6 Aydan itibaren bebeklerimizle oynayabileceğimiz oyunlar

waterfull

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
4.292
3
Kızlar böyle bir konu açtım.bebeklerimizle nasıl oyunlar oynuyoruz, onların gelişime katkı sağlamak için bilgilerimiz paylaşalım istedim.
Bence bebeğin yemesi için farklı şeyler oluşturmak gibi zekasını da geliştirebilmek amaçlı yeni oyunlar üretmemiz lazım.

Fifoşşşşşş, bu topikte sana çok iş düşüyor, tatilden döndün artık, dinlenir dinlenmez bize farklı oyunlar anlatabilirsin di miiiii_?

meralcim saol canım güzel bir konu açmıssın valla bu konua bende dertliyim bzim oğlan öyle fışfış kayıkçı gibi oyunlarıda sevmiyor gün boyu oyalam k için çırpınıp duruyorum güzel fikirlerinizden yararlanalım işallah

Egehan fışfış kayıkçıyı çok seviyor ama yeterli gelmiyor.
Şimdi el çırpmasını öğretmeye çalışıyorum.İlk başlarda elleri yumruk şekli,nde vurduruyordum, sonra 1 elini açıp diğerini yumruk yaparak vurmaya başlamıştı.Şimdi 2 elini de açıyor.Ama kendi kendine ellerini birbirine vuramıyor, ben tutup vurduruyorum.

anneannesi, merhaba demeyi öğretti.Elimizi uzatıp merhaba diyoruz.İlk başlarda onun elini biz tutuyorduk, şimdi artık biz merhaba diye elimizi uzatınca, o da bize sağ elini uzatıyor.Tabii elimizi bıraktırmak için uğraşmak zorunda kalıyoruz:)))))))

Fışfış kayıkçının yanında, karaböcek gelecek, egehanı ham ham yapacak die bir oyun oynuyorum.Karaböcek gelecek derken, parmaklarımla üzerinde yürüyormuş gibi bacaklarından başlıyorum, karnına doğru geldiğimde egehanı ham ham yapacak diye hafif hafif gıdıklıyorum.Şimdi öğrendi, ben daha karaböcek geliyor derken, o kaçmaya çalışıyor, gülerek.
Son günlerde de yerde yüzüstü yatarken , yakalayayım ben oğlumu dediğimde kaçmaya çalışıyor:))))))

Bunu nette buldum, arada söylüyorum.Şarkının sözlerine göre hareketlerini de yapıyorum.Kaç kaç derken ellerimi şaplatıyorum, seni tutacak sepetine atacak derkende sarılıp, sanki atacakmışım gibi yapıyorum.

kı-rmı-zı baaa-lık gölll-de
kıvrıla kıvrıla yü-zü-yor
balıkçı hasan ge-liyor
oltasını a-tı-yor

kırmızı balık kaç kaç
kırmızı balık kaç

kırmızı ba-lık gel-me
saaa-kın yemi ye-me
balıkçı seni tutacak
sepetine atacak

kırmızı balık kaç kaç
kırmızı balık kaç

saol canım çok güzel olmuş bende bakınıp duruodum nasıl oyunlar bulsak die
annaneler babanneler beraağa,her çocuğa öğretilen,anlamlarını bilmediğim ama heryerde aynı kelimelerin kullanıldığı şeyleri yaptırıolardelikafadulden

mesela gel gel dediğimşizde otomatik elini açıp kapatıo hadi bunu anlıorum
tel sarar kızım tel sarar diolar,ellerini ampul çevirir gibi döndürüolar,bunu tam yapamıo gel gel oluo yine
bide tapşin tapşin deyip elleri çırpıolar

sizlerde de varmı bu tapşinler ,tel sarmalardelikafadulden

tabi bunlar küçük el hareketleri
daha farklı şeyler öğrenmek lazım

Bizim anneannemizde tapşin yapsın oğlum, tapşin tapşin diyor ama bizim ki yapmıyor.Ben şap şap diyerek el çırpmayı öğretmeye çalışıyorum:)))))

Bu tel sara oyununu bende hatırlıyordum, ama tam bilemiyordum.Hatırlattığın iyi oldu esra.
Nette buldum:)))))

Tel sarar oyunu

Tel sarar ....... tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )

Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )

Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )

Not : ..... yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.
Bu oyun daha çok ellerini, ayaklarını kendileri döndürüyorlar ya o zaman yapılabilir.

