6 ay 1 haftalık yiğenim için bakarmısınız lütfen yardıma ihtiyacım var.

qulquzelii

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
99
4
298
Merhaba arkadaşlar. Benim çok acil yardıma ihtiyacım var.
Ablamın zorunlu bir yurtdışı ziyareti var işiyle ilgili 2 hafta falan sürecek,
bu süre zarfında yiğenime ben bakacağım. Fakat yedirip içirme konusunda bilgi sahibi değilim, daha doğrusu ben sizler gibi henüz anne değilim.

Yalnızca 4 ay emdi, meme kesildiği için ablam ek gıdalara başladı.

simdi benim sizlere sormak istediğim kahvaltı öğle aksam ne yemeli ne yiyebilir ve ara öğün olarak ?
Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim, ona en iyi şekilde bakmak istiyorum ve yarın sabah bana emanet edilicek.

Cevap verenlere şimdiden allah razı olsun.

bence en iyisini ablandan öğrenebilirsin.. her çocuk aynı şeyleri yemez ek gıda olarak. ablan ne veriyorsa onu ver,sakın değiştirme.çünkü ek gıdalarda herşeye aynı anda başlanmıyor...

bence en iyisini ablandan öğrenebilirsin.. her çocuk aynı şeyleri yemez ek gıda olarak. ablan ne veriyorsa onu ver,sakın değiştirme.çünkü ek gıdalarda herşeye aynı anda başlanmıyor...

Ablam mama dışında yoğurt ve şeftali püresi veriyor, bir de sabah kahvaltıda bebe bisküvisi içine süt peynir yumurta katıp yediriyor. Fakat yiğenim zayıf ve ben onun benimle olduğu süreçte az da olsa toparlanmasını istiyorum, ablam pimpirikli biri olduğu için hemen yedirmek istemiyor biraz daha büyüsün diyor ama araştırmalarıma göre yiyebileceği şeyler varmış. Ben de siz neler yediriyorsunuz bilmek istiorum.

6 ayı dolduğuna göre ve 4.ayda ek besine başladığına göre alışmış artık demektir.buna dayanarak cevaplıyorum sen uygun görmediklerini değiştirirsin.

(ortalama 09.00 gibi)sabah kahvaltıda :dönüşümlü olarak bir gün bebe bisküvisi içine bir gün 8 tahıllı kaşık maması içine peynir,yumurta,sütsüz yapmış isen bir tatlı kaşığı pekmez,çay kaşığının ucuyla arada bir tereyağ koyabilirsin.

ondan 3 saat sonra meyve püresi verebilirsin ara öğün olarak.

ondan 3 saat sonra çorba vermelisin.yoğurt çorbası olabilir(yutma sorunu varsa pirinçleri iyice ezmelisin)sebze çorbası olabilir(küçük birer parça patates,kabak,havuç,brokoli bunlardan hangileri varsa haşlarsın inmeye yakın bir tutam irmik yada ince bulgur atıyordum ben ve bir tatlı kaşığı zeytinyağ)süzülecek yada blendırlanacak tabi.tarhana çorbasıda olabilir.

ondan 3 saat sonra yoğurt verebilirsin.

akşam yemeği sularında muhallebi yapabilirsin pirinç unuyla yada kaşık maması verebilirsin(gece formatlarından)

bu arada günlük 500 cc devam sütü almalı.ortalama bir biberonda 150 cc içebilir diye hatırlıyorum.çocuğa göre değişir tabi.bunlarıda yatarken ortalama 4 saat filan sonra gece kalkma huyu varsa o zaman ve kalan miktarıda sabah erken kalkarsa kahvaltıdan önce verebilirsin.tabi bunlar tahmini şeyler uyku durumunu bilmiyoruz sonuçta.mesela iyi uyuyup kalkmazsa gece gün içinde reddettiği yada az bir miktarını yediği ek besinin yanısırada verilebilir devam sütü.

ama kısaca saatler miktarlar sana kalmış olsada 6 aydan sonra bi bebeğin menüsünde şunlar yer alacak

* 500 cc devam sütü
* kahvaltı maması
* meyve püresi
* çorba yada uygun bir sebze yemeği püresi
* yoğurt
* muhallebi-kaşık maması

bunlardan birer koca tabak yediricen diye bişey yok.bir çay tabaği olur yeri gelir bir kase olur bazende.bazen hiç yemez.asla zorlama.hepsinden azar azar yese devam sütüyle beraber yine doyarda vücut eksiğinide karşılar.ama bütün bunlar azda olsa yendiğinde vitamin,mineral,yağ,protein,karbonhidrat kombinasyonu en ideal şekilde karşılanmış olur.

kolay gelsin

çok teşekkür ediyorum gerçekten yararlı oldu bilgileriniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…