5aylik istahsiz bebegim, yorulan ben

Pekmezini icindr kan yapici bir madde yoktur lütfen iyi araştırın pekmezin içindeki demir toprağından gelir. Marn toprağı. Siz kendi sağlığınız ve bebeğinizin sagligi için bu besini sofraniza almayın. Pekmez kan yapmaz içindeki demirin yani topraktaki demirin icinde aliminyum civa atiklar,pislikler hersey var. Turk doktorlari beslenme hakkinda biseyi bilmez. Ayni şekilde veterinerlerde bilmez mesela. Simdi biliyorum onlar bilmiyor da siz mi biliyorsunuz diyeceksiniz ama evet malesef bizi buna iten doktorlar .. yanlis teshisleri ve yanlis yönlendirmeleri
4.ayda meme reddi olur cok normaldir.
5 6 atak haftalarında etrafi keşfettikce. Sut azalma diye birsey olmaz sadece memeler eskisi kadar dolgun olmaz yukarıdaki arkadas bahsetmiş zaten ..O konuyu araştırın lütfen bebeğinizi sağlıkla büyütün insallah ama illa biseyler yemesi gerekiyorsa bu formul mama olsun en azından
Doktor nasil hemen başla diyor ona da sasirmadim aslinda sizi panikletiyorlar bos yere
Aa tamam arastiriyim ben oksursem pekmez icsem kesilir hamileliktr kan sıkıntimi pekmezle yendim ama tekrsr arastiricam bebegime pekmezi haftada 1kere verdim tatlandirmasi icin ogununu su siralar sebze denedigimiz icin vermiyorum zaten, bebegim basindan beri zor bi bebekti istah konusunda cok aciksa bile az biseu emerdi cok sukur kilo aldi ama benim cabalarimla bu da beni yordu, ilk iki ay mama takviyesi yaptim daha sonra sutum yetmeye basladi mamaya gerek kalmadi tekrar baslamak istedim sma aptamil denedim ikisinide istemedi gece verdigimde bile istemedi😣

Bir de benim oglum 35 38 günlük falandi meme reddetti düşünün :/ ben değişik emzirme pozisyonları denedim internetten bakabilirsiniz isterseniz bu şekilde memeyi tutturdum. Daha sonra evde dolaşarak emzirdim. Hala sağ memeyi pek sevmez. Zaten o memeyi gunde 2 kez emiyor ise diğerini 5 kez emiyor oyle diyim.. biri küçük biri buyuk kaldı hatta sağ da sut daha az ama bu bebeğime yetti... benimde şarıl şarıl sutum akmiyor yalan diyemem ama arz talep meselesine göre cocuguma yetiyor kilo alımı tabiki yavasladi ama ac degil bez sayısı normal boyu gelişimi normal.. memeler ilk günkü gibi olmaz..
Sizin bebeginiz kac aylik su anda siz basladiniz mi ek gidaya acaba

Bende mesela meyve ile başlamama konusunda önerilen çok kişi gördüm kesin bir doğru yok. Benimde doktorum yoğurt sebze meyve sıralaması önerdi. 5.5 aylık olduk tadıma başladık bebeklerim ikiz 5 ay emzirdim şuan sadece mama ve öğlen bir öğün tadım yaptırıyorum. Yoğurt, havuç, patates tadımı bitti yarın balkabağı sırada sonra meyveye geçeceğim bir ay böyle bir ay sonunda akşam öğünü ondan bir ay sonrada kahvaltı dahil olacak. Şu süreçte en stres olduğum şey bu oldu sanırım
Mama yemelerine cok sevindim ikizde ayri bi zordur Allah yardimcimiz olsun, bende tek ogundeyim stres korku gerilim bende de var malesef🙏😣