çok iyi düşünmüssün meral..geçenlerde ben sormuştum kimse cevap vermemişti topiğin açılması daha iyi umarım buradan güzel oyunlar öğreniriz çünkü küçük beyimiz oyunlarımızdan çok çabuk sıkılıyordakaydirigubbakcemile2

sağol Meralcim..iyi fikir böyle bir topik..

bu konuda sanırım bize Filiz çok yardımcı olacak..

esra senin dediklerin eskiden beri bebeklere yapılan ilk oyunlardır..

eguşa çak dedimmi elini açıp benim avucuma vurmaya başlıyor,
meral gibi bende alkış yapmayı öğretiyorum şimdi..

biz bay bay demeyi öğrendik birde kediye gel gel yapıyoruz.ayrıca kolbastı oynuyoruz:teytey:hoptek hoptek oynalayalım bi o yana bi bu yana zıplayalım diye söylüyorum eymende başlıyor zıplamaya:dance:bugün misafirlerimiz vardı onların 11 aylık oğlu var kıskandılar benim oğlumu.henüz bay bay yapmayı bilmiyomuş şarkı söyleyince oynmıyomuş eymene maşallah dediler:emir_bebek:

bu topic iyi olmus kizlar.
aysima kendi kendine yuvarlanmayi daha cok seviyor ama Allah diyerek sallanmak da cok hosuna gidiyor...ama benimki cok hareketli bu gidisle daha coook oyun oynar insallah.

topic süper olmuş watercim sağol

bizde şimdilik
mini mini bir kuş,
fış fış kayıkçı,
cim cim makarna oynuyoruz,
ağzı açık kalıyo mutluluktan :))

biz bay bay demeyi öğrendik birde kediye gel gel yapıyoruz.ayrıca kolbastı oynuyoruz:teytey:hoptek hoptek oynalayalım bi o yana bi bu yana zıplayalım diye söylüyorum eymende başlıyor zıplamaya:dance:bugün misafirlerimiz vardı onların 11 aylık oğlu var kıskandılar benim oğlumu.henüz bay bay yapmayı bilmiyomuş şarkı söyleyince oynmıyomuş eymene maşallah dediler:emir_bebek:
Bizim de tv de hoptek müziği çıkar çıkmaz ayaklarını yere vurup oynamaya başlıyor.Hemde tv dekileri izleyerek:))))))Bay bayı daha öğretemedim, onunla da uğraşıyorum.
topic süper olmuş watercim sağol

bizde şimdilik
mini mini bir kuş,
fış fış kayıkçı,
cim cim makarna oynuyoruz,
ağzı açık kalıyo mutluluktan :))
Arkadaşlar, oynadığımız oyunları açıklamalı yazalım ama.Neler yapıyoruz, nasıl oynuyoruz, bu daha yararlı olacaktır hepimiz için.

Cee yi bizde oynuyoruz, yüzüne örtttüğüm örtüyü çekince cee yapıyorum, egeninde hoşuna gidiyor.Bazen kendisi yüzünü örtüp, bana sesleniyor:)))))

biz gezmekten oyuna fazla fırsat bulamıyoruz gezekçi bizimki. ama çak dediğimde elını acıp benım elıme uzatıyor . ben nay nay nay diye şarkı söylüyorum o ellerini birleştirip oynuyor. fış fış kayıkçı oynuyoruz arada ama onu sevmıyor suan aklıma gelenler bunlar.

Bu arada maşallah eymene, bay bay yapıyor demek:))))))

Özlem bizim kide gezmeyi çok seviyor, dışarı çıktığımızda, arabasında ellerini dizlerine dayayıp , arkasına yaslanıyor, tam paşa:))))))

ege ağa:) büyümüşte küçülmüş bunlar yaa.

batuhan bi de yakaladım yakaladım dedım mı saklanıyor hemen yatıyorsa yere kapanıyor kucaktaysa kafasını ters tarafa çevirip omuza kapanıp saklanıyor. aklıma geldikçe yazcam artık:)

çok güzel düşünmüşsün meral.bende her gün uğraşıyrm baş baş diyrm elini başına vuruyrm..bay bay yapmayı öğretyrm alkış gel babası gel falan ama bizde tık yok...ne zaman öğrenecek bakalım..elvinde babası seslenince yüzünü omzuma kapatıyo tek gözle bakıyo babasına sonra kafasını tekrar kaldırıyo seslenince yine öle yapıyo çok tatlı oluyolar yaaa..maşşallah eymene bu arada:nazar:

Son 2 gündür , ege yerde sürünmeye çalışırken bende , yakalayacağım şimdi oğlumu, tutun kaçmasın, dur kaçma diyorum benden kaçmaya çalışıyor:))))))Babasının kucağındaykende yiyim ben bunu dediğimde babası yana kaçırıyor, çok gülüyoruz, o da babsının kucağına saklanıp, kaçmaya çalışıyor güya benden.

X