Bebek Beslenmesi 6-8 Ay Arası Bebeğimin Beslenmesi ve Yabancı Müdahaleler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
Arkadaşlar bebeğim 8 aylık olacak. 5. aydan itibaren ek besine başladım. meyve püresi, muhallebi, patates ve havuç püresi gibi. 6. aydan sonra sabah kahvaltısı( 30 cc mama, 1 çay kaşığı pekmez, yumurta sarısı, labne peynir arada ceviz) ikindide meyve püresi ve yoğurt karıştırıyorum. Akşam bazen muhallebi yapıyorum. Ama benim asıl sorunum çevremdekiler. Gittiğimiz yerlerde annem ve teyzemde dahil herkezle kapışıyorum. Evde ne varsa tadına baktırıyorlar. Çorba ne varsa içiriyorlar. İçinde salça ve tuz var olmaz diyorum. Biz sana neler verdik. Biz böyle büyüdük herşeyin tadına baksın diyorlar. mücadeleden bıktım. Gelinimiz daha 6 aylıkken bebişime işkembe çorbası tattırıverdi. Kıyamet koptu. Izgara eti eline veriyor emsin diye. Bıktım artık. Bende artık bıraktım. Onlara gittiğimde çorbaları varsa içiriyorlar. Evdede çok az domates püresi ve iyotlu tuz atıyorum. Açıkçası buralarda anlatılanlar kadar detaylı çorbalar yapamadım daha. Mercimeği çok seviyor . burada zararlı yazmışlar. Domatesi çok seviyor. Ekmeğe az az batırıp veriyorum. Burada zararlı diyorlar. Şaşırdım vallahi. salçasız , domatessiz, tussuz birşey ot gibi oluyor yemiyor. Doktorumuzda patlıcan, karabakla ve bal hariç yediğiniz herşeyden verebilirsin dedi. Kafam iyice karıştı.

Canım ben de aynen senin gibi çok dikkat ederek ek gıda veriyordum. Şu anda kızım 9 aylık, yaklaşık 6 buçuk aylıkken memlekete gittik. Orada yemeklerden tattır. Tatsız tuzsuz verme diye beni çok eleştirdiler. Biraz direndim. Ama zamanla zaten kızım da ona hazırladıklarımı istemez oldu. Ben normalde çok panik ve aşırı kuralcı bir anne değilim. O yüzden şimdi kendi yediklerimizden veriyorum. Ayrıca burdaki arkadaşlardan biri yaptığı hatalardan birinin bu konuda çok kuralcı olması olduğunu yazıp da şimdi çocuğuyla ilgili sıkıntı çektiğini belirtince bende artık o kadar takmamaya başladım ve inan çok rahatladım.Kızıma kendi yediğimiz çorbalardan veriyorum. Kendimize de hazırlarken az salça ve tuz katıyorum. Onun dışında köftelerden, dolma içlerinden, tavuktan yediriyorum. Pütürlü yeme konusunda da sıkıntı çekmiyoruz. Yani bu konuda kendini yıpratma bence. Bebeğin hem çok küçük değil. Sadece alerjisi olan besinler varsa onlara dikkat et canım.Bebeğini sağlıkla büyütürsün inşallah...

aynı şeyleri yşıyorum ben de ve dediğin gibi artık bıraktım,kim ne verirse versin diyorum.kızım çok iştahsız(8 aylık) ve herkes bunu bana bağlıyor.mama veriyormuşum,tuzsuz,salçasız yedirdiğimden çocuk yemeye küsmüş. şimdi ev yemeklerinin tadına bakıyor sürekli ama 3-5 küçük kaşıktan fazla yemiyor.önce kavonoz sebzelerinden yiyordu,şimdi sanıyorum ki ev yemekler,nden sonra onlar da kötü geldi.
kısacası ben de artık takmıyorum,karnı doysun da ne yerse yesn...malesef..

