Yaşını da ayaklanacak,düşecek kalkacak diye beklemek istemedim ama inş pişman olmamÇocuk doktorumuz 9-16 ay arasi oneriyorum demisti eger idrar yolu problemi vs yoksa tabi. 9. Aya yaklasmistik gecenlerde universite hastanesine goturduk gun alalim diye. Narkoz alacagi icin 1 yas snrasi yapmayi uygun goruyoruz dediler bizde yasini bekliyoruz simdi. Ama erkenden yaptiranda cok var
Bizim doktorumuz da 3 aydan sonra öneriyorum dedi hepsi farklı demekÇocuk doktorumuz 9-16 ay arasi oneriyorum demisti eger idrar yolu problemi vs yoksa tabi. 9. Aya yaklasmistik gecenlerde universite hastanesine goturduk gun alalim diye. Narkoz alacagi icin 1 yas snrasi yapmayi uygun goruyoruz dediler bizde yasini bekliyoruz simdi. Ama erkenden yaptiranda cok var
Rabbim herseyi kuran da emretmez bazi emirlerini peygamberler araciligi ile gönderir dini konular yasak sekerim yoksa cevabim cok önce siz her okudugunuza inanmayin bilginclik taslamayiniz :/Allah'ın emirleri Kur'an'dadır. Buyrun bulup gönderin bakayım ne diyormuş Allah. Okumadığınız ve bilmediğiniz kitapla ilgili konuşmayın.
Size elinizin altında kaynak ve bilgi gönderiyorum, gönderdiklerimin üzerinde yorum yapmıyorsunuz; yaşadığınıza inanıyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!! Neyini beğenmediğini yazsana.
amaç?%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!
Doktorunuz anestezili mi önerdiBizim doktorumuz da 3 aydan sonra öneriyorum dedi hepsi farklı demek
Kaynak biyerim. Ne boş yazmış durmuşsun yahu.%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!
Okumaya ve öğrenmeye niyetiniz varsa bilimsel kaynaklar aşağıda, konunun 1. sayfasında yazmıştım.Kaynak biyerim. Ne boş yazmış durmuşsun yahu.
Linkleri tıklayarak ve kaynakları kontrol ederek siz bile benim ulaştığım sonuçlara ulaşabilirsiniz.Tırnak ve saç devamlı uzadığı için sünnet derisi ile karşılaştırılamaz. Saçınızı veya tırnağınızı kesmezseniz kullanma açısından sorun yaşarsınız. Sünnet derisi de uzasaydı bir şey söyleyemezdim.1,5 milyar Çin, 1,3 milyar Hindistan'da erkekler sünnet olmuyor.
Buyrun bilimsel kaynaklar.
izmir | Sünnet komplikasyonları nelerdir? | Doç. Dr. Erdal TÜRK | Çocuk Cerrahisi Uzmanı
Bu linkten komplikasyonlarla ilgili bilgilenebilirsiniz. %5'e kadar, penis kaybı dahil bir sürü komplikasyon var. Ayrıca sünnetli erkeklerde erken boşalma sorunu var.
https://cms.galenos.com.tr/Uploads/Article_48271/İKSSTD-3-64.pdf
Bu linkten de sünnet sonrası komplikasyonlar nedeniyle Bakırköy EA Hastanesine getirilen çocuklarla ilgili araştırma.
Avrupa'ya göre sünnet 'tıbben gereksiz' | DW | 01.10.2013
Tıbbi bir gerekçe olmadan çocuğa cerrahi bir müdahalede bulunamazsınız.
Bırakın çocuğunuz erişkin olduğunda kendisi veya eşiyle birlikte karar versinler.
Erkek çocuklara sünnet var da kızlara yok mu? Tabii ki de var, ilgili hadisleri gönderiyorum. Kur'an'da zaten ne erkek ne de kız çocuklara sünnet ilişkin dayanak bulamazsınız çünkü Allah'ın böyle bir emri yok. Emri olsaydı kendi mükemmel yaratıcılığı ile çelişirdi.
En altta parantez içindeki ilk iki kaynak 6 sahih hadis kitaplarıdır ve yerleri bellidir, kitapların orjinallerinden yalan söyleyip söylemediğimi kontrol ediniz lütfen.
Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:
'Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur.' der."
Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve
Kızları "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz.
Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir."
KAYNAK HADİS KİTAPLARI VE KİTAPLARDAKİ YERLERİ
1-Ahmed b. Hanbel, V/75;
2-Ebu Davud Edeb, 167;
3-el-Fethu'r-Rabbânî, XVII/1312)
Hadi kızları da sünnet edin. Gayet sağlam hadis kitaplarından emirler var.
Ben sizinle ayni fikirdeyim ve hatta yahudilerde farz oldugu icin yuzyillardir insanlarin beynini “cok saglikli” oldugu yalaniyla yikayip, bircok kisinin cocugunu sunnet ettirmesine sebep oldular.Niye çocuğunuzu sünnet ettiriyorsunuz? Bir hastalık hali mi var? İnsan vücudu biyolojik yapısı itibarıyla Allah tarafından mükemmel ve muhteşem olarak en iyi şekilde yaratılmıştır. Hücre içi DNA'yı düşünen ve dizen, mitokondriyi, hücre zarını, hormonları ve onların muhteşem işleyişlerini düzenleyen Allah ne yüce yaratıcıdır. Allah boş iş yapmaz, her şeyi en güzel şekilde yaratır. Hiçbir organımız gereksiz değildir. Varsa mutlaka önemli bir görevi vardır.
Allah'ın yaratışına karşı çıkmayın ve çocuğunuza ameliyat yükü vermeyin. Bırakın erişkin olunca kendisi karar versin.
