6.aydan sonra mama şartmı?

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
merhaba hanımlar 4 buçuk aylık bebeğim var tecrübesizim ve yalnızım.anne sütüm yeterli sayılır kilo alımı iyi maşalah.ek gıdalara geçmeden önce araştırmalarımı tamamlıyorum. buna dair pek bişiy bulamadım.anne sütü veriyorum yavaş yavaş tatlarada alıştırıyorum.yalnız bişiy kafamı kurcalıyor 6.ayda anne sütü ile birlikte ek gıdalara geçicem sebze çorbaları meyve vs.. bunun yanında mama vermek zoundamıyım? şartmı yani yetersizmi kalır anne sütü+ek gıdalar ?marketler degörüyorum hep bazı markaların 1-2.3 numaralı mamalarını aylarına göre .yada pirinç unu vs..bunlar zorunlumudur anne sütü alan bebeklerde?soruma açıklık getirirseniz çok sevinirim..

benim bebeğim 6 aylık 3.5 aylıkken emmeyi bıraktı mamaya başladık şimdi ek gıdalarla birlikte mama yada devam sütümüz var ama sizin bebeğiniz emiyor anne sütü daha yağlı olduğu için mamadan dahada tok tutar bence gereksiz sütünüz varsa.. mama mecburiyet işi sadece..

benim bebeğim 6 aylık 3.5 aylıkken emmeyi bıraktı mamaya başladık şimdi ek gıdalarla birlikte mama yada devam sütümüz var ama sizin bebeğiniz emiyor anne sütü daha yağlı olduğu için mamadan dahada tok tutar bence gereksiz sütünüz varsa.. mama mecburiyet işi sadece..

Hic gerek yok, emzirebildiginiz kadar emzirin ve takviye olarak meyve sebze purelerini ogun aralarina serpistirin, zamanla meyve sebze tavuk balik vs ogunleri artacak anne sutu azalarak bitecek, hic mama olayina girmeden normal beslenmeye gececeksiniz, suan durum bende bu, 5,5 aylikken purelere basladik, simdi 7 aylik gunde 3 ogun meyve sebze tavuk balik puresi ve gunde 5-6 kereemzirerek devam ediyoruz

Aşk olsun

Hic gerek yok, emzirebildiginiz kadar emzirin ve takviye olarak meyve sebze purelerini ogun aralarina serpistirin, zamanla meyve sebze tavuk balik vs ogunleri artacak anne sutu azalarak bitecek, hic mama olayina girmeden normal beslenmeye gececeksiniz, suan durum bende bu, 5,5 aylikken purelere basladik, simdi 7 aylik gunde 3 ogun meyve sebze tavuk balik puresi ve gunde 5-6 kereemzirerek devam ediyoruz

Aşk olsun
tşkler cevap için:34:

merhaba hanımlar 4 buçuk aylık bebeğim var tecrübesizim ve yalnızım.anne sütüm yeterli sayılır kilo alımı iyi maşalah.ek gıdalara geçmeden önce araştırmalarımı tamamlıyorum. buna dair pek bişiy bulamadım.anne sütü veriyorum yavaş yavaş tatlarada alıştırıyorum.yalnız bişiy kafamı kurcalıyor 6.ayda anne sütü ile birlikte ek gıdalara geçicem sebze çorbaları meyve vs.. bunun yanında mama vermek zoundamıyım? şartmı yani yetersizmi kalır anne sütü+ek gıdalar ?marketler degörüyorum hep bazı markaların 1-2.3 numaralı mamalarını aylarına göre .yada pirinç unu vs..bunlar zorunlumudur anne sütü alan bebeklerde?soruma açıklık getirirseniz çok sevinirim..

