6 aylık benim de çocuğum destekle oturur yüz üstü düşer tabi nasıl otursun? Basamiyor derken? Zaten basamaz sen neden bebeklerin ay ay gelişimini okumuyosun? Bilmem kimin çocuğuyla mi kiyasladjn naptın?Merhaba bebegim birkac gune 6 ayini dolduracak. Elleri surekli agzinda kiyafetlerini cekistiriyor eline oyuncak tutusturdugumda salliyor tutup agzina goturmeye calisiyor ama nesnelere uzanma yok. Oyuncaklara ilgisiz. Ne biliyim bu aydaki bebekler gördüğü herseye uzanir ceker sac olsun elinizdeki bisey olsun. Benimkinde bu yok kazara eline girmisse tutar sadece. Yeni yeni oturtmaya calisiyorum ama surekli one devriliyor. Kafasini dik tutuyor ama ellerinden tutup kaldirdigimda geriye dogru. Nadir de olsa tutarak kaldirmisligi var. Bacaklarinin ustune basamiyor hrp bukuyor bastiginda da kalcadan egiyor.Onun disinda neseli bi bebek. Goz takibi var. Uslu bi bebek pek aglamaz. Kendi kendine agular oynar elini emer. Doktoruyla gorustuk. Her bebegin gelisimi ayridir ama isterseniz çocuk norolojiye goturebilirsiniz dedi. Goturucez ama ben cok endiseliyim internete bakinca iyice karamsarlasiyorum. Benimle ayni duru yasamis olanlar var mi
Ben cocugun durumunu tam olarak anlayabilmeniz icin aytintisiyla anlattim. Cunku soruyorlar herseyini. benim dert ettigim sey nesnelere uzanamaması ona da 4. Ayda basliyor bebekler. 2 aydir bekliyorum hicbirsekilde uzanmiyor. Elini atsa zamanla yapicak dicem ama yok. Keske derdim once benim cocugum yapsa olsaydi. Ben uzuluyorum bi hastalik cikar diye. Malum insan kuruyor kendi kendine buraya yazayim dedim6 aylık benim de çocuğum destekle oturur yüz üstü düşer tabi nasıl otursun? Basamiyor derken? Zaten basamaz sen neden bebeklerin ay ay gelişimini okumuyosun? Bilmem kimin çocuğuyla mi kiyasladjn naptın?
Kimseyle kıyas yapma doktorun da demiş her çocuğun gelişimi farklı diye. Çok evhamlandığın için muhtemelen nörolojiye götür istersen demiş. Ben sana yeni bir kıyas vereym 1 yaşında akrabamız desteksiz oturamıyor doktor normal demiş. 18 aya kadar nörolojiye göndermiyor.
Kurma kurma. Her bebek başka. Bı sorun olsa dr lar hiç çekinmeden söylüyor hatta baya rahat bı şekilde söylüyorlar sen üzülme diye kasmaz yani . Göz doktoruna goturmusmuydun ? Gözlerinde sorun varsa Belki o yüzdendir.Ben cocugun durumunu tam olarak anlayabilmeniz icin aytintisiyla anlattim. Cunku soruyorlar herseyini. benim dert ettigim sey nesnelere uzanamaması ona da 4. Ayda basliyor bebekler. 2 aydir bekliyorum hicbirsekilde uzanmiyor. Elini atsa zamanla yapicak dicem ama yok. Keske derdim once benim cocugum yapsa olsaydi. Ben uzuluyorum bi hastalik cikar diye. Malum insan kuruyor kendi kendine buraya yazayim dedim
3 aylikken goz doktoru kayma var deyip sevk etti. Hatta bu aylarda normal değil mi diye sorduk yok goturun dedi ordaki cihazlarla daha iyi bakilir diye. Gittik cok şükür sorun yok dediler. Ya aslina bakarsaniz kendi cocuk doktorumuz bi ara yoktu baska cocukcuya goturmustuk ve adam bize bu cocukta bi degisiklik var sendromu var gibi dedi. Esimle şok olduk ne sendromu dedik fiziksel sendrom ama olmayadabilir dedi. Yine bayrama denk dusmustu. Goze anca randevu bulup gittik. Kendi cocuk doktoruna gosterdik ayni gun. Oyle direk yuze bakipta sendrom denilmez testleri var bunun. Ayrica ben bi tuhaflik gormuyorum dedi. Norolojiye sevke gerek gormedi. Simdi ben uzanmiyor diye gidince normal dedi ama isterseniz bi gidin dedi. Cevremde herkes cocugun biseysi yok buyutuyorsun diyor ama icim bi turlu rahatlamadi. Durmadan arastiriyorum. Buraya yazayim dedim. Sendromu yazmakta kararsiz kaldim. Cunku o doktor disinda baska doktorlar soylemedi. Acikcasi dusunmekte istemiyorum o kismi norologa gidene kadarKurma kurma. Her bebek başka. Bı sorun olsa dr lar hiç çekinmeden söylüyor hatta baya rahat bı şekilde söylüyorlar sen üzülme diye kasmaz yani . Göz doktoruna goturmusmuydun ? Gözlerinde sorun varsa Belki o yüzdendir.
