Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 5mglık biotin kullanan var mıı acil yardım lütfen

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ceren_gs

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2013
564
143
303
Ankara
yüzdeki tüylenmeyi artttırıyomuş doğru mu saçım genel olarak çok seyrek sipariş vermek istedim eczacı parayıı ödemeden sipariş yapmıyoruz dedei çok şaşırdıım asıl mesele biotin solgarım 5mglığıı saçları kalınlaştırır mıı ya da yüzdeki tüyleri mi artttırır alınmalımıdır binlik bi işe yaramıyo 2500 lüğü de yok solgarın bi 5 biliği deniyim dedim ama tüylenme olayından dolayı korktum suratımdaki tüyleyii kalınlaştırır mı yoksa saç<a mı yarar sadece

1 2 ay da ben kullandım hala kullanmam gerek aslında ama gebelikden dolayı bıraktım aşırı saç dökülmem vardı gerçi hala var ama azaldı tahlillerde biotin eksikliği çıktı. Öncelikle biotin testi yaptırmalısın. Vitaminler kafana göre kullanacağın şeyler değil bence. Ayrıca ince tüyleri güçlendirmek gibi bir etkisi yok saçı güçlendirmek gibi bir etkisi var.

çoğu sitede burası da dahil tüylenme yaptırdığı yazıyor 5 mg olanından mı kullandınız biotin testini nerde yaptırtacam hiç duymadım o testiii önceden 1000 lik kullanmıştım saçımı başladığım gün o ilaa dökmeye başlamıştıı fazllasıı daa vücuttan atılıyomuş amaa tırsmaya başladıım 5 000 yüzdeki tüyleri azdırıyo denilince

evet asıl amacım saçı güçlendirmesiydi ama pek anlamadım ben ama tırnakları hızlı uzatıyor ve güçlendiriyor o kesin

Ben 10 mg'lık kullandım. Tüylenme yapmadı. Saçlarımın dökülmesi azaldı gerçekten. Ablamda da hatta arkadaşımda da işe yaradı. Biotin zaten pahalı bir maade olmadığı için Solgar almanıza gerek yok. Herhangi bir marka alabilirsiniz. Ayrıca 5 mg'dan daha düşükleri işe yaramaz. 10 mg'lıkları da Türkiye'de yok. Ben ABD'den getirtmiştim. Kadın doğum doktorum tavsiye etmişti. Ablama da cilt hekimi önermiş. 10 mg için de ideal demiş. Hiçbir zararı da yok ayrıca.

Yalnoz kullandığım dönemde saçlarım çok güzeldi. Bırakınca yeniden sapır sapır döküldü. Yeniden almadım. Şimdi bir losyon deniyorum. O da tamamen bitkisel ve para iade garantisi veriyorlar. Dökülmeyi %100 durduruyormuş. Biraz işe yaradı. Ama daha çok yeni olduğu için buradan kimseye ümit vermek istemiyorum. Eğer yeni saç çıkar, dökülmesi durursa mutlaka yazacağım.

Yalnoz kullandığım dönemde saçlarım çok güzeldi. Bırakınca yeniden sapır sapır döküldü. Yeniden almadım. Şimdi bir losyon deniyorum. O da tamamen bitkisel ve para iade garantisi veriyorlar. Dökülmeyi %100 durduruyormuş. Biraz işe yaradı. Ama daha çok yeni olduğu için buradan kimseye ümit vermek istemiyorum. Eğer yeni saç çıkar, dökülmesi durursa mutlaka yazacağım.
losyonun ismi nedir minoxil mi yoksaa ben 5 binlik solgar biotine başlıycam maalesef çok seyreklik varrr az saçım seninde mi öylee bıktım uğraşmaktan açıklıklar da var minoxili bırakınca olduu 5 binlik de işe yarar mı türkiyede 10 binlik biotin yok muu gerçi solgarın 2 binliği de yok bin ya da 5 binliği var

Ben dün başladım solgara 5 mglık hem biotin hem de cilt tırnak saç için olan vitamine hem de aknetrent kullanıyorum 2. Ayındayım inşallah cildime kötü gelmez kullandığım vitaminler . Bu arada saçlarım yandı benim boyadan 3 aydır boyatmıyorum bakım yapıyorum ve biotine başladım 3 ay sonra belli olurmuş etkisi bakalım artık inşallah paralarım emeğim boşa gitmez .

losyonun ismi nedir minoxil mi yoksaa ben 5 binlik solgar biotine başlıycam maalesef çok seyreklik varrr az saçım seninde mi öylee bıktım uğraşmaktan açıklıklar da var minoxili bırakınca olduu 5 binlik de işe yarar mı türkiyede 10 binlik biotin yok muu gerçi solgarın 2 binliği de yok bin ya da 5 binliği var

