Arkadaşlar bebeğim 8 aylık olacak. 5. aydan itibaren ek besine başladım. meyve püresi, muhallebi, patates ve havuç püresi gibi. 6. aydan sonra sabah kahvaltısı( 30 cc mama, 1 çay kaşığı pekmez, yumurta sarısı, labne peynir arada ceviz) ikindide meyve püresi ve yoğurt karıştırıyorum. Akşam bazen muhallebi yapıyorum. Ama benim asıl sorunum çevremdekiler. Gittiğimiz yerlerde annem ve teyzemde dahil herkezle kapışıyorum. Evde ne varsa tadına baktırıyorlar. Çorba ne varsa içiriyorlar. İçinde salça ve tuz var olmaz diyorum. Biz sana neler verdik. Biz böyle büyüdük herşeyin tadına baksın diyorlar. mücadeleden bıktım. Gelinimiz daha 6 aylıkken bebişime işkembe çorbası tattırıverdi. Kıyamet koptu. Izgara eti eline veriyor emsin diye. Bıktım artık. Bende artık bıraktım. Onlara gittiğimde çorbaları varsa içiriyorlar. Evdede çok az domates püresi ve iyotlu tuz atıyorum. Açıkçası buralarda anlatılanlar kadar detaylı çorbalar yapamadım daha. Mercimeği çok seviyor . burada zararlı yazmışlar. Domatesi çok seviyor. Ekmeğe az az batırıp veriyorum. Burada zararlı diyorlar. Şaşırdım vallahi. salçasız , domatessiz, tussuz birşey ot gibi oluyor yemiyor. Doktorumuzda patlıcan, karabakla ve bal hariç yediğiniz herşeyden verebilirsin dedi. Kafam iyice karıştı.