Mama yemelerine cok sevindim ikizde ayri bi zordur Allah yardimcimiz olsun, bende tek ogundeyim stres korku gerilim bende de var malesef🙏😣
Zamanla azaldı canım eğer alerji olmadıysa kuzun sende tat almaya çalış. Benim bebişler tabağı görünce çok seviniyorlar. Patates kabız eder diye havuç ile ilk gün verdim üç gün kuralı ile gidiyorum zaten. Çok sevdiler. Yoğurt ve sadece havuç ta tepki pek olmadı ama patates havuç hoşlarına gitti gibi. Seni anlıyorum ben şeye de üzülüyorum hadi 5. Aya kadar emzirdim ama sütü hiç olmayan hormonal bozukluğu olan kadınlar var yada bebekleri baştan beri tutmayan annelerimiz. Anne sütü çok önemli aaaa nasıl mama verilir kamu spotu reklamlar falan o anneler ne hissediyor bunları izlerken okurken yada sanırım herkes anne sütünün ne kadar önemli olduğunun farkında ve keyfi anne sütü vermeyen kadın yoktur diye düşünüyorum. Bebeklerim sağ gögüsümü baştan beri istemedi sol gögüs ile iki bebeği 5.aya zor attım doğum sonrası bazı problemler yaşadım her yaşadığım durumundan sonra sütüm azaldı anneannemi kaybettim mesela o kadar olayların üzerine benim psikolojimden çok etkilendi ve sonunda bitti. Doktora gittik ek gıdaya geç başlamanın da olumsuz etkileri olduğunu söyledi ve bir ay tadım yaptırmamı önerdi. Yoğurt, havuç, patates, balkabağı, elma, armut, muz, ananas, brokoli tadım yaptırıp akşam çorbalara geçeceğim bebeklerim 6. 5 aylık olmuş olacaklar 7. 5 aylıkken kahvaltı dahil olacak tam anlamıyla 8. Ayda oturmuş olacak. İnşallah bebeğin gelişimi için gerekli olacak şekilde beslenir.

Bende mesela meyve ile başlamama konusunda önerilen çok kişi gördüm kesin bir doğru yok. Benimde doktorum yoğurt sebze meyve sıralaması önerdi. 5.5 aylık olduk tadıma başladık bebeklerim ikiz 5 ay emzirdim şuan sadece mama ve öğlen bir öğün tadım yaptırıyorum. Yoğurt, havuç, patates tadımı bitti yarın balkabağı sırada sonra meyveye geçeceğim bir ay böyle bir ay sonunda akşam öğünü ondan bir ay sonrada kahvaltı dahil olacak. Şu süreçte en stres olduğum şey bu oldu sanırım
Meyve şekerli meyve yerde sebze yemez görüşünden böyle söylüyorlar da doğru da mantıklı da gelmiyor. Tadım zamanı gelişmiş damak tatları yok. Zaten aylarca meyve de yemiyorlar. Sindirilmesi en kolay grup meyve . Yoğurda süt alerjsi riski var. Laktoz intoleransi ihtimali var. %80 yaşar yaygın bir oran üstelik. Biz meyve sebze kahvaltı yoğurt sıralaması ile gittik. Yeğenlerimin iicnde sadeve benim kızım inek sütü icebiliyot şu an. Yegenlerimde laktoz intoleransi ve süt alerjsii oldu. 4 bebek var ailemizde. Bebeğin bağırsak florasını bozmamak çok onemli. Vucut bağışıklığı bile bagirsat florası ile doğrudan orantılı. Hatta otizmle ilişkilendirme bilimsel makaleler bile var. Otizmli çocuklara ketojenik diyet uyguluyorlar. Ben o kadar abartmaya gerek olduğunu dusunmiyorum tabii ki yoğurt yemeli ama yavaş yavaş alıştırmak gerekiyor.

Benim de kızım öyleydi 5aylıkken ek gıda demişti doktor çünkü biberon da kullanmıyodu süt veremiyordum çok üzülmüştüm ve hata yapmışım meyve vererek başladım devamında da iştahsızlığı devam etti gezmediğim doktor kalmadı. Şimdi 3 yaşında hala iştahsız pilav makarna bulgur muz yoğurt çorbası harici şeyler yemiyor. Tavsiyem iyi bir doktor bulmaya çalışın çünkü bence 5 aylıkken kilo almıyo diyip ek gıda öneren doktor iyi bi doktor değildir doc dr aydın erdemir var instada takip etmemizi tavsiye ederim bu konularla ilgili çok güzel yazıları var. O dönemde kızım sadece hero baby muzlu pirinçli mama yiyordu. Tavsiye eder miyim onu bilemem bebek doyuyo biz rahatlıyoruz ama acaba sağlıklı büyüyor mu bu daha önemli

