aynı şeyleri yşıyorum ben de ve dediğin gibi artık bıraktım,kim ne verirse versin diyorum.kızım çok iştahsız(8 aylık) ve herkes bunu bana bağlıyor.mama veriyormuşum,tuzsuz,salçasız yedirdiğimden çocuk yemeye küsmüş. şimdi ev yemeklerinin tadına bakıyor sürekli ama 3-5 küçük kaşıktan fazla yemiyor.önce kavonoz sebzelerinden yiyordu,şimdi sanıyorum ki ev yemekler,nden sonra onlar da kötü geldi.
kısacası ben de artık takmıyorum,karnı doysun da ne yerse yesn...malesef..
İştahsız olmasının senin daha önce tuzsuz,salçasız vermenle ilgili olduğunu hiç düşünmüyorum. Ben de salçasız tuzsuz yedirdim ama benim kızım maşallah verdiğim hemen hemen hiç birşeyi reddetmiyor. Bu şekilde söylenenleri kafana takıp moralini bozma. Zamanla bu yiyeceklere de alışacaktır. Sana düşen sabırlı olmak. Benim kızımın yemek istemediği yiyecekler olduğu zaman onu birkaç gün sonra tekrar tattırmaya çalışıyorum. Ama zorlamamaya çalışıyorum. Kendine bu konuyu problem haline getirmeden atlatmaya çalış belki senin gerginliğin çocuğa geçtiği için yemiyor olabilir.Bu arada iştahsız olmasının sebebi diş çıkarma da olabilir eğer diş çıkarmadıysa.Sana kolay gelsin canım.
benim de aklım çok karışık. oğlum 8 aylık ve ben doktorun dedikleri doğrultusunda sebzeleri haşlayıp içine zeytin yağı katıp yediriyorum. ama pirinç, un ,ekmek filan eklesem mi tereddütteyim. herkes artık yer diyor. bizim yediğimiz yemekler ona ağır gelmez mi. içinde salça ,soğan,tuz var. bir de şunu sormak istiyorum.8 aylık bebek tavuk,balık yer mi?
kelebek,
eğer nefessiz kalacak kadar kötü oluyorsa fazla zorlama bence,çocuk şartlanmasın.tavuk yutmak kolay değildir eminim bebek için.çorbalarına pirinç ekliyor musun,ya da ekmek?bu tarz yumuşak pütürleri dene istersen.yavaş yavaş alışsın.başka bir şey gelmiyor aklıma malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?