçeğini ve cc sini arttırdınız değil mi? Gözaltında sizinde fark ettiğiniz şişlikler var mıydı? Neden bir çocuk doktoruna götürüp aylık takibini yaptırmıyorsunuz? Devletten randevu alabilirsiniz bunun için. Mama iyi gelmediyse kabızlık ya da alerjik durumlar oluştuysa doktorla başka bir mamaya geçiş sağlanabilirdi. Sağlık ocağında tartıda kaç geldide bu bebek gelşşmemiş dedi?

Demir emilimini bozarsınız
Bağırsaklarında kanamalara neden olabilir
Demir eksikliğine yol açarsınız.
D vitamini düşer.
İnek sütü insan sindirimine uygun değildir, bebekler ve çocuklar için ise çok tehlikelidir.
1 yaş altı çocukların ana besin kaynağı mama ya da anne sütü.

Bebeğe market sütünden yoğurt yap günde bir çay kaşığı kadar ver. Armut kabızlığa iyi gelir armutu cam rendeden geçirip azıcık azıcık yedir. Yazdan kuruttuğun kayısı varsa onu yıka az suda minik bi tencerede pişir yumuşat o suyla mama gibi ez azıcık ondan yedir. Kabızlığın çaresi çok ama asla inek sütü değil.
Doktor market sütü de demez bu arada pastörize süt der.

Back