Meyve şekerli meyve yerde sebze yemez görüşünden böyle söylüyorlar da doğru da mantıklı da gelmiyor. Tadım zamanı gelişmiş damak tatları yok. Zaten aylarca meyve de yemiyorlar. Sindirilmesi en kolay grup meyve . Yoğurda süt alerjsi riski var. Laktoz intoleransi ihtimali var. %80 yaşar yaygın bir oran üstelik. Biz meyve sebze kahvaltı yoğurt sıralaması ile gittik. Yeğenlerimin iicnde sadeve benim kızım inek sütü icebiliyot şu an. Yegenlerimde laktoz intoleransi ve süt alerjsii oldu. 4 bebek var ailemizde. Bebeğin bağırsak florasını bozmamak çok onemli. Vucut bağışıklığı bile bagirsat florası ile doğrudan orantılı. Hatta otizmle ilişkilendirme bilimsel makaleler bile var. Otizmli çocuklara ketojenik diyet uyguluyorlar. Ben o kadar abartmaya gerek olduğunu dusunmiyorum tabii ki yoğurt yemeli ama yavaş yavaş alıştırmak gerekiyor.
Ben süte alerji olursalar diye bayağı korktum halen tam emin olamıyorum ilk gün verdim bir hafta ara vermiş olduk bir iki gün içinde tekrar vereceğim. Öyle bir sebze alerjisi değil ki vermem olur biter diyelim. Süt ve süt ürünleri diyeti olmaz inşallah. Çok karışık bir süreç vallahi ödüm kopuyor fayda olsun diye zarar verirsem diye.

Ben süte alerji olursalar diye bayağı korktum halen tam emin olamıyorum ilk gün verdim bir hafta ara vermiş olduk bir iki gün içinde tekrar vereceğim. Öyle bir sebze alerjisi değil ki vermem olur biter diyelim. Süt ve süt ürünleri diyeti olmaz inşallah. Çok karışık bir süreç vallahi ödüm kopuyor fayda olsun diye zarar verirsem diye.
Onu biraz bağırsaklar gelişimini tamamladığında deneyin iyisimi işte. Çok zor gerçekten. Süt alerjisi ile laktoz intoleransi farklı şeyler bu arada. Süt alerjisi daha da zor. Kardeşimin bebeğinde var çok uğraşıyor. Kendi de yiyemiyor emzirdigi için bebeğine geçer diye.

bizim doktor ilk yıl anne sütüyle kilo almalı demişti, anne sütü kilo alımına yetmiyorsa mama verin, ek gıda adı üstünde ek olacak, ana besini anne sütü olacak demişti. 1 yaşından sonra ise tam tersi.

Ek gıdada ısrar etmek yerine mamayı değiştirin, belki verdiğiniz mamayı sevmiyordur, keçi sütlü olanlardan denediniz mi hiç?

