• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 6. Aşılama günlüğümm :))

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ozlenen2010

Allah'ın dediği olur...
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2009
2.616
877
248
Merhabalar :) Benim Hikayem biraz uzun , 12 yıllık evliyim .
1. aşılamam tuttu ve düştü .
2. aşılamam tuttu ama gelişmedi kürtaj oldum
3. aşılamam tutmadı
4. aşılamam tuttu 34 haftalık erken doğum yaptım oğlum 24 gün yaşadı :(
5. aşılamam tuttu şükürler olsun bir kızım var 3,5 yaşında .
bu anlattıklarım tam 9 yılımı aldı , 9 yıllık evliydim kızımı kucağıma aldığımda , hiç aklıma gelmezdi tekrar aşılama yollarına düşeceğim , ama kızım çok istiyor bir kardeşinin olmasını , bilmiyor ki onu ne zorluklarla buldğumu , bende yaşım daha çok ilerlemeden tekrar aşılama denemeye karar verdim , konuyu açmamdaki sebep arkadaşlara umut olmak ve pes etmemek . Rabbim isteyen herkeslere nasip etsin inş. ..

aslında ben geçen ay başlamıştım tedaviye , femara kullandım 5 gün , çok yumurtam geliştiği için aşılamam iptal oldu , bu ay tekrar başladım , bugün adetimin 9. günü femara kullandım 5 gün yarın kontrolüm var yumurtalarıma bakılacak , hayırlısı bakalım :)

kullandığım ilaçlar , femaradan günde 2 tane içtim 5 gün , coraspin 100 kullanıyorum ve previt possitive ( folik asit artı vitaminler) :)

benimde kızım 3,5 yaşına geliyor ilk aşılalamamda tutmuştu,şimdi ikinci için aşılamamı yaptırdım 8.günüm bakalım hayırlısı.Ben beş gün klomen kullandım iki günde puregon 75lik iğne anca yumurtalar büyüdü.İnşallah kızlarımıza kardeş gelir.çok şey yaşamışsın ama sonuçta başarmışsn inşallah gene olur.

benimde kızım 3,5 yaşına geliyor ilk aşılalamamda tutmuştu,şimdi ikinci için aşılamamı yaptırdım 8.günüm bakalım hayırlısı.Ben beş gün klomen kullandım iki günde puregon 75lik iğne anca yumurtalar büyüdü.İnşallah kızlarımıza kardeş gelir.çok şey yaşamışsın ama sonuçta başarmışsn inşallah gene olur.

Kızını Rabbim bağışlasın canım .. inşallah bu aşılamanda hemen tutar ve kardeşide gelirr :) benim diğer aşılamalarım puregonla olmuştu , bu sefer doktorum bu hapı önerdi bakalım kısmet artık ,, aslında gözüm korkuyor yaşadığım zorlukları düşüdkçe ama Allahım yardım eder inş. cümlesiyle beraber banada :)

çok umutlanıyorum böyle okuyunca 1 defa yaptırdım kasım ayında tutmadı bıraktım bende şimdi cesaret edemiyorum korkuyorum coooook umutlanmıştım çünkü bir sorun yoktu yumurtalarım cok iyi gelişiyordu olur dıye düşünüyordum tutmadı ve yıkıldım o anlar aklıma gelince yapamıyorum.. ama sizleri okuyunca umutlanıyorum peki canım sizde sorun neydı yada varmıydı bi sorun yazarsan sevinirim

çok umutlanıyorum böyle okuyunca 1 defa yaptırdım kasım ayında tutmadı bıraktım bende şimdi cesaret edemiyorum korkuyorum coooook umutlanmıştım çünkü bir sorun yoktu yumurtalarım cok iyi gelişiyordu olur dıye düşünüyordum tutmadı ve yıkıldım o anlar aklıma gelince yapamıyorum.. ama sizleri okuyunca umutlanıyorum peki canım sizde sorun neydı yada varmıydı bi sorun yazarsan sevinirim

eşim varikosel ameliyatı oldu , sperm sayısı düşüktü , benim yumurtalarımda biraz tembelmiş öyle dedi doktor , aşılamayla hızlandırıyoruz dedi , yaşadıklarımız elbette hiç kolay değil , bende çok üzüldm yıprandım , ama umudumu kaybetmedim, nasibimizde varsa eğer oluyor bir şekilde , doktorum peşpeşe denemenin daha iyi olduğunu söylemişti , yani yumurtalar hızlanmışken ara vermeden peşpeşe denemk daha olumlu olur demişti. Rabbim tez zamanda sana ve tüm isteyenlerede versin inş. cnm

az önce kontrolden geldim , 2 yumurtam olmuş , 18 mm bu gece çatlatma iğnemi yapıcam ovutrelli ve cumartesi 12 buçukta aşılamam olacak kısmetse :)

