'550 Tane Yerli ve Milli Milletvekili Göndermenizi İstiyorum'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
İstanbul'da "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz" dedi. Konuşması 'Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, "O zaman 1 Kasım'a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapacaksınız" dedi. Konuşmasına mitinge katılanlara teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi?" dedi.
erdogan-miting-aa.jpg

Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı Yenikapı meydanında Sivil Dayanışma Platformu (SDP) tarafından düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, çözüm sürecinin temelini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarları döneminde, 2013'te atıldığını söyledi.

'Burada sadece kardeşlik nefesi var'

Davutoğlu, konuşmasında "Burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritmle çarpıyor: Birlik, birlik, kardeşlik" dedi. Başbakan Davutoğlu, "Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de şu anda iki farklı yaklaşım olduğunu belirten Davutoğlu, " Bir nefesleri birleştiren, yürekleri birleştiren anlayış, bir de nefesleri bölen, yürekleri parçalayan anlayış. İşte biz 13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile başlayan AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik; yürekleri birleştirmek, gönülleri birleştirmek, nefesleri birleştirmek" dedi. Davutoğlu, "Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler. Biz buradayken, biz nefes alıp verirken, Türkiye'nin bir santimetrekaresini bile böldürmeyiz, ayırtmayız" dedi.

Davutoğlu'nun konuşması sık sık 'Kahrolsun PKK' ve 'Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganlarıyla kesildi.

'Çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız'
Sloganlara yanıt veren Davutoğlu, "O zaman 1 Kasım'a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapacaksınız" dedi.

Çözüm sürecinin temelini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarları döneminde, 2013'te atıldığını söyleyen Davutoğlu, "Gelin silahları gömün dedik, nevruz mesajına rağmen silahlı gruplar Türkiye'den çekilmedi" dedi ve şöyle devam etti:

"7 Haziran'dan sonra hemen silahlanma çağrıları yapmaya başladılar. Ama onlar dış odakların piyonu."

'TBMM’ye 550 tane yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum'
http://img-0.kadinlarkulubu.com/img/719/bound/2r0/55fed6f5113273506237dde4.jpg
Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına mitinge katılanlara teşekkür ederek başladı:

“Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz. Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız.

Bugün milletimizin karşısında kim varsa, dün Malazgirt’te de onlar vardı. İsimler, yöntemler değişti; amaç değişmedi. Bugün de bu milletin ferdi olan herkes oynanan oyunun farkındadır.

Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.

Benim ülkemde etnik sorun değil, terör sorunu vardır. Demokrasiyi güçlendirmekte kararlıyız. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.”

'550 tane yerli ve milli milletvekili'
“1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yok. Gün bölücülük, fitne, kavga değil; birleşme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür. Biz işte bunun için Rabia diyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.”

'Sazla cazla bu iş yürümez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. "Çıkmış birisi, “Bayrağa saldırı mı var?” diyor. Yalan üzerine yalan inşa ettiğiniz dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya sararlar, sonra bayrağa saldırı mı var… Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz İstanbul'da "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına mitinge katılanlara teşekkür ederek başladı:

"Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz. Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız.

Bugün milletimizin karşısında kim varsa, dün Malazgirt’te de onlar vardı. İsimler, yöntemler değişti; amaç değişmedi. Bugün de bu milletin ferdi olan herkes oynanan oyunun farkındadır.

Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur."

'Etnik sorun değil, terör sorunu var'

"Benim ülkemde etnik sorun değil, terör sorunu vardır. Bir kez daha ifade ediyorum. 'Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır' diyecek bir noktaya geldik. Elbette tüm etnik unsarlar gibi Kürt kardeşlerimin de sıkıntıları, beklentileri vardır. Peki Türk'ün yok mu, Laz'ın, Arap'ın, Boşnak'ın, Çerkez'in, Gürcü'nün yok mu? Zaza'nın yok mu? Velhasıl 78 milyon içindeki tüm etnik unsurların kendine has sorunları vardır.

Türkiye'nin geldiği noktadan geriye adım atılmayacağından herkes emin olsun. Milli birlik ve kardeşlik sürecinin geriye doğru işletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Demokrasiyi güçlendirmekte, hak ve özgürlükleri korumakta kararlıyız. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. İşte bu şekilde yeni Türkiye'nin yolunu açacak ve kapılarını aralayacağız."

'550 tane yerli ve milli milletvekili'

“1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yok. Gün bölücülük, fitne, kavga değil; birleşme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür. Biz işte bunun için Rabia diyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.”

'Sazla cazla bu iş yürümez'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi:

"Çıkmış birisi, “Bayrağa saldırı mı var?” diyor. Yalan üzerine yalan inşa ettiğiniz dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya sararlar, sonra bayrağa saldırı mı var… Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez.

