6 Aylık bebeği var ve yeniden hamile

Lazanya

ezik püsküvüt
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
2.931
2
Kızlar bizler gibi martta doğum yapan bir arkadaşım var ve yeniden hamile.....o aldırmak istiyor ama kararsız görüşlerinize ihtiyacı varr....

ben yorum yapamıyorum çünkü kelimelerin kifayetsiz kaldığı nokta tam da burası.....işin dini boyutu bence önemli değil ama vicdani boyutu da var biryandan vücut daha kendini toparlayamamış yeni bebek için sağlıklı bir ortam yok bilemedim sizden görüş alalım...

canım neden dini boyutu önemli değil sonuçta günah bir canlıyı bile bile öldürüyosun bence ya silahı çekip birini vurmuşsu ha kürtaj yaptırmışsı hiç bir farkı yok .bence bunu yapan kişi eşiyle korunmadan bereber olmuyacaktı ha kazara oldu napalım diyolarsada bence ben bir anne olarak ve anneliğin ne kadar kutsal oladuğuna inanarak kesinlikle aldırmasın derim

önceden olsa aldırsın derdim ama ada soğduktan sonra bi duruyorum
dini boyutu bencede çok mühim değil ama hem vücudu gerçekten şu an elverişli değil hem de kadıncağızın psikolojisi... hem ilk bebeğine hem 2. bebeğine gereken önemi gereken sıcaklığı verebilirmi acaba? ben 1 çocuktan sonra bile depresyona girdim :)) dr ne diyor vücudu için? zararları nelermiş

canım benim annemde ben 5 aylıkken kardeşime hamile kalmış bakım zor oluyor ama 2 bebe bir arada büyüyor dedi bence aldırmasın dini boyutuna bence de önemli değil ama rahim 6 ay içinde kendini toparlıyor zira benimki toparlamış doktorum demişti ordan yola çıktım.
kısaca eğer destek olabilecek birileri varsa aldırmasın.

Bence aldırmasın. İlk başta zorlanır ama sonra iyiki doğurmuşum der.
Benim gibi geç kalmaz ikinci bebeğe
mafoldumben

canım neden dini boyutu önemli değil sonuçta günah bir canlıyı bile bile öldürüyosun bence ya silahı çekip birini vurmuşsu ha kürtaj yaptırmışsı hiç bir farkı yok .bence bunu yapan kişi eşiyle korunmadan bereber olmuyacaktı ha kazara oldu napalım diyolarsada bence ben bir anne olarak ve anneliğin ne kadar kutsal oladuğuna inanarak kesinlikle aldırmasın derim

neticede olan oldu geçmişin önemi yok artık korunmadan beraber olmuş ki bebek olmuş....herkesin şahsi görüşü canım bence çok önemli değil dini boyut bunu uzatmanın alemi de yok annelik çok kutsal çok başka birşey ben aynı durumda olsam bebeğimin sağlık durumu ve kendi sağlığım elverirse doğururdum ekonomik olarak kaldıramam bekli ama nasibi olur herkesin ancak her insanın psikolojisi farklı belki o arkadaş bunu kaldıramayacak.... kişi kendini bilmeli ve ona göre karar vermeki bak özge demiş ki ben ilk bebekte depresyona girdim aynı şey benim için de geçerli ben de çok zor bir lohusalık geçirdim bebeğim irrite bebekti sürekli ağlıyordu vs. olay tamamne vicdan ve sağlık oalyı eğer psikolojisi kaldırabilecekse doğursun eğer vicdanı rahat edebilecek sonradan pişman olmayacaksa doğursun ama ben kaldırırım güçlüyüm derse aldırsın neticede o da bir insan ve hamileleik üstüste yaşanması zor bir süreç

Dini boyut diye söylediğiniz şey aslında vicdanın söylediğinin ta kendisi. Ayrıca tüm dinleri kastediyorsanız hepsi aynı şeyi söyler bir canlının canını almak hususunda. Başa dönüyoruz yani vicdanınızın aslında söylediğini.
Arkadaşlar ikiz doğuranlar ne yapsınlar hatta üçüz hatta dördüz.... Evet iki kez hamile kalmak elbette çok zor. Ama başa gelen çekilir. Benim arkadaşım 6 aylık sezeryan üzerine hamile kaldı doktor dikişlerin açılır dese de zamanında sağlıklı bi doğum yaptı. Düşünsenize sağlıklı bir bebek sizin en fazla iki yılınızı alacak sonra 'iyi ki doğurmuşum' diyeceğiniz bir mucizeye dönüşecek.
Hayat insanlara yeter ki başka zorluklar vermesin. Mesela özürlü bir çocuğa bir ömür bakmak gibi... Gecici bi süreç için bu kadar kendinizi yıpratmayın arkadaşlar bence.

