6 aylık bebegım kafasını şiddetli yere çarptı!

Ladesss

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2021
45
16
Anneler tecrube edinenler bilenler ne olur bana yardım edin bir akıl verin artık dusun dusun kafayı yiyeceğim. 6 aylık bebegım yuksek yataktan kafasını yere sert parkeye carptı. Cok agladık o an. Sonra 3 4 dakika ıcınde yavas ca sustu ve kendinden gecer gıbı oldu ben o korkuyla tekrar sesli bağırdım ve hafif sarstım kendine geldi be tekrar aglamaya basladı sonra sustu tabıı. Hemen acile gittik tomografi cekıldı catlak var dediler malesef.. Atastırma hastanesine sevk edildi daha sıkı takip ve beyın cerrahı gorsun dedıler. Gittik 10 saat kadar bir muşaade de beklettıler o arada gozlere tepkilere fln bakılıyordu ve gunun sonunda taburcu ettiler. İlk gunden beri kafa şiş biraz ve içi yumusak sıvı dolu gıbı. 1 hafta fan fazla oldu gecer dediler gecmedı hala şiş. Hemen tekrar beyin cerrahısımr gıttım tomografi tekrar edildi ve kan toplanmış ddı. Beyninde kanama yok dedı cok sukur ama odem olusmus dedı şişlık buyurse takip edin yıne tomografi cekılır dedı doktor. Sureklı ağlıyorum artık ne yapacagım bilmiyorum kendime cok kızıyorum yaptigim hata yuzunden nasıl dikkatsiz oldum o an oyle bılmıoorım cok vicdanım acıyor ne olur bilen yasayan varsa bisey soyleyın gecer mi bu iner mi kemıklesır mı yada hasar verir mi cok korkuyorum. Doktorlar hıc net konusmadı tam olarak cok uzgunum yardım edin lutfen.. Uzun oldu helal edin konu dogru yerdemı onu da bilmiyorum.

Evham yapıp da sürekli tomografi çektirmeyin. Yazık bebeğe çok zararlı. Zaten iyi bir hastaneye gitmişsiniz. Size gereken herşeyi söylemişler. Başka yerde tekrar tekrar tomografiye girmesi bebeğin zararına olur sakın öyle birşey yapmayın.
Bizim de başımıza geldi. Çatlak varmış zamanla düzelir dediler bikaç hafta sonra tamamen geçti. Bir yaşa kadardı sanırım kafatası yumuşak olur. İyileşir Allahın izniyle.

Anneler tecrube edinenler bilenler ne olur bana yardım edin bir akıl verin artık dusun dusun kafayı yiyeceğim. 6 aylık bebegım yuksek yataktan kafasını yere sert parkeye carptı. Cok agladık o an. Sonra 3 4 dakika ıcınde yavas ca sustu ve kendinden gecer gıbı oldu ben o korkuyla tekrar sesli bağırdım ve hafif sarstım kendine geldi be tekrar aglamaya basladı sonra sustu tabıı. Hemen acile gittik tomografi cekıldı catlak var dediler malesef.. Atastırma hastanesine sevk edildi daha sıkı takip ve beyın cerrahı gorsun dedıler. Gittik 10 saat kadar bir muşaade de beklettıler o arada gozlere tepkilere fln bakılıyordu ve gunun sonunda taburcu ettiler. İlk gunden beri kafa şiş biraz ve içi yumusak sıvı dolu gıbı. 1 hafta fan fazla oldu gecer dediler gecmedı hala şiş. Hemen tekrar beyin cerrahısımr gıttım tomografi tekrar edildi ve kan toplanmış ddı. Beyninde kanama yok dedı cok sukur ama odem olusmus dedı şişlık buyurse takip edin yıne tomografi cekılır dedı doktor. Sureklı ağlıyorum artık ne yapacagım bilmiyorum kendime cok kızıyorum yaptigim hata yuzunden nasıl dikkatsiz oldum o an oyle bılmıoorım cok vicdanım acıyor ne olur bilen yasayan varsa bisey soyleyın gecer mi bu iner mi kemıklesır mı yada hasar verir mi cok korkuyorum. Doktorlar hıc net konusmadı tam olarak cok uzgunum yardım edin lutfen.. Uzun oldu helal edin konu dogru yerdemı onu da bilmiyorum.
Kendinizi suclamayin o aylarda oluyor oyle seyler. Rabbim korusun kotusunu dusunmeyin. Saglikla buyutun evladinizi insallah. Kizim 3 hafta once kafasini merdivenin sivri kismina vurdu sisti anlinin ortasi 3 haftadir sislik gecmedi kan toplamis aile hekimi normal bu durumlarda zamanla dagilir dedi. Sizin ki de hemen gecmez gozlemleyin buyume falan olursa gidersiniz doktora

Biz kizimi hastaneye goturdugumuzde cocuk cerrahi bakip tomografiye gerek uok dedi,takip edelim kusma,bayginlik,gozlerde kayma olursa cekelim,tomografi cekmek bebege zararmis bu sebeple baska baska doktorlara gidip tomografi cektirmeyin.Elinizdeki sonucla gidin gidecekseniz baska doktora.