Benimde 5 aylik bebegim var emziriyorum doktorumuz emen bebeklerde ek gidaya gecis icin 6.ayi beklemek gerek diyor bekliyoruz ay sonu yani 5.5 aylik olunca sadece kendi yaptığın elma suyu ver baska hicbisey verme dedi..
Emiyorsa eger mamaya gerek yok bencede zaten ek gidalarla da takviye edicez
Bebegim 4.5 aylik demissn hangi tatlara alistiriyorsun erken degilmi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde 5 aylik bebegim var emziriyorum doktorumuz emen bebeklerde ek gidaya gecis icin 6.ayi beklemek gerek diyor bekliyoruz ay sonu yani 5.5 aylik olunca sadece kendi yaptığın elma suyu ver baska hicbisey verme dedi..
Emiyorsa eger mamaya gerek yok bencede zaten ek gidalarla da takviye edicez
Bebegim 4.5 aylik demissn hangi tatlara alistiriyorsun erken degilmi?

iki üç çay kaiığı kadar havuç suyu elma suyu karpuz suyu ve kiraz suyu gii şeyler verdim şimdiye kadar salatalık vs yalattım hepsi bu yani öle çok değil.

iki üç çay kaiığı kadar havuç suyu elma suyu karpuz suyu ve kiraz suyu gii şeyler verdim şimdiye kadar salatalık vs yalattım hepsi bu yani öle çok değil.

Anladim canim meyvelerle başladın yani darısı basimiza artık :)

kesinlikle mamaya gerek yok, anne sütüne aynı şekilde devam edin aralarda sebze& meyve püresi ve sebze çorbası verin.Marketlerde bulunan paketli bebek bulamaçlarınada hiç gerek yok 2 ay pürele ve çorba yer sonra et ve kendi yediklerinizden tadımlık vermeye başlarsınız.Ama ağırlıklı olarak anne sütü vermeye devam edin, zamanla bebek daha az emmeye başlayacak ve diğer gıdalara geçiş yapacak.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Anladim canim meyvelerle başladın yani darısı basimiza artık :)

valla doğrumu yaptım yanşlımı bilmiyorum ama sakıncası olmaz sanırım o kadarcık şeyin yavaştan başlamak gerek dimi ama

valla doğrumu yaptım yanşlımı bilmiyorum ama sakıncası olmaz sanırım o kadarcık şeyin yavaştan başlamak gerek dimi ama

Bilmemki canim biraz tereddut ediyorum acikcasi daha bagirsaklari ne ki onlarin herseyi ogutemeyebilirler benim bebegimde reflu var surekli kusuyo belkide ondan bu kadar tirsar oldum yiyeceklerden :)
Cam rende kullaniyosun dimi yada kullanicaksn doktorlar robot onermiyor
Yogurt olayini nasil yapmayı dusunuyorsun?

Bilmemki canim biraz tereddut ediyorum acikcasi daha bagirsaklari ne ki onlarin herseyi ogutemeyebilirler benim bebegimde reflu var surekli kusuyo belkide ondan bu kadar tirsar oldum yiyeceklerden :)
Cam rende kullaniyosun dimi yada kullanicaksn doktorlar robot onermiyor
Yogurt olayini nasil yapmayı dusunuyorsun?

tatlım valla sende tam adamına sordun :9:yoğurdu elbette kendim mayalamayı düşünüyorum fakat biyerde pastörize sütten yapılması gerektiğini duydum ama en açık sütten yağarım herhalde iyi kaynatınca sorun çıkmaz herhalde.bu arada benimkide sürekli kusuyor üstünü değişmekten bi hal oldum yastığını yüksek tutmayı unutma canım ağzına gelmesin yavrunun rende alıcam daha hazırlıklara başlıcam

tatlım valla sende tam adamına sordun :9:yoğurdu elbette kendim mayalamayı düşünüyorum fakat biyerde pastörize sütten yapılması gerektiğini duydum ama en açık sütten yağarım herhalde iyi kaynatınca sorun çıkmaz herhalde.bu arada benimkide sürekli kusuyor üstünü değişmekten bi hal oldum yastığını yüksek tutmayı unutma canım ağzına gelmesin yavrunun rende alıcam daha hazırlıklara başlıcam

Bende kendim mayalicam gunluk sut ten yap bence sutasin var gunluk sutleri
Seninkide de mi reflu var artii kac tane citcitli badisi var bilmiyorum buna ragmen bi gun ara ile camasir yikiyorum hala yetmiyo :)

