Sünnet 6.ayda sünnet

DuruDur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
179
183
103
İstanbul
Kızlar, oğlunu bebekken sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?

Son düzenleme:
Arkadaşım geçen ay 4 aylıkken yaptırdı iyiki yaptırmışız diyor ilk çişinde ağlamış sünnetten sonra odaya gelirken sonra hiçbir sıkıntı yaşamadılar hemende iyileşti

Arkadaşım geçen ay 4 aylıkken yaptırdı iyiki yaptırmışız diyor ilk çişinde ağlamış sünnetten sonra odaya gelirken sonra hiçbir sıkıntı yaşamadılar hemende iyileşti
Niye çocuğunuzu sünnet ettiriyorsunuz? Bir hastalık hali mi var? İnsan vücudu biyolojik yapısı itibarıyla Allah tarafından mükemmel ve muhteşem olarak en iyi şekilde yaratılmıştır. Hücre içi DNA'yı düşünen ve dizen, mitokondriyi, hücre zarını, hormonları ve onların muhteşem işleyişlerini düzenleyen Allah ne yüce yaratıcıdır. Allah boş iş yapmaz, her şeyi en güzel şekilde yaratır. Hiçbir organımız gereksiz değildir. Varsa mutlaka önemli bir görevi vardır.

Allah'ın yaratışına karşı çıkmayın ve çocuğunuza ameliyat yükü vermeyin. Bırakın erişkin olunca kendisi karar versin.

Yanlış kişiye yazdınız herhalde.

Haklı olabilirdiniz yorumunuz bir tık bilimsel veri de içerseydi. Hayatı boyunca sünnetli olmasının sağlık açısından çok avantajını yaşayacak. Tırnak gibi düşünün o da Allah vergisi ama hijyen ve sağlık için düzenli kesiyoruz tırnak keserek hepimiz yaradılışımıza karşı çıkmıyoruzdur umarım ne diyeyim..

Tırnak ve saç devamlı uzadığı için sünnet derisi ile karşılaştırılamaz. Saçınızı veya tırnağınızı kesmezseniz kullanma açısından sorun yaşarsınız. Sünnet derisi de uzasaydı bir şey söyleyemezdim.1,5 milyar Çin, 1,3 milyar Hindistan'da erkekler sünnet olmuyor.

Buyrun bilimsel kaynaklar.

https://www.erdalturk.com.tr/hastaliklar/sunnet-komplikasyonlari-nelerdir.html

Bu linkten komplikasyonlarla ilgili bilgilenebilirsiniz. %5'e kadar, penis kaybı dahil bir sürü komplikasyon var. Ayrıca sünnetli erkeklerde erken boşalma sorunu var.

https://cms.galenos.com.tr/Uploads/Article_48271/İKSSTD-3-64.pdf

Bu linkten de sünnet sonrası komplikasyonlar nedeniyle Bakırköy EA Hastanesine getirilen çocuklarla ilgili araştırma.

Avrupa'ya göre sünnet 'tıbben gereksiz' | DW | 01.10.2013

Tıbbi bir gerekçe olmadan çocuğa cerrahi bir müdahalede bulunamazsınız.

Bırakın çocuğunuz erişkin olduğunda kendisi veya eşiyle birlikte karar versinler.

Erkek çocuklara sünnet var da kızlara yok mu? Tabii ki de var, ilgili hadisleri gönderiyorum. Kur'an'da zaten ne erkek ne de kız çocuklara sünnet ilişkin dayanak bulamazsınız çünkü Allah'ın böyle bir emri yok. Emri olsaydı kendi mükemmel yaratıcılığı ile çelişirdi.

En altta parantez içindeki ilk iki kaynak 6 sahih hadis kitaplarıdır ve yerleri bellidir, kitapların orjinallerinden yalan söyleyip söylemediğimi kontrol ediniz lütfen.

Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:

'Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur.' der."

Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve

Kızları "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz.

Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir."

KAYNAK HADİS KİTAPLARI VE KİTAPLARDAKİ YERLERİ
1-Ahmed b. Hanbel, V/75;
2-Ebu Davud Edeb, 167;
3-el-Fethu'r-Rabbânî, XVII/1312)

Hadi kızları da sünnet edin. Gayet sağlam hadis kitaplarından emirler var.

Biz 39 günlükken yaptırdık, hiç bir sorun yaşamadık. Hiç ağrısı olmadı, hiç ağlamadı, ağrı kesici vermek zorunda bile kalmadım elhamdulillah. Korkmanıza hiç gerek yok
Hatta daha erken bile yaptıracaktık ama sarılığı uzun sürdü düye doktorumuz sarılığın geçmesini beklememizi önerdi

Son düzenleme:
bazı arkadaşlar hem allah ın varlığından yarattıklarından bahsediyor ama allah ın emri olan sünneti inkar eme yolunda vallaa ne diyeceğimi şaşırdım neysee :) :)

bende 3 aylıkken yaptırdım lokal anestezi ile oldu ilk çişi yaptığında çok ağladı sonra oraya karton bardağın yarısını kesip koyduk ki bezine yapışmasın diye hemen iyileşti çok şükür ..hemde hiç bişey hatırlamıyor bununla ilgili iyiki küçükken halletmişiz :)

%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!

Allah'ın emirleri Kur'an'dadır. Buyrun bulup gönderin bakayım ne diyormuş Allah. Okumadığınız ve bilmediğiniz kitapla ilgili konuşmayın.

Size elinizin altında kaynak ve bilgi gönderiyorum, gönderdiklerimin üzerinde yorum yapmıyorsunuz; yaşadığınıza inanıyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!! Neyini beğenmediğini yazsana.

Son düzenleme:
%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!
Beğenmememin sebebi o değil. Forumda dini paylaşımlar yapmak yasak. Herkes inandığı doğruları yapmakta özgür. Ben çocuğunu sünnet etmek istemeyene çocuğunu sünnet et demem, siz de bize karışmayın. Ayrica gayri müslimler de hijyen açısından sünnet olurlar. Avrupadan bahsettiğiniz için söyledim. İyi forumlar

Üstte konu sahibinin yorumcuları seçtiğini anlayamamışım. Sağ ol.
Benim yorumlarımdan size ne, size karışmıyorum. Çocuk üzerinde pipisinin ucunu kestiririm diye bir hakkınız yok. Dinen de bu böyle.

Çocuklara karışırım. Çocuklar sizin malınız değil.

Sünnet penis kanserini de önler. Bu yüzden sağlık açısından çok önemlidir. Sağlığını düşünen gayri müslimler de yaptırır. Dini açıdan emredilen bir uygulama zaten en baştan sağlığımız içindir. Bazen bazı aşırı yorumlara diyecek sadece "Peki.." miz olması hem acı hem komik..

Çocuk doktorumuz 9-16 ay arasi oneriyorum demisti eger idrar yolu problemi vs yoksa tabi. 9. Aya yaklasmistik gecenlerde universite hastanesine goturduk gun alalim diye. Narkoz alacagi icin 1 yas snrasi yapmayi uygun goruyoruz dediler bizde yasini bekliyoruz simdi. Ama erkenden yaptiranda cok var

Darısı başımıza. Çok küçük ya ne bileyim insan kıyamıyor

Lokal mı yoksa genel anestezi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…