Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yok canım yaa koyuyorum mama sandalyesine hemen başlıyo huzursuzluğa bizimki hiç kanmakta yok bilmiyorum nasıl birşey bu. emekleme yok henüz dönme var hafif sürünüyo gibi dişler de yok daha ama sanki hafif birkabarma var kilo zaten berbat zayıf bir bebek
genelde mızmız vve huzursuz.
benim korkum bu şekilde devam ederse gelişim geriliği ya da ne bileyim hastalıklara yakalanmasının kolay olması riski. zayıf hasta gelişimi geri bir bebek olmasından korkuyorum...

benil,
canım öyle karnıbahar pırasa falan uğraşmasan da bir tarhana,mercimek,yayla çorbası versen evde kendinize yaptıklarından nasıl olur?

canım daha mercimek hiç vermedim bu ayda verebilir miyim??

yoğurt çorbası denemiştim içmemişti onu da

hele tarhana olayımızıda anlatayım belki tarhana çorbası içer diye internetten tarhana babadan özel sipariş verdim 30 tl tarhana aldım büyük bi hevesle yaptım tarifine bakıp bana mısın demedi...

Yani bilmiyorum ne olacak acaba tuz salça falan katsam sırf yesin diye işe yarar mı?* yada sağlığını böbreklerini falan bozar mı tuzlu salçalı yağlı olursa???

canım ben sana bir örnek vereyim tercih sana kalmış AHMET MARANKİ yi biliyosun kastamonu lu ben orada çalışırken bir arkadaşım vardı bir oğlu vardı yanına gitmişti yemek yemediğini falan söylemişti oda bu çocuğa sizin yemeklerden tattır demişti ama arkadaş dinlemedi hep ayrı çorbalar pişirdi çocuğa hiç vermedi kendi yemeklerinden şimdi pişman keşke verseydim diyor şu an 2. bebeği oldu 7 aylık falan özel hiç bir çorba yapmıyorum evde ne pişiyorsa ondan yediriyorum diyor 1.de yaptığım hatayı yapmıcam ne olursa vericem diyor ve mercimek tarhana şehriye çorbalarından veriyormuş ilk çocuğu hep hasta ve yemek seçiyor o yüzden bu çocuğuna her şeyi veriyormuş bana da dedi hatta sende ver yemekleriniz den az baharatlı çok az tuzlu zaten benimki ona yaptığım çorbaları falan yemiyor ama masada biz yemek yerken yanımıza gelmek için çıldırıyor yemeklere bakıp ağlıyor yicem diye veriyoruz bizde bayılıyor bizim yemeklere senin ki öyle yapıyro mu hani sizin yemeklerden en azından yemek istiyor mu ona göre az baharatlı az tuzlu yapardın bir de öyle denerdin.

canım yaaaaa
böyle bir bebeğin var ve sen hala denemedin mi tuz ve salçayı?salça neyse de mutlaka biraz tuz ekle.kimse kızmasın,aç durmasındansa tuzlu yemesi daha iyi.kızım da ayyynı seninki gibiydi ,doktorumuz aynen bunu söyledi ' önce bebek yemeklerini dene,ama asla yemiyorsa yapacak bir şey yok,karnını doyurmak zorundayız,az tuzlu ve az salçalı yedir'.
ben o günden sonra tuz ekledim hep,daha çok yedi eskisine göre.evet zararsız diyemem ama kızın hiçbir şey yemiyor,abartmadan biraz tuz ekle,tarhanayı da tuz,salça ve sarımsakla yapsaydın,genelde bebekler seviyor,tabi bilmiyorum nasıl yaptığını.
mercimek 7. aydan sonra veriliyor,yanlış bilmiyorsam kızın 9 aylık aşağı yukarı.yeni şeyler denemekten korkma.ben bugün salçasız ,aynı eve pişirdiğim şekilde (patates,soğan,havuç,mercimek ve tuz) yaptım mesela.oyunla türküyle derken yedi.elinden gelen her şeyi yaptın,artık ev yemeklerine geçiş yap.kızım bizim yemeklerden ona ayrı bir tabağa koyduğumda asla açmıyor ağzını mesela.sofrada kendi tabağımdan,büyük kaşıkla verirsem 2-3 kaşık alıyor.fazlasını yemiyor ama kar kardır:)

ben henüz anne değilim ama dediklerinize harfiyen katılıyorum. Eskiden annelerimiz, anneannelerimiz hep ayrı yemekler mi pişiyorlarmış, özel şeyler mi yapıyorlarmış, sanmıyorum. Çocuk yemek yemeye başladıktan sonra ne yeniyorsa bebekte ondan yiyormuş. Tabi ki daha iyi pişirilmeli felan baharatına tuzuna dikkat edilmeli en fazla kendi tabağına bir miktar daha tuz atarsın. Yani artık her yemeği tanımaları lazım. Çocuklar herzaman aile sofrasına daha merak gösterir çevremden biliyorum. İlk ek gıdaya başladığında evet sebze püreleri, pütürsüz çorbalar felan özel olabilir ama daha ileride bence de gerek yok.

valla canım bende öyle düşünüyordum anne olmadan önce belli bir zamana kadar emzirir sonra da ben ne yersem ondan yediririm diyordum ama gel gör ki kazın ayağı öyle deil maalesef. İşin içine girince ne kadar zor olduğunu anlıyosun ben mesela hiç emziremedim mamayı bile hep eksik içti önerilen miktarlardan. tek umudum olan ek besinelere geçtik tam bir curcuna ve sonuç hiç birşey yemeyen su bile içmeyen bir bebek uğraş da uğraşş kafayı yeme noktasına gel ve daha neler neler.

