Arkadaşım geçen ay 4 aylıkken yaptırdı iyiki yaptırmışız diyor ilk çişinde ağlamış sünnetten sonra odaya gelirken sonra hiçbir sıkıntı yaşamadılar hemende iyileştiKızlar, oğlunu sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?
Niye çocuğunuzu sünnet ettiriyorsunuz? Bir hastalık hali mi var? İnsan vücudu biyolojik yapısı itibarıyla Allah tarafından mükemmel ve muhteşem olarak en iyi şekilde yaratılmıştır. Hücre içi DNA'yı düşünen ve dizen, mitokondriyi, hücre zarını, hormonları ve onların muhteşem işleyişlerini düzenleyen Allah ne yüce yaratıcıdır. Allah boş iş yapmaz, her şeyi en güzel şekilde yaratır. Hiçbir organımız gereksiz değildir. Varsa mutlaka önemli bir görevi vardır.Arkadaşım geçen ay 4 aylıkken yaptırdı iyiki yaptırmışız diyor ilk çişinde ağlamış sünnetten sonra odaya gelirken sonra hiçbir sıkıntı yaşamadılar hemende iyileşti
Yanlış kişiye yazdınız herhalde.Niye çocuğunuzu sünnet ettiriyorsunuz? Bir hastalık hali mi var? İnsan vücudu biyolojik yapısı itibarıyla Allah tarafından mükemmel ve muhteşem olarak en iyi şekilde yaratılmıştır. Hücre içi DNA'yı düşünen ve dizen, mitokondriyi, hücre zarını, hormonları ve onların muhteşem işleyişlerini düzenleyen Allah ne yüce yaratıcıdır. Allah boş iş yapmaz, her şeyi en güzel şekilde yaratır. Hiçbir organımız gereksiz değildir. Varsa mutlaka önemli bir görevi vardır.
Allah'ın yaratışına karşı çıkmayın ve çocuğunuza ameliyat yükü vermeyin. Bırakın erişkin olunca kendisi karar versin.
Haklı olabilirdiniz yorumunuz bir tık bilimsel veri de içerseydi. Hayatı boyunca sünnetli olmasının sağlık açısından çok avantajını yaşayacak. Tırnak gibi düşünün o da Allah vergisi ama hijyen ve sağlık için düzenli kesiyoruzNiye çocuğunuzu sünnet ettiriyorsunuz? Bir hastalık hali mi var? İnsan vücudu biyolojik yapısı itibarıyla Allah tarafından mükemmel ve muhteşem olarak en iyi şekilde yaratılmıştır. Hücre içi DNA'yı düşünen ve dizen, mitokondriyi, hücre zarını, hormonları ve onların muhteşem işleyişlerini düzenleyen Allah ne yüce yaratıcıdır. Allah boş iş yapmaz, her şeyi en güzel şekilde yaratır. Hiçbir organımız gereksiz değildir. Varsa mutlaka önemli bir görevi vardır.
Allah'ın yaratışına karşı çıkmayın ve çocuğunuza ameliyat yükü vermeyin. Bırakın erişkin olunca kendisi karar versin.
Evet, yanlış oldu. Afedersiniz.Yanlış kişiye yazdınız herhalde.
Tırnak ve saç devamlı uzadığı için sünnet derisi ile karşılaştırılamaz. Saçınızı veya tırnağınızı kesmezseniz kullanma açısından sorun yaşarsınız. Sünnet derisi de uzasaydı bir şey söyleyemezdim.1,5 milyar Çin, 1,3 milyar Hindistan'da erkekler sünnet olmuyor.Haklı olabilirdiniz yorumunuz bir tık bilimsel veri de içerseydi. Hayatı boyunca sünnetli olmasının sağlık açısından çok avantajını yaşayacak. Tırnak gibi düşünün o da Allah vergisi ama hijyen ve sağlık için düzenli kesiyoruztırnak keserek hepimiz yaradılışımıza karşı çıkmıyoruzdur umarım ne diyeyim..