İştahsız olmasının senin daha önce tuzsuz,salçasız vermenle ilgili olduğunu hiç düşünmüyorum. Ben de salçasız tuzsuz yedirdim ama benim kızım maşallah verdiğim hemen hemen hiç birşeyi reddetmiyor. Bu şekilde söylenenleri kafana takıp moralini bozma. Zamanla bu yiyeceklere de alışacaktır. Sana düşen sabırlı olmak. Benim kızımın yemek istemediği yiyecekler olduğu zaman onu birkaç gün sonra tekrar tattırmaya çalışıyorum. Ama zorlamamaya çalışıyorum. Kendine bu konuyu problem haline getirmeden atlatmaya çalış belki senin gerginliğin çocuğa geçtiği için yemiyor olabilir.Bu arada iştahsız olmasının sebebi diş çıkarma da olabilir eğer diş çıkarmadıysa.Sana kolay gelsin canım.

teşekkür ederim cevabın için.kızım biraz sorunlu bir bebek,yeme problemlerimiz 2,5 aylıkken başladı.
iştahsızlığının sorumlusu olarak kendimi asla grmüyorum,ama çevremdekiler kızıma verdiğim yiyeceklerden dolayı iştahsız olduğunu düşünüyorlar.ve bu beni çok sinirlendiriyor.kızım bir şey yemeyince,onlar da seslerini kessin diye normal yemeklerden (az tuzlu ve az salçalı) veriyorum malesef...

canım bebişin büyümüş maşallah.. belki kimilerininin yadırgayacağı bi söz olacak ama, ver gitsin :) bizim doktorumuz öle demişti bize patlıcan, bal, ve bikaç meyve dışında ver.. yedir.. az az başla.. severse ver demişti... benim oğlum 6 aylıkken kayınvalidemgil teyzemler falan tatırıolardı bizim oturduğumuz sofradaki yiyeceklerden.. tabi ki doyumlık değil.. çocuk dilini değdirior o kadar.. hiç zararını da görmedik çok şükür.. kafana takma derim ben...

benim de aklım çok karışık. oğlum 8 aylık ve ben doktorun dedikleri doğrultusunda sebzeleri haşlayıp içine zeytin yağı katıp yediriyorum. ama pirinç, un ,ekmek filan eklesem mi tereddütteyim. herkes artık yer diyor. bizim yediğimiz yemekler ona ağır gelmez mi. içinde salça ,soğan,tuz var. bir de şunu sormak istiyorum.8 aylık bebek tavuk,balık yer mi?

meraba arkadaşım benimde bebeğim 6 aylık bende bebeğime bir kase kelle paça çorbası içirdim ve bir kaseyi bitirdi bittikten sonrada dahada ver diye ağlamaya başladı sana diyeceğim aç kalmasından kork dokunan bişey olmadıktan sonra gerisini düşünme ilerde zorluğunu yine sen çekeceksin

aynı sıkıntılar bizdede var,tuzsuz hiçbişeye benzemiyor.iştahıda azaldı,
acaba tuz,salça bebeğe çok mu zararlı?benim oğlumda 8 aylık
yine yemeklerin tadına baksa neyse
şekerli su,çay,tatlı verilmesinden korkuyorum
en sevmediğim şey de bir çocuğun süt yerine şekerli çay içmesi
bütün sinir olduklarım başıma gelecek,çalışsan bi dert çalışmasan
yemeyen(nerde gereksiz şey varsa onu yiyen) iştahsız,laf dinlemeyen,inat bir çocuk olacak diye çok korkuyorum

herkese selam. böyle bir konunun açılmış olmasına sevindim. benim kızımda 8 aylık ve tel süzgeçten geçirmediğim zaman kesinlikle yemiyor ve yutamıyor boğulacak gibi oluyor. dr da dedi çatalla ez diye denedim ama yiyemedi. hatta bazen tavuk biraz az ezilmiş olsun (ki deği) yine atynısını yapıyor ve nefessiz kalıyor kaç kere elim ayağım titredi korkudan. ne yapmalıyım sizce gerçi bu hafta dr a gidicez tekrar ama durum böyle.