Tesekkurler.. İnanın 3 yere ayrı ayrı gıttım zaten yine gdıecegım takibi ıcın
Bir de odem en ufak seyden bile oluyor. Bebegim 10 aylikken sehpaya carpip kulagini yaraladi. Minicik bir yaraydi ama sisligi aylarca gitmedi. Doktoruna sorduk, elinizle ovun her banyoda dedi. Ama sizinki tabi ki kafatasi oldugu icin cok dokunmaniz tavsiye edilmeyebilir.

Çok çok geçmiş olsun ne olur kendini suçlama sen böyle olsun ister miydin . Rabbim korusun şifa versin 🤲🏻

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum 🙏
Benim de kızım yataktan düşmüştü🤦
Çok şükür bizde hiç çatlak olmadı ama o paniği çok yaşadık 😔
En son yürümeye başlayınca kendisini bebek arabasından beton zemine atmıştı yine çok şükür bişey olmadı.
Merak etmeyin onlar gerçekten çok güçlü oluyorlar.
Eğer ciddi bir durum olsaydı mutlaka doktorlar söylerdi.siz yine de takip edin şişliği.ama kendiliğinden ödem geçiyor içiniz belki biraz rahatlar.
Gercekten saolun ıcıme herkes su serpıyor Allah razı olsun hıc ıyı deıldım

Gercekten saolun ıcıme herkes su serpıyor Allah razı olsun hıc ıyı deıldım
Siz biraz rahat ve sakin olun da bebeğiniz de huzurlu olsun.sizden bebekde etkilenir.
Gerçekten çok zor bir durum ama çoğu annenin başına geliyor maalesef.
Ama inanın bebekler bu konu da çok güçlüler.eger aksilik olsa doktorlar sizi rahatlikla eve göndermezdi.

Biz kizimi hastaneye goturdugumuzde cocuk cerrahi bakip tomografiye gerek uok dedi,takip edelim kusma,bayginlik,gozlerde kayma olursa cekelim,tomografi cekmek bebege zararmis bu sebeple baska baska doktorlara gidip tomografi cektirmeyin.Elinizdeki sonucla gidin gidecekseniz baska doktora.
Evwt haklısınız ama şişlık olunca doktor kendisi istedi dısta kan toplanmış bakalim beyinde kanama var mı dedi zaten oyle deyince bittik yanı o an. Yoksa eskileri yanımdaydı yanı

Tabıkı hangı anne ister kı ama ıste oraya koymaya bilirdim ve aslında hıc hıc koymam hıc huyum deıldır korkarım cunkı ama o an nasıl yaptım bilemiyorum hala.. Cok saolun
Olabilir çok şükür kötü bir şey olmamış inşallahta olmaz her şerde vardır bir hayr belki daha büyük bir şey olacaktı bilemezsin. Üzülmekte haklısın ama kendini suçlu hissetme

Siz biraz rahat ve sakin olun da bebeğiniz de huzurlu olsun.sizden bebekde etkilenir.
Gerçekten çok zor bir durum ama çoğu annenin başına geliyor maalesef.
Ama inanın bebekler bu konu da çok güçlüler.eger aksilik olsa doktorlar sizi rahatlikla eve göndermezdi.
Haklısınız ınsallah oyle yapacagım yaparım ınsallah cok tesekkur ederim

Cnm çok geçmiş olsun içini rahatlatırmı bilmiyorum ama kardeşim küçükken (6aylık)kucagıma alıp omzumdan betona kafa üstü fena düşmüştü snra ben 7yasndaydm kafası şişmişti dr vs .derken sonra nrmale dondu iyilwşmişti suan evlı barklı adam.beyın kanaması vs olsa ilk 24 saatte gözlenirdi şişlikte gecer elbet takıp edın sürekli bu kdr yıpratma kendini iyileşir inşlhh hemncecik

Doktorlarda oyle soyledı aöa ıste ilk rahatladım sonraa bu odem cıktı ve inmeyen şişlık bu korkutuyor beni bısey yapar mı bilmiyorum sureklı tomografiyr de sokmak istemiyorum ama yapacak bisey yok iste Baska malesef kı
Ben kafami cok siddetli vurmustum benimde ensemde kan toplanmisti şişti ensem geçmesi bir iki ayı bulmuştu

Bir de odem en ufak seyden bile oluyor. Bebegim 10 aylikken sehpaya carpip kulagini yaraladi. Minicik bir yaraydi ama sisligi aylarca gitmedi. Doktoruna sorduk, elinizle ovun her banyoda dedi. Ama sizinki tabi ki kafatasi oldugu icin cok dokunmaniz tavsiye edilmeyebilir.
Oyle mıı gecmıs olsun.. Bende bilemiyorum ki hersey den korkuyorum farklı bsiey cıkarsa olursa dıe

X