ama inşallah canım sen olunca anne hiç bunları yaşamadan güzel güzel büyütürsün bebeşini...

kızım oldu 8 ay 6 günlük. yarından itibaren çorbasına atıcam biraz tuz vs. hadi çorbaları salçaylatuzla tatlandırdık diyelim peki yoğurt meyve püreleri bunlar için ne yapmak lazım acaba???

canım yoğurt ve meyve pürelerine cicibebe ez karıştır bebekler genelde seviyor bu şekilde benimki de seviyor ben bu gün çorbasını da şu şekilde yaptım sevdi sende bir dene belki hoşuna gider küçük hanımın patates havuç kabak taze fasulye domates az soğan yarım diş sarımsak çook az tuz ceviz kadar kıyma bir kaç dal maydanoz az mercimek az pirinç koydum haşladım hepsini pişince süzgeçten geçirip az zeytinyağı ekledim severek yedi deneye deneye bulacaksın canım hepimiz öyle yaparak bulduk sevdikleri şeyleri inş faydası olur.

Benimde 3 yasinda kizim var.bizde ek gidalara gectikten sonra hep sorun yasadik.baktim olmuyo zorla yedirmeye basladim. Zamanla aliskanlik oldu ve yemesi duzelmedi. Zaman zaman isteyerek yiyor biraz bogazi kizarip hasta olsun istahi gidiyor.sil bastan basliyoruz. Hala yemekleri pure yapiyorum.cani isteyince bi guzel yiyor. İstemeyince agzinda tutuyor. Sirf bu yuzden dislerinde curuk baslangici oldu. Minicik bi kofteyi 1 saat agzinda tuttugunu bilirim. Sakin zorlama,sinirlenme, hep sakin ol. Biliyorum soylemesi kolay. İnsan basina gelmeden anlamiyor ama ben yasayarak tecrube ettim.zorla olmuyo .. Az yesin ama kendi isteyerek yesin. Kilosuna cok takma kafayi. Her bebegin bunyesi farkli.

valla dogru soyledın arkadasım zorla olmuyoda da su mılletınde aaa ne kadar kucuk ne kadar zayıf bısey yedırmıyomusun sen buna demelerıne cıldırıyorum benımkı 16 aylık 8 kılo ben onceden zorla yedımeye calısıyodum yedırıyodum ama gerı kusuyodu her an bıeyler yedırmeye calısıyodum olmayınca olmuyo ıs cocukta bıtıyo ben artık zorlamıyorum yedıgı kadar en zından 2 yudum yıyo ne yapım benımkı zayıf

Cok iyi anliyorum seni.baskalarinin soylediklerini hiiic umursama.her cocugun yapisi fakli. Sende kiyaslama baskalariyla.ben sunu cok iyi anladim ki benim kizimin midesi kucuk. O yuzden iki kasik ona yetio.fazlasi eziyet onada banada... bizede zorla yedirmeye calissalar eminim bizde kusariz az yesin ama kendi istegiyle yesin. Birde cocugun yaninda yemek mevzusu etmemek gerekiyo.
Yedi yemedi yok su kadar yedi helede yabanci insanlarin yaninda.bu sefer sen daha bisey demeden karsindaki soyluyor o yemez nasilsa

biraz gelişmelerim var şöyleki

sabah 11 de kahvaltı karışımı 5 kaşık

2 de 1 elma püresi

akşam 7 de 1 kaseye yakın havuç patates ezmesi

az önce de yine yarım kase gece kaşık maması.
ama tabii aralarda hiç birşey yok biberon almadı bugun hiç

Benil ve esracim kac kilo oldu bebekler?
Benimki iki dis cikariyor emmiyo hic istahi da gitti cok moralim bozuk

sagol canım benı anladıgın ıcın keske herkes boyle dusunse

kızım 9 aylık olmak üzere ama eni de tamamen bitirdi. iyice yoruldum artık bunaldım sıkıldım birşey yediremiyorum halaa off allahım yyaa biberon mamasıda içmiyo artık ne yapıcam ben şimdi....

kitaplar aldım minik bebeğime afiyetle diye tarifler öğrendim menüler öğrendim yok yok yemiyor yemiyor ne yapıcam ben bilmiyorum cuma tarttırmaya götürmem lazım 9 aylık kontrol için aslında çok şey de öğrendim burdan
sabah kahvaltı
ara öğün meyve
öğle sebze çorbası
ikindi yoğurt
akşam muhallebi
gece de biberon maması ama gelde bunu bizim kıza uygula ya yok mümkün değil ne yemek saaati var belli ne uyku saati
gerçekten ya bende bi problem var ya onda artık çok bunaltıyo beni bi nefes almak istiyorum bi nefesss
bir psikiyatra gittim aourorix diye bi ilaç pasiflora bdiye bi şurup birde tranko buskas yazdı ilaç bunları içince de gün boyu uyukluyorum uff yaaa ne zor işlere kaldımm.... çatlıycammm artıkkkkk

harıl harıl bi yardımcı bakıcı arıyorum ama bulamıyorumda bulduğumda benden beter çıkar eminim şöyle işin ehli birşeyler bilen iyi bir bakıcı bulmak ne mümkün .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…