• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet 6.ayda sünnet

DuruDur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
179
183
103
İstanbul
Kızlar, oğlunu bebekken sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?

Son düzenleme:
Kızlar, oğlunu bebekken sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?
3 aylıkken yaptırdık biz. Ben de stresten ölecektim nerdeyse. Ama şimdi, iyi ki diyorum. Sünnet bitince doktor bu akşam saplam ağlayacak bir şekilde oyalayın sonra geçecek dedi. Aynen öyle oldu o gece ağladı baya. Ertesi gün geçti gitti. Ne pansuman, ne sünnet kilodu vs ilk iki gğn gevşek bağladık bezini o kadar. Eşimin teyzesi çişini yapınca yakar ama o onu iyikeştirir demişti. Aynen öyle oldu sanki. Yani ilk gece ağladı sonrasında sanki hiç olmamış gibi hızlıca iyileşti. Ama ben de çok, korkmuştum. Sağlıkşa, ferahlıkla ve kolaylıkla olsun inşaallah

3 aylıkken yaptırdık biz. Ben de stresten ölecektim nerdeyse. Ama şimdi, iyi ki diyorum. Sünnet bitince doktor bu akşam saplam ağlayacak bir şekilde oyalayın sonra geçecek dedi. Aynen öyle oldu o gece ağladı baya. Ertesi gün geçti gitti. Ne pansuman, ne sünnet kilodu vs ilk iki gğn gevşek bağladık bezini o kadar. Eşimin teyzesi çişini yapınca yakar ama o onu iyikeştirir demişti. Aynen öyle oldu sanki. Yani ilk gece ağladı sonrasında sanki hiç olmamış gibi hızlıca iyileşti. Ama ben de çok, korkmuştum. Sağlıkşa, ferahlıkla ve kolaylıkla olsun inşaallah
Aç kaldı mi sunnetten önce ve sonra

İnşallah ya olsa da bitse bi an önce 😩

Tam 6. Ayda yaptırmıştık. Bence yaptıracaksanız şu an yaptırın. Sonra çok hareketleniyorlar zor olabilir.
Sünnet yapılırken hiç sorun olmadı. Bir perde çekiyorlar bebek görmüyor olanları. Lokal anestezi ile hissetmiyor zaten. Oyalayarak yapılmıştı.
İlk gün eve dönünce huzursuzluk oldu, sonra normale döndü😊

Beklemeyin yaptıracaksanız çünkü genel anestezi ile yapılacak bu sefer. Yanında da olamayacaksınız. Şu an lokal yapılır.
Yok beklemeyeceğiz zaten de operasyon gününü bekşiyoruz sadece 🥺 Şuanda da genel anestezi olacak zaten lokal mümkün değil ki orada oyalamak imkansız. Bez değiştirirken bile kaçıyor.

Bugün sünnet oldu bitti. Benim gibi merak eden olursa diye ayrıntılı yazmak istedim. Tam 6.5 aylıkken sünnet yaptırmış olduk. En zor kısımlarından biri ameliyat öncesi 5 saat, ameliyat süresi ve sonrası 1 saat, toplamda 7 saat aç ve yatıştırıcı silahımızdan (memeden) uzak kalması. Operasyon 20 dk civarı sürüyormuş ama ameliyathaneye giriş çıkışı 40dk-1 saat.. içerde ne yaşandı bilmiyorum ama çıktığında çok ağlıyordu ve üşüyordu. İlk 50 dk boyunca mümkün değil susturamadım. Sonra yasak süresi bitti emdi sakinleşti. Narkoz sebebiyle oluyormuş o ağlama. Bir de içeride uyandırılıp yabancıları görünce tabi… sevi bebe nin bebekler için yandan cırtlı sünnet bezinden aldım. İnanılmaz kullanışlı doktorumuz da çok beğendi hatta. Neyse ilk gün sadece çişini yaptığında ve altını değiştirip krem (antibiyotik krem ve anestol) sürerken çok ağlıyor. Doktor belki yarın da canı yanar sonra en fazla 1 haftada iyileşir dedi. 4 gün sonra da kontrol var. Durum bu. Bebeğinizi ameliyathaneye teslim etmek inanılmaz zor o an vazgeçmeyi çok istedim giderken o ağladı ben ağladım ama şuan her şey yolunda… tek pişmanlığım doktor tavsiyesini dinleyip 6.ayı beklemiş olmak. Kesinlikle doğduğu gibi yapılmalıymış ki etrafmda yaptıran oldu hiç bir zorluk çekmemişlerdi. Yine de hatırlamayacağı için mutluyum… tecrübesini paylaşan herkese teşekkür ederim. 🥰

Back