%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!Biz 39 günlükken yaptırdık, hiç bir sorun yaşamadık. Hiç ağrısı olmadı, hiç ağlamadı, ağrı kesici vermek zorunda bile kalmadım elhamdulillah. Korkmanıza hiç gerek yok
Hatta daha erken bile yaptıracaktık ama sarılığı uzun sürdü düye doktorumuz sarılığın geçmesini beklememizi önerdi
Allah'ın emirleri Kur'an'dadır. Buyrun bulup gönderin bakayım ne diyormuş Allah. Okumadığınız ve bilmediğiniz kitapla ilgili konuşmayın.bazı arkadaşlar hem allah ın varlığından yarattıklarından bahsediyor ama allah ın emri olan sünneti inkar eme yolunda vallaa ne diyeceğimi şaşırdım neysee :) :)
bende 3 aylıkken yaptırdım lokal anestezi ile oldu ilk çişi yaptığında çok ağladı sonra oraya karton bardağın yarısını kesip koyduk ki bezine yapışmasın diye hemen iyileşti çok şükür ..hemde hiç bişey hatırlamıyor bununla ilgili iyiki küçükken halletmişiz :)
Beğenmememin sebebi o değil. Forumda dini paylaşımlar yapmak yasak. Herkes inandığı doğruları yapmakta özgür. Ben çocuğunu sünnet etmek istemeyene çocuğunu sünnet et demem, siz de bize karışmayın. Ayrica gayri müslimler de hijyen açısından sünnet olurlar. Avrupadan bahsettiğiniz için söyledim. İyi forumlar%95 hiçbir şey olmaz, %5'e kadar penis kaybı dahil komplikasyon olur. Size bilimsel doktorlar taarfından yazılmış kaynaklar gönderiyorum, okuyup bilgilenmiyorsunuz. Sonra beğenmedim, yok yaa!!!
Üstte konu sahibinin yorumcuları seçtiğini anlayamamışım. Sağ ol.Beğenmememin sebebi o değil. Forumda dini paylaşımlar yapmak yasak. Herkes inandığı doğruları yapmakta özgür. Ben çocuğunu sünnet etmek istemeyene çocuğunu sünnet et demem, siz de bize karışmayın. Ayrica gayri müslimler de hijyen açısından sünnet olurlar. Avrupadan bahsettiğiniz için söyledim. İyi forumlar
Sünnet penis kanserini de önler. Bu yüzden sağlık açısından çok önemlidir. Sağlığını düşünen gayri müslimler de yaptırır. Dini açıdan emredilen bir uygulama zaten en baştan sağlığımız içindir. Bazen bazı aşırı yorumlara diyecek sadece "Peki.." miz olması hem acı hem komik..Beğenmememin sebebi o değil. Forumda dini paylaşımlar yapmak yasak. Herkes inandığı doğruları yapmakta özgür. Ben çocuğunu sünnet etmek istemeyene çocuğunu sünnet et demem, siz de bize karışmayın. Ayrica gayri müslimler de hijyen açısından sünnet olurlar. Avrupadan bahsettiğiniz için söyledim. İyi forumlar
Çocuk doktorumuz 9-16 ay arasi oneriyorum demisti eger idrar yolu problemi vs yoksa tabi. 9. Aya yaklasmistik gecenlerde universite hastanesine goturduk gun alalim diye. Narkoz alacagi icin 1 yas snrasi yapmayi uygun goruyoruz dediler bizde yasini bekliyoruz simdi. Ama erkenden yaptiranda cok varKızlar, oğlunu bebekken sünnet ettireniniz var mı? Oğlum 6ayı doldurdu sünnet için gün bile aldık ama stresten ölmek üzereyim. Nasıl olur nasıl geçer… erken yaptırmak istedim çünkü 2-6 yaş arası yapılmıyor 6yaştan sonra da çok geç bence. Hatırlamasını asla istemiyorum. 1 yaşnda da ayaklanması ergenlikleri flan başlıyor. Yeni doğduğunda da doktorumuz önermedi. Uzun lafın kısası var mı bebekken yaptıran? Ve nasıl geçti süreç?ne kadar sürdü? Aksilik yaşadınız mı? İlk gün idrar yaparken ağlayabilirmiş. Öyle bir sorun oldu mu?
Darısı başımıza. Çok küçük ya ne bileyim insan kıyamıyorbazı arkadaşlar hem allah ın varlığından yarattıklarından bahsediyor ama allah ın emri olan sünneti inkar eme yolunda vallaa ne diyeceğimi şaşırdım neysee :) :)
bende 3 aylıkken yaptırdım lokal anestezi ile oldu ilk çişi yaptığında çok ağladı sonra oraya karton bardağın yarısını kesip koyduk ki bezine yapışmasın diye hemen iyileşti çok şükür ..hemde hiç bişey hatırlamıyor bununla ilgili iyiki küçükken halletmişiz :)
Lokal mı yoksa genel anestezi mi?Çocuk doktorumuz 9-16 ay arasi oneriyorum demisti eger idrar yolu problemi vs yoksa tabi. 9. Aya yaklasmistik gecenlerde universite hastanesine goturduk gun alalim diye. Narkoz alacagi icin 1 yas snrasi yapmayi uygun goruyoruz dediler bizde yasini bekliyoruz simdi. Ama erkenden yaptiranda cok var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?