bugün , 12 buçuk gibi aşılamam oldu :) hatta aşılamam oldu muayene sandalyesinde 15 dk yat dedi gitti hemşire o gidince sandalye sallanmaya başladı bende yeni yöntem sanırım yerleşsin diye sandalyeyi sallıyor sandım :D meğer deprem oluyormuş , herşey sallanmaya başlayınca anladım , korkunun ecele faydası yok yatmaya devam ettim :) hayırlısı bakalım 7 haziranda test yaptırcam :)

bugün , 12 buçuk gibi aşılamam oldu :) hatta aşılamam oldu muayene sandalyesinde 15 dk yat dedi gitti hemşire o gidince sandalye sallanmaya başladı bende yeni yöntem sanırım yerleşsin diye sandalyeyi sallıyor sandım :D meğer deprem oluyormuş , herşey sallanmaya başlayınca anladım , korkunun ecele faydası yok yatmaya devam ettim :) hayırlısı bakalım 7 haziranda test yaptırcam :)

Ay cok guldum arkadasım.Allah da senı guldursun ınsallah..belkı deprem senın ıcın ıyı olmustur bellı mı olur :) bende nısanda ılk asılamamı yaptırdım.femara kullandım aynı senın gıbı.6 tane folıkulum vardı toplamda.ama doktor vucudun bunlardan bır yada bır kacını secıcek dıgerlerı kaybolcak dedı.7 gun femara kullandm.sonra da 3 gun 75 mg fostımon ıgne vuruldum.sonra bı gıttım kontrole aynen dedıgı gıbı oldu.1 yumurtam vardı 18.5 mm..dıgerlerı kaybolmustu.o aksam ovıtrelle vuruldm ve surprızzzz..asılamam tuttu hamıle kaldım.oley yuppı yuppı yaparken bebegı gormegı gıttıgımde bos gebelık yasadıgımı ogrendm.yıkıldım tabı.2 hafta once kurtaj oldum.adet olmayı beklıorum.doktor yorduk senı dınlen dedı ama korunma vermedı cok sukur..tahmınımce temmuz gıbı tekrar asılama olur.demem o kı beklemıodum asla asılamanın tutmasını.ama tuttu.umudunuzu kaybetmeyın..hamıle kaldım dıye sevınmeyın hemen havaya gırmeyın ve kımseye soylemeyın.ınsanın basına bu tur seyler de gelebılıor.Allah kımseye yasatmasın

Ay cok guldum arkadasım.Allah da senı guldursun ınsallah..belkı deprem senın ıcın ıyı olmustur bellı mı olur :) bende nısanda ılk asılamamı yaptırdım.femara kullandım aynı senın gıbı.6 tane folıkulum vardı toplamda.ama doktor vucudun bunlardan bır yada bır kacını secıcek dıgerlerı kaybolcak dedı.7 gun femara kullandm.sonra da 3 gun 75 mg fostımon ıgne vuruldum.sonra bı gıttım kontrole aynen dedıgı gıbı oldu.1 yumurtam vardı 18.5 mm..dıgerlerı kaybolmustu.o aksam ovıtrelle vuruldm ve surprızzzz..asılamam tuttu hamıle kaldım.oley yuppı yuppı yaparken bebegı gormegı gıttıgımde bos gebelık yasadıgımı ogrendm.yıkıldım tabı.2 hafta once kurtaj oldum.adet olmayı beklıorum.doktor yorduk senı dınlen dedı ama korunma vermedı cok sukur..tahmınımce temmuz gıbı tekrar asılama olur.demem o kı beklemıodum asla asılamanın tutmasını.ama tuttu.umudunuzu kaybetmeyın..hamıle kaldım dıye sevınmeyın hemen havaya gırmeyın ve kımseye soylemeyın.ınsanın basına bu tur seyler de gelebılıor.Allah kımseye yasatmasın

amin canım :) cümleyle gülelim inşallah . evet canım herşeyin hayırlı çok sevinince kursağında kalabiliyor , Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. benim genelde bütün aşılamalarım tuttu ama tutmayan aşılamam beni çok sarsmıştı , krtaj da düşüktü şükür ki hamile kalabildim diye sevinmiştim hatta , 3 . aşılamam tutmadı hastane başıma çöktü sanki öyle hissetmiştim ,,Hayırlısı inş. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ..