Bana her zaman bebek aldırmak çok ürkütücü gelmiştir. Ben olsam kesinlikle aldıramazdım. Ama şöyle de düşünmek lazım. Arkadaşın ruh durumu, ekonomik güçleri (ki bu çok önemli çocuğun hayatı sırf maddi açıdan ziyan olacaksa olmamalı), yardımcı olabilecek ailesi, desteği tam olacaksa kesinlikle doğursun. Ama yoksa ileride pişman olacağını düşünüyorsa aldırsın. Zor bir karar Allah yardımcısı olsun.

böyle bi durumda ne denir inan bilmiyorum
ama eğer imkanı yardımcısı olacak imkanı varsa doğursujn
ikiz gibi büyürler ilerdede çok iyi anlaşırlar bence yas farkı az olan kardeşler daha iyi anlaşıyor kanımca
doktoruyla konuşmuşmu acep o ne demiş mesela eşi ne düşünüyor bu konuda
2 bebe üst üste çok zor ben bi idille kafayı yiyecem ama ben yalnızım tek bAkıyorum ondan olabilir allah yardımcısı olsun

Dini boyut diye söylediğiniz şey aslında vicdanın söylediğinin ta kendisi. Ayrıca tüm dinleri kastediyorsanız hepsi aynı şeyi söyler bir canlının canını almak hususunda. Başa dönüyoruz yani vicdanınızın aslında söylediğini.
Arkadaşlar ikiz doğuranlar ne yapsınlar hatta üçüz hatta dördüz.... Evet iki kez hamile kalmak elbette çok zor. Ama başa gelen çekilir. Benim arkadaşım 6 aylık sezeryan üzerine hamile kaldı doktor dikişlerin açılır dese de zamanında sağlıklı bi doğum yaptı. Düşünsenize sağlıklı bir bebek sizin en fazla iki yılınızı alacak sonra 'iyi ki doğurmuşum' diyeceğiniz bir mucizeye dönüşecek.
Hayat insanlara yeter ki başka zorluklar vermesin. Mesela özürlü bir çocuğa bir ömür bakmak gibi... Gecici bi süreç için bu kadar kendinizi yıpratmayın arkadaşlar bence.

aradasa katiliyorum.. bencede aldirmasin, onunda bi cani var nasil kiyilir yaa.. düsüncesi bile ne kadar kötü..

valla canım arkadaşın için çok zor bir durum, şöle yaparım böle yaparım ben olsam demeye gelmez, bende 10 gün önce ilk adetimi oldum doğumdan sonra, inan acaba hamilemiyim diye o kadar korktum ki... tamam günah olabilir arkadaşlar ama doğmuş olan şu anda 6 aylık olan bebeğede günah diye düşünüyorum, tam onun ilgiye muhtaç olduğu herşeyi anlamaya başlayacağı, en basitinden çiş öğrenmeye başlayacağı zaman diğeri doğmuş olcak, biri meme istiycek biri mama, o büyük denecek, iki çocuk arka arkaya çok zor, karnındaki bebek için düşünüyorum, doğmak anne karnına düşmüş her bebeğin en doğal hakkı...
inan ne yazacağımı tam olarak bilemiyorum, bi de annenin biyolojik durumu var tabi, daha vücut kendini toplarmadan hormonları yine yükselecek...
aldırmayı düşünüyorsa geçmişi hiç düşünmesin bi daha, keşke demesin inşallah...
aldırmazsada Allah bi kolaylık verir inşallah bi arada büyür giderler...

