• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğe salatalık verilir mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

luvitan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
111
0
96
Ankara
ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz ama ne zor. Bebeişim iline bi iki kere salatalık verdim bırakmak istemiyor ama 6 aylık bebeklere verilir mi verilmez mi bilmiyorum aranızda bilen varsa lütfen bi cevap bekliyorum

benimde 6 aylık ikiz bebeklerim var
bizde ek gıdalara geçtik sebze çorbası yogurt ve meyve suları veriyorum
bence direkt salatalık verme gaz yapabilir belki
meyve suyuyla karıştırıp dene sevdiği tat olunca farklı seylerde yemege baslar belki

canım bebeğe bu kadar erken salatalık vermenin ne gereği var...şu an bebeğin salatalıktaki vitaminleri almasa da olur...öncelikle ona kolayca yiyebileceği ve hazmedebileceği gıdalar ver...en basitinden patates havuç ve biraz pirinçten oluşan bir çorba verebilirsin.zamanla içine farklı şeyler katarsın...ya da meyve suyu ve püreleri...nette ek gıdaya geçişte neler verebileceğin yazıyor..bence bir bak...

sakınnn vermeee ahhh biz bi paça salatalık verdik diş yok ya kemirsin die damağıyla bi kopardı bi tıkandı aklımız çıktı valla kocaman bi parça yuttu

Salatalık midede en zor hazmedilen sebzedir vermemelisin.eline birsey vermek istıyorsan havucu bir iki dakka haşla ama yınede sert kalsın onu ver,(doktor önerisidir)

damakları çok sert olduğu için salatalığı rahat koparıyoorlar
birde dişleri kaşınıyor yaa
herkes yazmış bende yazayım bence de verme...

ben oğluma pırasa sapı veriyorum pırasayı pek sevmedi ama taze soğan sapı daha ince oldugu için onu çok seviyor elinden alınca ağlamaya başlıyo en kaıl olanını veriyorum bende pırasa ve soğan damağını uyuştururmuş bikaç kişiden duydum annemlerde hep bize eskiden pırasa sapı verirlermiş çok severmişiz

havucu sevmiyo oğlum salatığıda koparttığı için ben vermiyorum tehlikeli

Aynene Sezen gibi yapıyorum bende..
havuç çok sert olduğu için istemiyor..
Pırasa ve soğan sapı veriyorum..

:)) soğan verdim bi gün bi hırsla parçaladı elinden alınca bastı çığlığı :)) ay bu bebişlerr alem
pırasa hiç aklıma gelmemişti iyi fikir valla

Back