Biz ek gıdaya 7,5 aylıkken geçebildik, alerjileri nedeniyle diyet yaptım

Zamanla azaldı canım eğer alerji olmadıysa kuzun sende tat almaya çalış. Benim bebişler tabağı görünce çok seviniyorlar. Patates kabız eder diye havuç ile ilk gün verdim üç gün kuralı ile gidiyorum zaten. Çok sevdiler. Yoğurt ve sadece havuç ta tepki pek olmadı ama patates havuç hoşlarına gitti gibi. Seni anlıyorum ben şeye de üzülüyorum hadi 5. Aya kadar emzirdim ama sütü hiç olmayan hormonal bozukluğu olan kadınlar var yada bebekleri baştan beri tutmayan annelerimiz. Anne sütü çok önemli aaaa nasıl mama verilir kamu spotu reklamlar falan o anneler ne hissediyor bunları izlerken okurken yada sanırım herkes anne sütünün ne kadar önemli olduğunun farkında ve keyfi anne sütü vermeyen kadın yoktur diye düşünüyorum. Bebeklerim sağ gögüsümü baştan beri istemedi sol gögüs ile iki bebeği 5.aya zor attım doğum sonrası bazı problemler yaşadım her yaşadığım durumundan sonra sütüm azaldı anneannemi kaybettim mesela o kadar olayların üzerine benim psikolojimden çok etkilendi ve sonunda bitti. Doktora gittik ek gıdaya geç başlamanın da olumsuz etkileri olduğunu söyledi ve bir ay tadım yaptırmamı önerdi. Yoğurt, havuç, patates, balkabağı, elma, armut, muz, ananas, brokoli tadım yaptırıp akşam çorbalara geçeceğim bebeklerim 6. 5 aylık olmuş olacaklar 7. 5 aylıkken kahvaltı dahil olacak tam anlamıyla 8. Ayda oturmuş olacak. İnşallah bebeğin gelişimi için gerekli olacak şekilde beslenir.
Bende ilk patates havucla basladim bal kabagi brokoli bu haftada ispanak denedik pek sevmedik daha dogrusu su anda ne sevdigini yada sevmedigini bilmiyor bende onu zorlamiyorum zaten istahsiz bi bebek, bende aksam corbadan once kahvaltiya gecmek istiyorum kahvaltiyi sevmeyen bazi bebekler oldugunu duymustum korkuyorum sevmicek diye hep diken ustundeyiz yocek mi sevicek mi bitircek mi artik kendimi ben ac birskmiyorum onu demekki bu kadsr yemek istiyor yada icmek istiyor diye teselli ediyorum

bizim doktor ilk yıl anne sütüyle kilo almalı demişti, anne sütü kilo alımına yetmiyorsa mama verin, ek gıda adı üstünde ek olacak, ana besini anne sütü olacak demişti. 1 yaşından sonra ise tam tersi.

Ek gıdada ısrar etmek yerine mamayı değiştirin, belki verdiğiniz mamayı sevmiyordur, keçi sütlü olanlardan denediniz mi hiç?

Biz ek gıdaya 7,5 aylıkken geçebildik, alerjileri nedeniyle diyet yaptım
Denemedim hic keci sutlu olanlari mama vermek istiyorum aslinda ama bebegim artik yatarak icmekde istemiyor oturmak istiyor biberonlada henuz oturarak icemiyor bakalim bu donem zor bizim icin bi kac haftaya belli edicek her sey kendini

Merhaba kizlar,
Bebegjm 5aylik ama sanki 5sene gibi cok yoruldum cunku o kadar istahsiz ki oynatarak yediriyim konusarak yediriyim uykulu yediriyim hep boyle hep bi ugras bi cocuk acikmaz mi hep bakmak oynamak istiyor bu ay 400gram almis sadece gunde 1ogun ek gida vermeme ragmen sizlerde durumlar nasil bebeginizin istahini nasil aciyorsunuz
Canim bebek daha beslemedigim icin pek fazla bilgi veremicem ama, sunu diye bilirim youtubde bitane abla var canli yauinda yapuyo cok guzel tarifler veriyo,ineriler veriyo ne yedire biliriz istahsiz bebeklere diye ,kendisininde kucul bi oglu var,ben cok begenerek izliyorum herseyini adini vereyim sende abone ol istersen onun yapdigi mamalari birde dene,canli yayin acdiginda sorarsin sorularini cok guzel cevapliyo genelede aksamlari acar canli yayininida.
Adi Necmiyenin mutfagi

Canim bebek daha beslemedigim icin pek fazla bilgi veremicem ama, sunu diye bilirim youtubde bitane abla var canli yauinda yapuyo cok guzel tarifler veriyo,ineriler veriyo ne yedire biliriz istahsiz bebeklere diye ,kendisininde kucul bi oglu var,ben cok begenerek izliyorum herseyini adini vereyim sende abone ol istersen onun yapdigi mamalari birde dene,canli yayin acdiginda sorarsin sorularini cok guzel cevapliyo genelede aksamlari acar canli yayininida.
Adi Necmiyenin mutfagi
Cok tesekkur ederim bakiyim hemen😊🙏

