• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 ay bebek beslenmesi yemek tariflerini gelin paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kewok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2010
22
0
36
İstanbul
Merhaba tecrübeli ve yeni anneler hepinizin bildiği gibi bebeklerin ençok anneleri zor durumda bırakan kısmı yemeğe geçişler o yüzden gelin hepimiz bebeklerimiz için tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşalım kahvaltıda ne veriyoruz çorba tarifleri günlük yemek yeme düzeni herşeyi paylaşalım lütfen yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.....

Merhaba tecrübeli ve yeni anneler hepinizin bildiği gibi bebeklerin ençok anneleri zor durumda bırakan kısmı yemeğe geçişler o yüzden gelin hepimiz bebeklerimiz için tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşalım kahvaltıda ne veriyoruz çorba tarifleri günlük yemek yeme düzeni herşeyi paylaşalım lütfen yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.....

çok yerinde bir konu acmışsın canım.benim bebegim 7 aylık bende güzel tarifler arıyordum.

Ben kahvaltıda yumurtanın sarısı akşamdan suya konulmuş kibrit kutusu kadar beyaz peynir bir çay kaşığı tereyağı çok az ekmek içini domatesin suyuyla ıslatıp rondoda karıştırıyordum bu şekilde yedirdim kahvaltısını ama tabi miktarlar ayına göre doktorunuzun tavsiyesiyle değişir yumurta sarısı önce azla başlayıp sonra bir yumurta sarısına çıkmışdı.Birde hep sebze püresi verirdim oda ne varsa sebze haşlar süzgeçden geçirir azcık sanırım zeytinyağı ve irmik pirinç bulgur gibi dönüşümlü olarak şeyler ekliyordum keçi sütünden yoğrut mayalıyordum hatırladıklarım bunlar 21 aylık oldu şimdi unutmuşum

Son düzenleme:
Ben kahvaltıda yumurtanın sarısı akşamdan suya konulmuş kibrit kutusu kadar beyaz peynir bir çay kaşığı tereyağı çok az ekmek içini domatesin suyuyla ıslatıp rondoda karıştırıyordum bu şekilde yedirdim kahvaltısını ama tabi miktarlar ayına göre doktorunuzun tavsiyesiyle değişir yumurta sarısı önce azla başlayıp sonra bir yumurta sarısına çıkmışdı.Birde hep sebze püresi verirdim oda ne varsa sebze haşlar süzgeçden geçirir azcık sanırım zeytinyağı ve irmik pirinç bulgur gibi dönüşümlü olarak şeyler ekliyordum keçi sütünden yoğrut mayalıyordum hatırladıklarım bunlar 21 aylık oldu şimdi unutmuşum

Keçi sütünden ben de yoğurt mayaladım ama tutmadı yahuvbenneyaptımki

teşekkür ederim yardımın için

çok sağol yardımların için allah bağışlasın seninkinide sen kurtulmuşsun artık

çok sağol yardımların için allah bağışlasın seninkinide sen kurtulmuşsun artık

Sağolasın canım ek besine geçiş çok zor bir süreç insanın gerçekden çocuk bakımında en zorlandığı süreç helede bir yemedilermi kabusu oluyor insanın.Benden size tavsiye pütürlüye alıştırmaya korkmayın sonra çok zorluk çekersiniz tabi daha erken şu an ama yavaş yavaş alıştırın birde benim kızım mesela ek besine geçdiğinde hiç meyveyi sevmemişdi zor bela azcık yedirebiliyordum ama bu sene çok severek yiyor yani sevmediği birşeyi sonra sevebiliyor umutsuzluğa kapılmayın.Birde tv karşısında yemeye alıştırmayın mama sandalyesinde yedirip önüne kurcalayacağı birşeyler koyun hergün değişik o esnada yedirin.Nacizane tavsiyelerim bunlarda:) kolay gelsin.Allah bağışlasın bebişlerinizi

Son düzenleme:
benim bebeğide 8 aylık oldu kahvaltıda özellikle bebeğimin çok beyenerek yediği ağzını nerdeyse bir karış açmıppp geciktiğimde ver diye homurdanıp zevkle yediği bir kahvaltımız varrr onu vereyimmmmmmmmmmmm1çay kaşığı tere yağını erit 1 yemek kaşığı mısır ununu hafif kavurr üzerine 2tane kayısıyı 1 bardak suda kaynat 5 dakika filan sonra süz ve suyunu kavurduğumuz mısır ununa ilave et mulallebi kıvamına gelene kadar pişirr ılındıktan sonra 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin ekleyip afiyetle yedirr. ben kayısıyı kaynatmadannda direkt suylada yapıyorum yine yiyor bebeğini güle güle büyüttt.

bende oğluma tarhana tavuk çorbası başladı 7 kaşık yiyip bırakıyor olsun o kadarına razıyım....

benim bebeğide 8 aylık oldu kahvaltıda özellikle bebeğimin çok beyenerek yediği ağzını nerdeyse bir karış açmıppp geciktiğimde ver diye homurdanıp zevkle yediği bir kahvaltımız varrr onu vereyimmmmmmmmmmmm1çay kaşığı tere yağını erit 1 yemek kaşığı mısır ununu hafif kavurr üzerine 2tane kayısıyı 1 bardak suda kaynat 5 dakika filan sonra süz ve suyunu kavurduğumuz mısır ununa ilave et mulallebi kıvamına gelene kadar pişirr ılındıktan sonra 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin ekleyip afiyetle yedirr. ben kayısıyı kaynatmadannda direkt suylada yapıyorum yine yiyor bebeğini güle güle büyüttt.

teşekür ederim canım tarifin için denemeye değer bakalım benim toik sevecekmi

Back