herkese selam. böyle bir konunun açılmış olmasına sevindim. benim kızımda 8 aylık ve tel süzgeçten geçirmediğim zaman kesinlikle yemiyor ve yutamıyor boğulacak gibi oluyor. dr da dedi çatalla ez diye denedim ama yiyemedi. hatta bazen tavuk biraz az ezilmiş olsun (ki deği) yine atynısını yapıyor ve nefessiz kalıyor kaç kere elim ayağım titredi korkudan. ne yapmalıyım sizce gerçi bu hafta dr a gidicez tekrar ama durum böyle.

8 aylık normal bir bebekten her şeyi yemesi bekleniyor artık(yasaklar haricinde)
pirinç,ekmek..bunlar çok basit ve vermen gereken şeyler.7. aydan itibaren günlük bir ceviz miktarı kadar et tüketmeleri gerekiyor,beyaz,kırmızı ve balık.tabi yerse:))yemezse yapacak bir şey yok.kızımın yediği 2 çeşit çorba var,onlara kıyma ve tavuktan yapımış kıyma ekliyorum yeni yeni.en azından o şekilde alsın vitaminini diye.yoksa köfte yediren bile var.
şu pütürlerin boğaza takılması...alışacaklar arkadaşlar,başka yolu yok.öğrenmeleri lazım.basit şeylerle başlayabilirsiniz.ben dün balık kraker koydum önüne,kıtır kıtır çiğnedi maşallah,yutmuyor,geri tükürüyor ama arada gidenelr de oluyor.boğazına tkılanları öğürüp çıkarıyorlar.ekmek veriyorum ben onu çiğniyor,yuttuğunu yutuyor beğenmediğini tükürüyor.böyle böyle öğrenir inşallah.çok büyük şeyler vermeyin,panik olmanıza gerek kalmaz.bir de tabi oturur pozisyondayken verin taneli şeyleri,yatarken mazallah kötü şeyler olabilir.

kelebek,
eğer nefessiz kalacak kadar kötü oluyorsa fazla zorlama bence,çocuk şartlanmasın.tavuk yutmak kolay değildir eminim bebek için.çorbalarına pirinç ekliyor musun,ya da ekmek?bu tarz yumuşak pütürleri dene istersen.yavaş yavaş alışsın.başka bir şey gelmiyor aklıma malesef.

evet ekliyorum bugün mesela yaptığım yemeği anlatayım. kabak,bulgur,pirinç,brokoli,havuç,patates,domates ve tavuk. piştikten sonrada 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve azıcık tam buğday ekmeğinin içi. sebzeleri tel süzgeçten geçirdim tavuğuda bıçakla kestim ama kıyma dan daha küçük oldu ve onu da aynı boğulacak gibi yaptı ama yedirdim ki açtı 4 saat yememişti. gerçi 3 saati uyku. durum böyle. sonra anne sütü ve akşamda elmalı yoğurt sabahlarıda kahvaltı o da şöyle:
yarım ceviz, 1 fındık, 1 yumurta sarısı, geceden ıslatılmış kibriy kutusu kadar tam yağlı peynir 1 tatlı kaşığı pekmez,azıcık tereyağı, ve azcık ekmek içi ıhlamurda ıslattım . sabahları sorun yok yiyor ama işte öğlenleri böyle yapıyor. sizce yemeklerim iyimi???

birde yoğurdu evde kendim yapıyorum. sütaşın babymix var dr. um onu da verebilirsin dedi ama yemedi. benim evde yaptığımı yiyor sadece. ve daha sağlıklı. size de öneririm. hazır günlük süt satılıyor ondan yapıyorum çok sağlıklı biz kendimizde ondan yiyiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…