minoxil sürekli kullanılması gereken bir losyon. Bırakınca tekrar dökülüyor. Anlamsız para ve zaman kaybı. Annem kullandı. Kutusunda da yazıyor zaten. Ben başka bir ürün kullanıyorum 10 gün oldu. Gerçekten dökülme azaldı. Eskisi kadar yerlerden saç toplamıyorum sanki. Ama daha deneyip sonucu yazacağım. İsmini yazmıyorum çünkü emin olmak istiyorum. Eğer istediğim sonucu almazsam boşa para vermenizi istemem.
Benim saçlarım da epey seyreldi maalesef. Özellikle üst kısımlarında saç derim görünüyor hem de bariz şekilde. Kullandığım losyonun saç çıkarma özelliği de varmış. 6 yıldan az süreli dökülmelerde %100 garanti verdiler. Haftada 1 defa derma roller yapıyorum. Ve her gün 1 defa losyon sürüyorum. 1-2 gün atlama yaptım maalesef. Temiz saça kullanmak gerekiyor. Çocuklardan banyo yapamayınca aksadı. Dün akşam banyoda yine dökülme arttı. İyi tarafı demek ki düzenli kullanımda işe yarıyor diyorum. Bir de bu ürün minoxil gibi kullanmayı bırakınca dökülme yapmıyor. Yalnız 1 sene kullanmak gerekebilirmiş. Eski saçlarım geri gelsin 2 sene de kullanmaya razıyım.

Sana biotin öneririm. 5mg'lık kullanman yeterli olabilir. Ben 10 mg kullanmıştım. İstersen 5mg'dan 2 tane içersin olur sana 10mg. Solgar almana gerek yok. Eczaneden en uygun hangisiyse onu al çünkü her markanın içinde sadece biotin var. Ve biotin de ucuz bir maddeymiş.

kızlar ben 2 aydan beri solgar 5000 mcg ve folik asid kullanıyorum ikisini aynı anda...saçım çok dökülüyodu dökülmesii tamamen durdu diyemem ama azalttı...ben tüylenme gibi bir sorunla karşılaşmadım açıkçası.kullanmaya da devam edicem 6 ay düzenli kullanmak gerekiomuşş sora bir 10 günlük ara sonra devam yinee...ya eski saçlarımın yerine gelmesini bırakın ben mevcut saçlarımı koruma derdindeyim aslında.inşallah kesin çözüm olur...çünkü saç bir bayan için çok önemlii hemen psikolojisi bozuluyo insanınn.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Yıllardır saç dökülmesi konusunda sıkıntı yaşadım. Allahtan kullandığım ürünler sayesinde saçlarım dökülsede destekledim ve trajik bir sonuç olmadı. Herşeyi denedim diyebilirim. Piyasadaki bir çok ürün şampuan, serum, saç bakım ürünleri konusunda deneye deneye ihtisas yaptım kendimce :)

Ve yıllar sonra bu konuda gerçekten işe yarayan bir formül buldum :) Saçlarıma restorex adlı şampuanı kullanıyorum. Hızlı uzama etkili ve dökülme karşıtı. Bir marketten 5 TL ye bayağa büyük bir boyunu aldım. Bir defa bu şampuanla yıkıyorum arkasından eczanelerde satılan pyhto adlı markanın dökülme şampuanı ve bakım kremi olarak ducray in (eczanelerde bulabilirsinim) nemlendirici maskesini yapıyorum. Saçlarım yumuşacık ve parlak oluyor. Ve en son bir tas suyun içine yarım fincan elma sirkesi ile saçıma son su yapıyorum. Bunlar saçıma dıştan uyguladığım şeyler, benim için olumlu sonuçlar veriyor. Herkesin alıştığı ve memnun kaldığı ürünler olabilir tabi illa bırakın bunları kullanın demiyorum.

Ama şiddetle tavsiye edeceğim. 1 haftada saçımdaki dökülmeyi neredeyse tamamen sıfırlayan (1-2 tel anca düşüyor.) bir şey buldum. Medobiotin 5mg bu ürünü kullandığımdan beri çok mutluyum. 60 lık tablet ben günde 1 tane alıyorum. 34 tl civarında ve 2 ay kullanmayı ve bir iki ay daha saçlarım iyice güçlenene kadar devam etmeyi düşünüyorum. Boş şeylere çok para harcamayın. Ben çok harcadım çünkü. Biotinin üstüne tanımıyorum. Zaten bakın bütün dökülme serumları Bioxin gibi Biotinlidir. Ama dıştan değil içten çözülüyor bu iş.

Umarım faydası olur yazdıklarımın.

Sevgiler herkese :nazar:

Son düzenleme:
1 2 ay da ben kullandım hala kullanmam gerek aslında ama gebelikden dolayı bıraktım aşırı saç dökülmem vardı gerçi hala var ama azaldı tahlillerde biotin eksikliği çıktı. Öncelikle biotin testi yaptırmalısın. Vitaminler kafana göre kullanacağın şeyler değil bence. Ayrıca ince tüyleri güçlendirmek gibi bir etkisi yok saçı güçlendirmek gibi bir etkisi var.

Merhaba biotin testini nerde yaptırıyoruz. Cildine dahiliye? Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Merhaba biotin testini nerde yaptırıyoruz. Cildine dahiliye? Teşekkür ederim

Ben sac dokulmem icin dahiliyeye gitmistim. Doktor gerek gordugu testleri yapti. Cinko kan sayimi gibi onlarin arasinda biotibe de bakti. Cunku bir cok sebebi olailiyor sac dokulmesinin bende ki sebep biotin eksikligi cikti ve ona gore tedavi uygulandi.

Back
X