• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6.5 aylik oglum mama yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

guzgul

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
54
0
296
Diğer
anneler lütfen yardimci olun benim oglum 6.5 aylik satin aldigim yemeklerin hic birini yemiyor kendimde yaptim pure haline getirdim onuda istemiyor bi tek meyve ezmesi yiyiyor iki uc haftadir hasta duzeni yok ilk zamanlar yiyiyordu simdi niye istemiyor bilmiyorum azina veriyorum kusacak gibi oluyor

benimkide sadece anne sütü alıyor.mamalara pek meyilli değil.açken vermeyi denicem ama açda bırakamıyorum:)

benim deoğlum tam 6,5 aylık ve bizde de aynı sıkıntı vardı. ama şuan biraz daha iyiyiz.. hergün ağlıyordum yemediği için.. yavaş yavaş alıştı..
en önemlisi düzen.. her gün düzenli olarak denemelisiniz.. ve yemeye başlayınca da aman canım bu öğünü de anne sütüyle idare edelim yok.. mutlaka yemek yenecek 1 kaşık da olsa..
bebeğinizin acıkmış olduğundan emin olun.. en az 3 saat geçmiş olsun son öğün ya da emzirmenin üzerinden..
ben genelde yemekten hemen sonra ya da yarım - 1 saat sonra emziriyorum.. sonra da 3- 3,5 saat bekliyorum bi sonraki öğün için..
başlarda kaşığı görür görmez ağzını kilitlerdi ama açken en azından tadına bakıyor..
bebeğinizin sevdiği ve sevmediği şeyleri öğreneceksiniz zamanla.. örneğin benim oğlum 5 saat aç kalsa da meyve yemiyor.. ama meyveli yoğurdu nispeten daha iyi yiyor.. siz de ne sevip ne sevmediğini keşvettikçe yiyecekleri ona göre hazırlayabileceksiniz..
benim oğlum hala bir öğünü oh doydu diyebileceğim kadar yemiyor ama unutmayın 8. aya kadar hala kalorinin %70i anne sütünden ya da formül sütten karşılanmalı..
bu başlığı takip edeceğim inşallah zamanla bebeklerimizi öğrenip faydalı bilgiler paylaşabiliriz...
sevgiler :71:

benim deoğlum tam 6,5 aylık ve bizde de aynı sıkıntı vardı. ama şuan biraz daha iyiyiz.. hergün ağlıyordum yemediği için.. yavaş yavaş alıştı..
en önemlisi düzen.. her gün düzenli olarak denemelisiniz.. ve yemeye başlayınca da aman canım bu öğünü de anne sütüyle idare edelim yok.. mutlaka yemek yenecek 1 kaşık da olsa..
bebeğinizin acıkmış olduğundan emin olun.. en az 3 saat geçmiş olsun son öğün ya da emzirmenin üzerinden..
ben genelde yemekten hemen sonra ya da yarım - 1 saat sonra emziriyorum.. sonra da 3- 3,5 saat bekliyorum bi sonraki öğün için..
başlarda kaşığı görür görmez ağzını kilitlerdi ama açken en azından tadına bakıyor..
bebeğinizin sevdiği ve sevmediği şeyleri öğreneceksiniz zamanla.. örneğin benim oğlum 5 saat aç kalsa da meyve yemiyor.. ama meyveli yoğurdu nispeten daha iyi yiyor.. siz de ne sevip ne sevmediğini keşvettikçe yiyecekleri ona göre hazırlayabileceksiniz..
benim oğlum hala bir öğünü oh doydu diyebileceğim kadar yemiyor ama unutmayın 8. aya kadar hala kalorinin %70i anne sütünden ya da formül sütten karşılanmalı..
bu başlığı takip edeceğim inşallah zamanla bebeklerimizi öğrenip faydalı bilgiler paylaşabiliriz...
sevgiler :71:

cocuuk buyutmek gercekten zor, bu aralar meyveyi cok seviyor bende bol bol istahi acilsin diye veriyorum, ve doyurucu olsun diye pirinc unuyla yapilmis pureyede karistiriyorum yiyiyor bitek aksam yemegi sorun illa bir yerden cikiyor iste sorun ama tatli belalar:69:

bi arkadaş bunu göndermiş isterseniz inceleyin..
bebeksepeti.com - Bebeklerde İştahsızlık
ayrıca sanırım eylül cıvarı doğdu bebeğiniz. konumuza bekleriz.. eylül annesi olmasanız bile ekgıdayla ilgili hep paylaşımlar oluyor mutlaka faydasını görürsünüz..

http://www.kadinlarkulubu.com/eylul-anneleri/428936-2010-eylul-analari-onlarin-tatli-danalari.html

tsk ederim canim inceliyecem benim oglum 31agustosta dogdu eylul sayilir tekrar tesekkurler

Back