Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar belki daha erken diyeceksiniz ama ben biraz meraklıyım, şimdiden araştırayım gerekli şeyleri alayım diyorum. şu an bebeğim sadece anne sütü alıyor. ama 6. ayda ek gıda yanında devam sütü filan gerekli olur sanırım. bebeğe bu dönemde neler gerekli olacak (biberon, suluk, tabak gibi şeyler, yemeğe başlayan bebeğin tüm gereçleri) tecrübeli anneler neyden ne kadar almalı, hangi markaları tercih etmeli. tavsiyeleriniz?
aventin suluk ve biberonu çok güzel.bpa (kanserojen) içermeyen tek suluk aventin diye biliyorum.hatta üstlerinde yazar bpa içermez diye ona dikkat et.özel bir tabağa gerek yok ama kaşık mutlaka al.bpaya dikkat et özel kaşıklar var hem uygun hem şık.mama önlüğü birden fazla al.hem ağız suyu için lazım bazı bbekler çok akıtıyor.hem de yemek çok kötü kokuyor yani iki günden fazla aynı önlüğü kullanamazsın önlüm için bir tavsiye mümkünse kollu önlümk al.şimdi heryerde bulunuyor kollarını giydiriyorsun içi de su geçirmez.çünkü bebeğin mutemelen saldıracak kolları batmasın...
1o aylık olana kadar sulukla değil biberonla su verdim.Kaşık silikon almayın,ısıyı hissedip renk değiştirenlerden almıştım.Uzun saplı kaşık daha rahat kavanoz mama yedirirken de rahat oluyor.
1o aylık olana kadar sulukla değil biberonla su verdim.Kaşık silikon almayın,ısıyı hissedip renk değiştirenlerden almıştım.Uzun saplı kaşık daha rahat kavanoz mama yedirirken de rahat oluyor.
Tupperware'in kulplu ve kapaklı mama kaselerinden almıştım 2 tane. Çok işime yarıyor, sürekli elimin altında. Aynı şekilde kutulu kaşığıda ilk zamanlarda kullanışlı. Bebek büyüdükçe kaşık küçük gelmeye başladı ve değiştirdim. Suluğu da gayet iyi.
Ben de alıştırma bardağı almıştım Avent'in. Memnun kaldım. Yavaş yavaş bardağa da alıştırmaya çalışıyorum şimdi.
Mama sandalyesi mutlaka alın. Mama tabağı kaşığı vb. Böyle setler var