:1::1::1::1:
inşallah aşılamam tutmuştur heyecanla ve umutla bekliyor olacağım bende bu ay daha doğrusu haziranda yaptırıcam ilk aşılamamı :18:

yaa ama konuyu açıp neticeyi yazmamışsınnn haydi hamileyim de nolurrr :16:

yaa ama konuyu açıp neticeyi yazmamışsınnn haydi hamileyim de nolurrr :16:

daha belli olmadı ki yazarım tabi canım 7 haziranda kanda baktırcam adet olmassam tabi.. bu arada grip oldum öyle fena öksürük hapşuruk var ki hayırlısı bakalım ...

daha belli olmadı ki yazarım tabi canım 7 haziranda kanda baktırcam adet olmassam tabi.. bu arada grip oldum öyle fena öksürük hapşuruk var ki hayırlısı bakalım ...

yaa bende sonuçlanmıştır sandım doğru yaa deprem ctesi olmuştu :1: ozaman aşılamn olmuştu :1:
hadi 7 haziran bzim en güzel günümüz olsun benimde bat 7 haziran
bende olursam hemen yaptırcaktım sözde aşılama ama habire erteleniyor eşim yum. zamanı şehir dışındaydı diye erteledik
şimdi ben 21 haziranda yokum 5 gün sürekli erteleniyor bakalım hayırlısı
haa öbür ayda bayram şehir dışında olacağız hepte işlem olabilecek tarihlerde yokuz
okadar istiyordumki şimdiyse habire erteleniyor :26:

Son düzenleme:
yaa bende sonuçlanmıştır sandım doğru yaa deprem ctesi olmuştu :1: ozaman aşılamn olmuştu :1:
bende olursam hemen yaptırcaktım sözde aşılama ama habire erteleniyor eşim yum. zamanı şehir dışındaydı diye erteledik
haa öbür ayda bayram şehir dışında olacağız hepte işlem olabilecek tarihlerde yokuz

Merhaba, sizleri çok zamandır takip ediyorum; ama yazmak bugüne kısmetmiş. Öncelikle Allah ın bu emeklerinizi boşa çıkarmamasını dilerim.
Benim sıkıntım şu şekilde;
Ergenliğimden beri düzensiz regl dönemlerim oldu ve kistlerim beni hiç yalnız bırakmadı. Şuan 32 yaşındayım. Yıllarca reglim düzene girsin diye doğum kontrol hapları kullandım. Evleneli 1 yıl oldu. Evlendiğimizden beri korunmuyoruz. (Eşimde bir sıkıntı yok) Çok doktor kapıları aşındırdım. Rahim film i çekildi laporoskopi yapıldı (bir tüpüm tıkalı) şimdi aşılama için iğne kullanıyorum. İlk 5 gün 37,5 cc, sonraki 4 gün 75 cc, sonraki 3 gün 112,5 cc, şimdide 3 gün 150 cc gonal-f kullanıyorum. Toplamda 15 gün olacak ve hala yumurtalarda gelişme yok :( bu nasıl bir sıkıntı doğurur bilemiyorum. Herkes en fazla 13 gün iğne vurulmuş. Ben hala vurulup duruyorum :( çok çaresizim benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

7 haziran bizim için güzel birgün olsun inş. cnm :16: hayırlısı olsun inşallah cnm ,, hayırlı zamanda vakti zamanı gelince bir şekilde oluverir nasılsa anlamazsın bile :34:

Merhaba, sizleri çok zamandır takip ediyorum; ama yazmak bugüne kısmetmiş. Öncelikle Allah ın bu emeklerinizi boşa çıkarmamasını dilerim.
Benim sıkıntım şu şekilde;
Ergenliğimden beri düzensiz regl dönemlerim oldu ve kistlerim beni hiç yalnız bırakmadı. Şuan 32 yaşındayım. Yıllarca reglim düzene girsin diye doğum kontrol hapları kullandım. Evleneli 1 yıl oldu. Evlendiğimizden beri korunmuyoruz. (Eşimde bir sıkıntı yok) Çok doktor kapıları aşındırdım. Rahim film i çekildi laporoskopi yapıldı (bir tüpüm tıkalı) şimdi aşılama için iğne kullanıyorum. İlk 5 gün 37,5 cc, sonraki 4 gün 75 cc, sonraki 3 gün 112,5 cc, şimdide 3 gün 150 cc gonal-f kullanıyorum. Toplamda 15 gün olacak ve hala yumurtalarda gelişme yok :( bu nasıl bir sıkıntı doğurur bilemiyorum. Herkes en fazla 13 gün iğne vurulmuş. Ben hala vurulup duruyorum :( çok çaresizim benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

amin cnm. Rabbim seninde yardımcın olsun inş. şu an belki deneme aşamasındadır iğnenin dozları , vücudunun durumuna göre doktorun yavaş bir şekilde yükseltir belkide , Rabbim ol derse olur inşallahh canım Allahım yar ve yardımcın olsun :16:

Özlenen cevap verdiğin için teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım son 150cc vurulduğum iğneler işe yarar.

Back