Eşimle akraba değiliz. Bebegim 5 aylık nesnelere uzanıyor ama benimki yuz üstü kafayi tutmuyor diklesmiyor doktorumuz tembelsin bebegim dedi sorun var mi dedim. Yoo her bebek farklıdır dedi. Tetik parmak olarak dogdu bebeğim çocuk doktoru nörolojiye nöroloji ortopediye ortopedi fizige fizik plastik cerrahı ye yönlendirdi veeeee sonuç bişey yok normal yeni doganlarda var olmadı minik operasyon yaparız bu kadar. Çocuğu ürün gibi incelememek lazım aslında. Biraz gelişimi akışına mi bırakmak gerekiyor bilmiyorum ama bence götürmeyin ben eger dinleseydim nörolojiyi sirf hastane kazansın diye benim 10 günlük bebegimi Ultrason ile bingildagina bakcakti bosa radyasyon diyeceğim o ki bekleyin :)3 aylikken goz doktoru kayma var deyip sevk etti. Hatta bu aylarda normal değil mi diye sorduk yok goturun dedi ordaki cihazlarla daha iyi bakilir diye. Gittik cok şükür sorun yok dediler. Ya aslina bakarsaniz kendi cocuk doktorumuz bi ara yoktu baska cocukcuya goturmustuk ve adam bize bu cocukta bi degisiklik var sendromu var gibi dedi. Esimle şok olduk ne sendromu dedik fiziksel sendrom ama olmayadabilir dedi. Yine bayrama denk dusmustu. Goze anca randevu bulup gittik. Kendi cocuk doktoruna gosterdik ayni gun. Oyle direk yuze bakipta sendrom denilmez testleri var bunun. Ayrica ben bi tuhaflik gormuyorum dedi. Norolojiye sevke gerek gormedi. Simdi ben uzanmiyor diye gidince normal dedi ama isterseniz bi gidin dedi. Cevremde herkes cocugun biseysi yok buyutuyorsun diyor ama icim bi turlu rahatlamadi. Durmadan arastiriyorum. Buraya yazayim dedim. Sendromu yazmakta kararsiz kaldim. Cunku o doktor disinda baska doktorlar soylemedi. Acikcasi dusunmekte istemiyorum o kismi norologa gidene kadar
Cok gecmis olsun. Allah derdini gostermesin. Biz bingildagina ultrason ile baktirmistik. Kusmasi coktu ilk aylar. Ultrason ve mr da radyasyon yok bu arada. Noroloji randevumuz 2 hafta sonra. Acikcasi cok endiseliyim. Bugun rutin kontrolu vardi. Doktor goze gitmemizi istedi tekrardan. Goz takibi yapmadi. Simdiye kadar ki tum kontrollerde yapti. Uykusu vardi soyledim doktora uyuma vakti diye. 2 hafta sonra kontrol istedi.goz doktoru da yokmus. O zaman gerek gorurse yonlendiricekmis. Yolda uyudu. Eve geldigimizde kendim kontrol ettim takip ediyordu. Bide sonrasinda ilk defa ellerini izlemeye basladi. Simdiye kadar hic yapmamisti. Norolojide sanirim detayli bi muayene olucak. Gitmezsek hep acaba mi diyecegim. Gitmemiz lazimEşimle akraba değiliz. Bebegim 5 aylık nesnelere uzanıyor ama benimki yuz üstü kafayi tutmuyor diklesmiyor doktorumuz tembelsin bebegim dedi sorun var mi dedim. Yoo her bebek farklıdır dedi. Tetik parmak olarak dogdu bebeğim çocuk doktoru nörolojiye nöroloji ortopediye ortopedi fizige fizik plastik cerrahı ye yönlendirdi veeeee sonuç bişey yok normal yeni doganlarda var olmadı minik operasyon yaparız bu kadar. Çocuğu ürün gibi incelememek lazım aslında. Biraz gelişimi akışına mi bırakmak gerekiyor bilmiyorum ama bence götürmeyin ben eger dinleseydim nörolojiyi sirf hastane kazansın diye benim 10 günlük bebegimi Ultrason ile bingildagina bakcakti bosa radyasyon diyeceğim o ki bekleyin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?