6 Aylık bebeği var ve yeniden hamile

kizlar inanamiyorum
boyle bir topigi ben acmak uzereydim. ustelik bende ria takiliyken
10 gundur adeti bekliyorum, 10 gundur diken ustundeyim test yaptim 2 kere Allahtan negatif
cikti ve surekli acaba hamile olsam ne yapardim diye dusundum.
kabuslar gordum surekli ustelik sezaryanla dogum yaptim ve esim kesinlikle
cocuk istemiyor bende 4 yil sonra dusunuyordum.
neyse gelelim sadede

mantigim zaten sezaryansin, dikislerin ya sorun cikarirsa ayrica defne daha cok ufak
ve onun en ilgiye ihtiyaci oldugu zamna o yiranacak sen yyipranacaksin diyordu.

vicdanim naisl kiaycaksin oda br can Defneye bak ona kiyabilirmisin? ne farki var
ikiz yapan naisl bakiyor diyrodu.
ve testi yapmadan once Allahim dedim en iyisini bilen sensin
eger pozitifse kabulum deidm ve esimide ikna etmem gerekiyor bu arada
yani ben doguracaktim hamile kalsaydim. cunku bu vicdan azabiyla yasayamam diye
dusundum onelm aldigim halde oluyorsa vardir bir hayir dedim
allah arkadsina bu zor zamanda dogru karar almasi icin guc versin insallah
uzun yazdim biraz ama bende ayni durumdaydim ve bu arada hala adet olmadim
ama test negatif cikti

arkadaşının bir sağlık sorunu yok bence doğurmalı.ikisine de bakar .aradan da çıkmış olur.zor olur ama.
bu arada ben kızamıkçık aşısı oldum deli gibi.neyime lazımsa.ve bir kere evde prezervatif yokken geri çekme yöntemini kullandık.sonuç iyi başarılıydı yani dışarı oldu ama ben gene de çok korkuyorum hamiş olurdam diye aşı bebekte büyük hasarlar yapıyormuş off neler neler.adetimden sonraki 18.gündü.hamile değilimdir değil mi?çok psikolojim bozuluyor yaaaa

arkadaşının allah yardımcısı olsun çok zor bir karar
herşey bir yana sağlık açısından bir zararı olucağını sanmıyorum
kadın vücudu çok dayanıklı üst üstte doğuran birsürü kadın var
ilk bebeğe haksızlık olurmu sevgi ve ilgi yönünden değilde
emziriyorsa işte o yönden haksızlık olur
ikiside büyür allahın izniyle ilk zaman zorlanır insan ama
bence en büyük sorun maddiyat şahsen ben şu anda
hamile kalsam en çok bunu düşünürüm maddi anlamda şu anda çökmüş durumdayız
ikinci bir bebek daha beter eder kısmetiyle gelir diyorlar ama o eskidenmiş
şimdiki bebekler borçları harçlarıyla geliyorlar arkadaşın eğer maddi anlamda rahatsa
doğrurabilir aslında inşallah hakkında hayırlısı olur

canım bence eğer ikinci çocuk düşünüyorsa ve nasıl olsa yapıcaktık diyorsa ve bence din vs. herşeyden önemlisi ekonomik durum.Eğer o da müsaitse doğursun

Aynı durumda olan arkadaşım vardı fakat o doğum yapmayı tercih etti şimdi ikisini birden büyütüyor bir yönden de iyi oldu diyor birbirlerine arkadaş olmuşlar.

Süheyla çok güzel yazmışsın sonuna kadar katılıyorum.

dr annesinin rahmine aleti değdirdiği andan itibaren bebeğin kalp atışları anormal sevide artıryormuş,yani ondan bile korkuyor düşünün ve parça parça kese kese öldürüyorlar normal bir ölüm değil bu arkadaşlar lütfen biraz duyarlı olun hastalıktır zaten ölüdür düşüktür bişey demiyorum ama bile bile insan nasıl kıyar ya.

süheylacım ben izlemedim ama maddi açıdan konusunda ben de yazı yazdım.

hamile kaldığımı öğrendiğim ilk gün şunu düşündüm. "biz isteyerek bebek yaptık ki ne mutlu bize... şimdi onu olabildiğince korumalıyım, hayatını yapabildiğim kadar güzel yapmaya çalışmalıyım. o bu dünyayı biz istediğimiz için yaşayacak, acı çekecek, mutlu olacak.. daha neler neler yaşayacak."

evet onu korumalıyız, rahme düştüğü andan itibaren. ama şu gerçek var, dünya gerçeği. ben nasıl yaşarım bebeğim kötü şartlarda büyürken, ne biliyim en kötüsü mikroplarla boğuşurken, açlık çekerken, okula gidemezken, küçük yaşta çalışmak zorunda kalırken(çevremizde hiç mi yok bunları yaşayan?). şimdi şansa bu gibi durumlardan çok iyi duruma gelenler istisnadır. bunu da bu tür şanslara bırakamam.

yani özet şudur ki.....eğer istemiyorsak tedbirli olacağız. yukardaki açıklamam dışında da ben hamile kalsam doğururdum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dini boyut diye söylediğiniz şey aslında vicdanın söylediğinin ta kendisi. Ayrıca tüm dinleri kastediyorsanız hepsi aynı şeyi söyler bir canlının canını almak hususunda. Başa dönüyoruz yani vicdanınızın aslında söylediğini.
Arkadaşlar ikiz doğuranlar ne yapsınlar hatta üçüz hatta dördüz.... Evet iki kez hamile kalmak elbette çok zor. Ama başa gelen çekilir. Benim arkadaşım 6 aylık sezeryan üzerine hamile kaldı doktor dikişlerin açılır dese de zamanında sağlıklı bi doğum yaptı. Düşünsenize sağlıklı bir bebek sizin en fazla iki yılınızı alacak sonra 'iyi ki doğurmuşum' diyeceğiniz bir mucizeye dönüşecek.
Hayat insanlara yeter ki başka zorluklar vermesin. Mesela özürlü bir çocuğa bir ömür bakmak gibi... Gecici bi süreç için bu kadar kendinizi yıpratmayın arkadaşlar bence.

Arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum. Bir de anlayamadığım şey dini boyut neden önemli değil. Bizler müslümanız diyorsak ahirette bunun hesabını da vereceğiz.

Arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum. Bir de anlayamadığım şey dini boyut neden önemli değil. Bizler müslümanız diyorsak ahirette bunun hesabını da vereceğiz.

kızlar hararetlenmenin anlamı yok hepimiz insanız dinlerimiz farklı olsa da yaradanın nazarında hepimiz kuluz bu herkese açık bir forum sadece müslümanlar girmiyor bu foruma ayrıca din hassas bir mevzu böyle yerlerde tartışılamayacak kadar hassas

X