Her bulduğunuzu şuraya delil diye koymayın . İnan okadar seni ikna edesim yokki delil bile sunmuyorum. Cahille muhabbeti şuan kesmiş bulunmaktayım.Okumaya ve öğrenmeye niyetiniz varsa bilimsel kaynaklar aşağıda, konunun 1. sayfasında yazmıştım.
Linkleri tıklayarak ve kaynakları kontrol ederek siz bile benim ulaştığım sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Ben bir bilim insanıyım. Sizin gibilere her zaman vaktim ve enerjim var. Sizi ikna etmeye adadım kendimi. Deliliniz yok ki sunasınız. Bana cahil diyince bir şey yapmış, üretmiş olmuyorsunuz. Ayıp ediyorsunuz, kendinize yakışanı yapıyorsunuz.Her bulduğunuzu şuraya delil diye koymayın . İnan okadar seni ikna edesim yokki delil bile sunmuyorum. Cahille muhabbeti şuan kesmiş bulunmaktayım.
Haklı ve bilimsel olmak yetmiyor ne yazık ki. Bir de ikna etmeniz gerekiyor. Bir üstte bana cahil diyen arkadaş da okumuyor ve ne yapıyoruz diye düşünmüyor çünkü yanlışının ortaya çıkmasından korkuyor.Ben sizinle ayni fikirdeyim ve hatta yahudilerde farz oldugu icin yuzyillardir insanlarin beynini “cok saglikli” oldugu yalaniyla yikayip, bircok kisinin cocugunu sunnet ettirmesine sebep oldular.
Dini hassasiyet haricinde yaptigim arastirmalar sonucunda ben sunnetin tibben gerekli olmadigi, penis derisinin tipki goz kapaklarimizin gozleeimizi korudugu gibi onun da penisi korudugu vb bircok sonuca ulastim ve neticede yaptirmadim. Saglik acisindan bir zaruret hali olmazsa da yaptirmayi dusunmuyorum asla.
Hukuken de vucut butunlugunun bozulmasi hali oldugu icin etik bulmuyorum. Velhasili yazdiklarinizda haklisiniz
Detayını konuşmadık henüzDoktorunuz anestezili mi önerdi
Çok teşekkür ederim içten güzel yorumun ve dileklerin içinKorkulacak hiç birsey yok. Kizkardesim erken olsun istedi ama ağla ağla ici dışına çıktı. Deli kız vazgec dedik ,olmaz hemen bitsin rahatlasın oğluşum dedi.
Sünnet sonrası okadar rahattiki ve hatta sünnet anında bile hersey çok kuğul şekilde geçti. Üstelik tam bayiltilmadi . 2 haftalıkti sünnet olduğunda .
2 .çocuğunu da doğumdan 7 gün sonra sünnet ettirdi..oda çok rahat geçti. Fakat onda kantaron yağı kullandı çok çok hızlı şekilde iyileşti.
Velhasıl kelam kardeşimden sonra sülalede oğlu olan erkenden sünnet yaptırdı ve pişman olan sıkıntı yaşayan olmadı.
Bana kalırsa geçe bırakmayın.. Keşke hareketlenmesini dahi beklemeseydin erken değil aslında tedirgin olmayın.
Hem sağlığı hem peygamber efendimizin sünnetini gerçekleştiriyorsunuz gerçekten sonra neden bu kadar panik oldum diyeceksiniz.
Birde lazer kesim onermiyorlar ve tam bayiltmani da tavsiye etmem.
Şimdiden hayırlı olsun paşa büyüsün kocaman adam olsun vatana millete hayırlı evlat olsun inşallah.
Ben de oğlumu 4 aylıkken yaptırdım en iyisi ve doğrusu bu bence, çünkü büyüdükçe çok hareketli oluyorlar bilmiyorum o zaman bu süreç nasıl geçer, yaklaşık bir hafta içinde iyileşiyor, ilk çişinde çok acı çekiyor bebek, geri kalan süreçte kullanılan krem ağrı kesici özelliğe sahip olduğu için galiba çok acı hissetmiyor bebek, ben çok ağladım ama şimdi diyorum ki iyiki o zaman yaptımışımKızlar, oğlunu bebekken sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?
Bebek aç kalıyor mu peki belli bi saatBen de oğlumu 4 aylıkken yaptırdım en iyisi ve doğrusu bu bence, çünkü büyüdükçe çok hareketli oluyorlar bilmiyorum o zaman bu süreç nasıl geçer, yaklaşık bir hafta içinde iyileşiyor, ilk çişinde çok acı çekiyor bebek, geri kalan süreçte kullanılan krem ağrı kesici özelliğe sahip olduğu için galiba çok acı hissetmiyor bebek, ben çok ağladım ama şimdi diyorum ki iyiki o zaman yaptımışım
Operasyon saatinden 5-6 saat önce yemeyi emmeyi kesecek dedi doktor. Sonrasında yoktur heralde bir kısıtlamaBebek aç kalıyor mu peki belli bi saat
Küçükken peki nasıl ac kalabiliyor bebekler o kadar saatOperasyon saatinden 5-6 saat önce yemeyi emmeyi kesecek dedi doktor. Sonrasında yoktur heralde bir kısıtlama
Yok hiç böyle bir şey duymadım hatta anestezi verdikten sonra bana verdiler emzirin sakinleşsin diyeBebek aç kalıyor mu peki belli bi saat
Doktoruma sorayım bi kac kişiden duydum ben aç kalıyor en az 6 saat diyeYok hiç böyle bir şey duymadım hatta anestezi verdikten sonra bana verdiler emzirin sakinleşsin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?