Başlığı okuyunca şokkkkkkkk oldum Lazanya Senin hamiş oldugunu sandım :KK43:

arkadaşının allah yardımcısı olsun rabbim hayırlısını versin ne başıma gelmediği için atıp tutmak istemiyorum dilerim herşey arkadaşının gönlüne göre olur inşallah :Saruboceq:

canım bende mart annesiyim bilirsin.kendimi onun yerine koyup düşünüyorum benimde böyle bişey yasamak en büyük korkum ama ben olsaydım aldıramazdım helede anneliği tattıktan sonra kızımı gördükten sonra asla kıyamam çok zor olacak biliyorum işi hiç kolay değil helede benim gibi yalnız basına her işin üstesinden geliyosa..ama bu durumu yasamış birçok tanıdığım var bebekler küçükken çok zorlandılar ama şu an iyikide olmuş diyorlar bidahada çocuk yapmıyacaklar geneldede biri kızsa diğeri erkek oluyo böle durumlarda benim tanıdıklarım hep böle.allah yardım etsin.her işte bir hayır vardır

Kızlar bizler gibi martta doğum yapan bir arkadaşım var ve yeniden hamile.....o aldırmak istiyor ama kararsız görüşlerinize ihtiyacı varr....

ben yorum yapamıyorum çünkü kelimelerin kifayetsiz kaldığı nokta tam da burası.....işin dini boyutu bence önemli değil ama vicdani boyutu da var biryandan vücut daha kendini toparlayamamış yeni bebek için sağlıklı bir ortam yok bilemedim sizden görüş alalım...

ne demek dini boyutu önemli değil?

bunun günahı ne olacak peki?

vicdanda dini kendisi değilmidir?

ne demek dini boyutu önemli değil?

bunun günahı ne olacak peki?

vicdanda dini kendisi değilmidir?

ben kendi fikrimi beyan ettim fikrime saygı duymanızı rica ediyorum.Ben siz önemsiyorsunuz diye size çıkışıyor muyum? rica ederim fikrime saygı duyun !!

benim içinde büyük bir korku tekrar hamile kalmak yani şu sıralar. ama bir düşünsenize şu an kucagımızdan düşürmediğimiz yavrularımızda pirinç kadardı karnımızdaydı ve su an yanımızdalar. varmı aranızda keşke dogmasaydı diyen? ben çok zor bir hamilelik acılarla dolu bir dogum dehşet bir logusalık geçirdim. bebegimede tek başıma bakıyorum işimide tek başıma yapıyorum. ama ben olsaydım aldırmazdım kıyamazdım herhalde. maddiyat psikoloji saglık hepsi çok önemli ama canı veren rabbim alacak olanda odur. herkes nasibiyle gelir. aldırmasın bence. ayrıca arkadaşlar lazanya arkadaşıma katılıyorum sadece soru sormuş cevap istiyor. herkesin inancı da fikride kendine. kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok sadece saygı duyalım...

benimde 11 aylık bebeğim var ve şu an 3 aylık hamileyim sezeryanlı olamama rağmen isteyerek hamile kaldım kürtajın çok büyük günah olduğunu düşünüyorum eğer sağlığını hayatını etkileyen bi sorunu yoksa neden doğurmasın amakarar arkadaşının tabi. ayrıca ben eylül annesiyim ve eylül annlerinde 40 çıkınca hamile kalıp dünyaya getiren arkadaşımızda var. allah kolaylığını veriri inşallah.

Arkadaşlar burası bi tartışma topiği değil herkez birbirinin fikrine saygı duymak zorunda lütfen topic amacından çıkmasın!!!!!!

Son düzenleme:
annem bana ablam 11 aylıkken hamile kalmış, şimdi mutlu bahtiyarız. yurtdışında tanıdık var sezaryenle doğum yaptı. doktoru 6. ayına kadar hamile kalmaktan sakın demiş. burdaki gib 3 yıl bekletmiyolar yani.

gelecek olursak ahzır olup olmama durumuna.. ben hamile kalsaydım doğururdum. ama hep düşünürdüm ilk aşkım yeterince ilgiyle mi büyüyecek diye. sonuçta ikisi de bebek olacak. kızım çok ama çok önemli benim için. ama eminim 2. bebeğim de aynı derecede önemli olurdu.

burda bence maddiyat önemli. bakım, anne stresi , aile saadeti buna bağlı olacak tabi ki. sorunlu bi ailede bebek büyütmek ancak çevreye ve topluma zararlı bireyler demektir bana göre..

ayrıca dini devlet ve kk işlerine karıştırmayalım lütfen....

X