Bende kendim mayalicam gunluk sut ten yap bence sutasin var gunluk sutleri
Seninkide de mi reflu var artii kac tane citcitli badisi var bilmiyorum buna ragmen bi gun ara ile camasir yikiyorum hala yetmiyo :)

benim çok süper bir sütçüm var açıktan alıyorum yoğurduda güzel oluyor günlük süttten denedim daha evvel ama ne biliyim açıkta doğalı varken, neyse reflü yok benimkinde yani gerçi doktora gitmedim ama öle umut ediyorum çamaşır olayına bende yetişemiyorum

benim çok süper bir sütçüm var açıktan alıyorum yoğurduda güzel oluyor günlük süttten denedim daha evvel ama ne biliyim açıkta doğalı varken, neyse reflü yok benimkinde yani gerçi doktora gitmedim ama öle umut ediyorum çamaşır olayına bende yetişemiyorum

Benimde acik sut temin etme sansim var ama nebilim sanki pastorize edilenler daha guvenli gibi bilemedim simdi...
Himm genellikle fiskirtarak kusmalara reflu diyorlar bizim.doktor da testest falan yapmadı kizimin kusmasini gorunce direk reflusu var dedi :)
Biran once saglikla buyurler insallah

Benimde acik sut temin etme sansim var ama nebilim sanki pastorize edilenler daha guvenli gibi bilemedim simdi...
Himm genellikle fiskirtarak kusmalara reflu diyorlar bizim.doktor da testest falan yapmadı kizimin kusmasini gorunce direk reflusu var dedi :)

amin inşalllah...

merhaba eğer sütün varsa bebeğinin doyduğunu anlarsın zaten ki 6 aydan önce mamaya başlamana gerek yok o 1 2 3 diye giden mamalar benim gibi sütü olmayan annelerin kuzusu için geçerli yani çocuk için bir ana besin gerekli o anne sütü olmayınca mecbur normal hazır mamalar ana besin yerine geçiyor ama yanında yine 6 aydan itibaren tabi ek gıdalar başlıyo bağlı olduğun sağlık ocağı sana hangi aylar anne sütü ile ek gıda olarak ne vermen gerektiğini liste halinde verir vermedilerse sen iste aile hekiminden kilo alımı maşallah bebeğinin iyi ise hiiç gerek yok bol bol emzir gittiği yere kadar inşalah

bir günde enaz 500gr anne sütü veya devam sütü almalı bebekler eğer sütün yeterliyse hiç gerek yok... sütü yetmeyenler için ek takviye veriliyor.... yada hiç sütü olmayanlar kullanıyor... sen anne sütü ve ek gıdanı ver...benden tavsiye her ek gıdadan önce emzir.... anne sütü gibisi yok...

Mamaya bence hic gerek yok.acikcasi hazir gidalara karsiyim.emebildgi kadar sut emsin.anne sutu oyle mucize ki ve oyle donamli ki iki yasina sadece anne sutuyle beslenip saglikli olan cocuklar var.ben hic mama vermedm arkadasm devamli mama verirdi hazir meyve pureleri.cocugu istahszlasti zamanla ve devamli hasta.bagsklik sistemi cok dusuk.sana pratik ve saglkli bir onerm var.kasaptan bolca kemik aliyorsun duduklu tencerede iyice pisiriyosn ilikleri filan cikiyor. o suyu buz kaliplarina koyup dondur.hergun taze olarak sebze corbasi yap.mutlaka icine ufakta olsa bir dis sarimsak koy.biliyorsn cok sifali hem de lezzet verir.hazirladgn kemik suyundan da iki uc tane at icine.hem saglkli hem lezzetli olur.boyu ve sagligi icin cok iyi.

Son düzenleme:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/Q

bu arada senin bebeğin kız sanırım bir ay önde bneimkinden agu falan diyordur benimki bi numaralar yapıyo şu aralar sorma sesler çıkarıyo gerçi konuşmlar azaldı harketler arttı böle burnumu falan sıkıyo saçımı tutup yoluy resmen elinde kalıyo saçım -tavuk gibi kaldı kafam:1:huysuzlukları arttı iraz ama en azındna gaz sorunumuz bitti çok şükür daha manidar bakıyo bu aralar yüzüme uzun uzun bakıyo tanıyorum annemsin der gibi:1:kafasını çevirip çok hoşuma gidiyo annem der gibi içime sokasım geliyor o an:16:canım oğluşum yaa:16:

Back
X