benimde ek besinlere başlamadan önce kafam soru işaretleriyle doluydu,onun için ayrıntılı bir şekilde yazmaya çalıştım canım.6-9 ay arası günlük ek besin miktarı 2 çay bardağı kadar zaten canım,fazlasını verme,sütün yetiyormuş ne güzel zaten ana besinleri hala anne sütü.Amaç şuanda bebekleri ek gıdayla doyurmak değil,yeni tatlara ve katı gıdalara alıştırmak.Meyvesini,sebzesini,yoğurdunu yiyebiliceği kadar ver emmeyi bırakıcağını zannetmiyorum.Zorlamak daha çok iştahsızlığa yol açabilirmiş bunuda belirtmek isterim.Demir vitaminin ilk verdiklerinde bende kullandım,kızım öğürmeye başladı,tadına bi bakıyım dedim içilmesi zor hakikaten,2 ay falan vermedim,şimdi tekrar kullanmaya başladım çünkü ilerde faydası olucak,demir ilacı önemliymiş canım.Tadı kötü olsa bile sağlıkları için
az kilo almasının demir ilacını vermemenle ilgisi yok,tam tersi demir ilacı iştahsızlık bile yapabiliyomuş.6. aydan sonra kilo alımları yavaşlıyor bunu kafana takma.Düşünsene ilk aylarda hiç bi yere hareket edemeden sağa sola dönmeden 1 kilo alan bebek,şimdi yüz üstü sağa sola heryere dönebilir,yarım kalkabiliyolar bile
nasıl yavaşlamasın...Bence yarım kase kadar yeterli,benim verdiğim kahvaltı olsun,meyve sebze olsun yarım kaseyi geçmiyor,3 4 saatte bir yediriyorum,o arada emiyorda zaten.Tabii sağlıklı olsun vücuduna günlük alması gereken vitamin girsinde fazlası önemli değil,gerisi kof kilo olur zaten,toplu bebek sağlıklı olucak diye bişey yokki çünkü.6 tane veriyorum bebe bisküvisini,pekmezi ayrı veriyorum,demir ilacını verdikten sonra tadını unuttursun diye pekmezi veriyorum hemen.Peynirle bisküviyi karıştırıyorum canım.D vitaminini 4 ay falan kullandım ama sağlık ocağına gittiğimde 1 yaşına kadar dedi onun için tekrar almam lazım.Kafanı karıştıran bişey olursa yine sor canım,ben sıkılmadan cevaplarım