Bebeklerin 4-6 ay arası 400-600 gr alması normaldir. Ki aslında her bebeğin gelişimi kendine özgüdür.
4. Ayda etrafa ilgi başladığı için artık daha az emerler ve memelerde terbiye olmuştur. Artık o dolgunluk olmayacaktır. Bu ikisi birleşince anneler sütüm azaldı, artık az emiyor diye düşünüp mama döngüsune giriyor. Ya da malasef erken ek gıdaya başlıyor. 1 yaşına kadar adı üzerinde ek gidadir. Doyumluk değil yani.
Birçok kişi yazmış ek gıda olayında yanlış davranmıssiniz. Doktorun demesi de durumu değiştirmiyor ne yazık ki. Doktorlarin emzirme ve beslenme üzerine eğitimleri yok.
Ayrıca gelişim sadece fiziksel.degildir. dikkat edilmesi edin fiziksel gelişim yavaşladigi zaman mental olarak sıçrama yaşar
Belki bana azaldi gelmistir dogru ama ben azaldigi icin ek gidaya baslamadim bebegim beni emmeyi red ediyor su donemde sagarak verdigim icinde bazen cok bazen az cikiyor artik daha bilincli oldugu icin neyaparsam emmek istemiyor belk bi kac haftaua duzelor bu bi donemdir bilemiyorum hayirlisi bakalim

Benimle aynisiniz 29haziran dogumluyuz
Benimle aynisiniz 29haziran dogumluyuz :)
Evet canim yengeç burcu .:) Ben de iste ocak başında geçeceğim ama pure olarak degil de BLW olarak vereceğim dolayisi ile miktarı bilinmeyecek zaten ilk zaman tadiyor kokusunu dokusunu elliyor keşfediyor falan ya oyle yapacam yoksa hastalik sahibi olurum. 9.aydan sonra daha fazla yiyecekler ama hiç püre düşünmüyorum bugunde denk geldim bir cocuk sadece corba ve muhallebi yiyormus. Ben de eskilerin blendir çocuğuyum hala az ciğnerim. Ve yemegin son lokması ağzımda büyür ise afedersin tükürür çöpe atarim ve bir deri bir kemiğim ama asla kabul etmiyorlar hatalarını büyükler ben 2 yasa kadar püre şeklinde beslenmisim. Simdi avakado balkabagi kabak brokoli vs tarzında yapacagim. 3 gun kuralı uygulamayacagim. Alerjen seyler aşağı yukarı belli zaten.

Evet canim yengeç burcu .:) Ben de iste ocak başında geçeceğim ama pure olarak degil de BLW olarak vereceğim dolayisi ile miktarı bilinmeyecek zaten ilk zaman tadiyor kokusunu dokusunu elliyor keşfediyor falan ya oyle yapacam yoksa hastalik sahibi olurum. 9.aydan sonra daha fazla yiyecekler ama hiç püre düşünmüyorum bugunde denk geldim bir cocuk sadece corba ve muhallebi yiyormus. Ben de eskilerin blendir çocuğuyum hala az ciğnerim. Ve yemegin son lokması ağzımda büyür ise afedersin tükürür çöpe atarim ve bir deri bir kemiğim ama asla kabul etmiyorlar hatalarını büyükler ben 2 yasa kadar püre şeklinde beslenmisim. Simdi avakado balkabagi kabak brokoli vs tarzında yapacagim. 3 gun kuralı uygulamayacagim. Alerjen seyler aşağı yukarı belli zaten.
Bende once yediriyorum sonra kendisine birakiyorum kendi haline her yerine bulastiriyor 😂 ben puturlu verdim ilk yiyemedi cocugum surekli disari atti bulanir gibi oldu su anda catalla eziyorum gunden gune tanelerini arttiriyorum zatrn bi kac kasikta doyuyolar 😊

Kızlar merhaba,10 aylık bebeğim tıkanma nedeniyle doktora gittik su bile içse genzine kaçıyor tıkanıyordu alerjiden şühelendi ve deri testi yapıldı hersey negatif ama 3 hafta süt ve süt ürünlerine ara verildi. oğlumda sadece bogazlarında tıkanıklık ve hapşırma var başka bi belirti yok. başına gelen varmı süt alerjisi ne zaman geçer.

Back