Hani diyorlar ya; 'Biz herhangi bir şey yapmıyoruz'. Bakın ben söyleyeyim. Ben, sürekli muhtarları Ankara'ya davet ediyorum. Geçenlerde Doğu'dan, Güneydoğu'dan muhtarları ağırladık. 90'a yakın muhtar, geleceğini bildirdiği halde gelemedi. İnceledik. Diyorlar ki, tehdit altındayız, gelemiyoruz. Ya cici çocuk, siz kimi kandırıyorsunuz? Televizyon ekranlarında kimi kandırıyorsun?"

davutoglu-miting-aa.jpg

Miting alanında, iki yanında dev ekranlar bulunan ve üzerinde "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" yazısının yer aldığı büyük bir sahne kuruldu. Alanın çeşitli yerlerine vinçlerle ses sistemleri yerleştirildi. Alan çevresine bariyerler konuldu.
miting-.jpg

[Fotoğraf: AA]

Çalışmaları yerinde inceleyen Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, yaptığı açıklamada, 'insanların her gün şehit haberleriyle uyanmak istemediğini, böyle bir ortamda halk olarak tepkilerini göstermek istediklerini' söyledi.

AA ve Al Jazeera

Twitter'dan yorumlar

http://o nedio.com/haber/-terore-karsi-tek-ses-mitingi-590773

neden Rabia diyoruz? Mısırda vefat eden kızın konuyla ilgisi ne?

Ilgisi yok zaten
1 tek vatan
2 tek bayrak
3 tek millet
4 tek devlet
Konu başlığı altında rabia diyo sayın Cumhurbaşkanı

Rabia bildiginiz üzere 4 demek
Yanlışım olabilir arkadaşlar duzeltirler eğer maddeler yanlışsa

neden Rabia diyoruz? Mısırda vefat eden kızın konuyla ilgisi ne?

Eh simdiki terörün akp'nin iktidar olmasi ile ne alakasi varmis? Hani diyelim ki pkk bu isin arkasinda, tek basina iktidar olunca ne oluyor? Pkk "Aah artik tayyip baskan oldu, haydi o mayinlari yoldan cikartalim" mi diyecek??

Cok sinirlerim bozuldu artik. Miting yapacaksaniz, adini miting koyun. Sizin yüzünüzden gencecik ölmüs insanlarin üzerine siyaset yapip adini "milyonlarca nefes teröre karsi" koymayin!! Ya analarin daha yeni yavrularini topraga verdiler ve bunlar halen oy konusuyor! Yaziklar olsun!!!

Ilgisi yok zaten
1 tek vatan
2 tek bayrak
3 tek millet
4 tek devlet
Konu başlığı altında rabia diyo sayın Cumhurbaşkanı

Rabia bildiginiz üzere 4 demek

4. tek devlet degil, tek baskan, tek bir adamin herseyi yönetmesi, yada literatürde bilindigi sekilde diktatör :KK14:

Eh simdiki terörün akp'nin iktidar olmasi ile ne alakasi varmis? Hani diyelim ki pkk bu isin arkasinda, tek basina iktidar olunca ne oluyor? Pkk "Aah artik tayyip baskan oldu, haydi o mayinlari yoldan cikartalim" mi diyecek??

Cok sinirlerim bozuldu artik. Miting yapacaksaniz, adini miting koyun. Sizin yüzünüzden gencecik ölmüs insanlarin üzerine siyaset yapip adini "milyonlarca nefes teröre karsi" koymayin!! Ya analarin daha yeni yavrularini topraga verdiler ve bunlar halen oy konusuyor! Yaziklar olsun!!!

yok öyle demeyecekler.. anayasa değişeceği için "yassah gardaşım, anayasa da mayın patlatamazsın yazıyor" diyecekler..

ismimmelek ismimmelek gerçekten çok anlamsız olmuş.. ben 6 sene arapça okudum inan sen söylemesen buradan bunu çıkartmazdım..

yok öyle demeyecekler.. anayasa değişeceği için "yassah gardaşım, anayasa da mayın patlatamazsın yazıyor" diyecekler..

ismimmelek ismimmelek gerçekten çok anlamsız olmuş.. ben 6 sene arapça okudum inan sen söylemesen buradan bunu çıkartmazdım..

Evet evet, simdiki ana yasa ile mayin dösemek, insan öldürmek legal ya.. Sanirim ondan dolayi mit bunu yapiyor.. :KK14:

Cozum suresince sanki olaylar Uganda'da gerceklesiyormus gibi silahlanmislar diyen bir cumhurbaskani ve sonrasinda terore hayir mitingi...Neyin mitingi? Ne protesto edildi?Kimi kime protesto ettiniz? Ne yaptiniz diye sorular ard arda geliyor,yetkililerden cevap bekliyoruz diyoruz ama biz sizi daha sonra ariyacagiz diye gecistiriliyoruz.

400 değil miydi ya? :KK64:
Ne ara 550 oldu?

400 den 550 ye çıktı hem de yerli ve milli olcakmış, kimseyi gücendirmeyelim diyenler, aman kimse alınmasın çözüm sürecinde diyenler bunun için andımızı bile kaldıranlar, tam sıra gençliğe hitabeye gelecekti ki yetişmedi sanırım şimdi koyu milliyetçi oldu.
ayrıca K kararsiz_2013 e katılıyorum mitingse miting...
sanki şehitler sadece bunların tekelinde, bir bunlar düşünür bir bunlar üzülür...

4. tek devlet degil, tek baskan, tek bir adamin herseyi yönetmesi, yada literatürde bilindigi sekilde diktatör :KK14:

Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer.

Almanca bilmeden de tanıdık geliyo di mi? Diller değisiyor, dönemler değişiyor ama dünyada bazı insan tipleri var ki zaman mekan fark etmeksizin hep aynı kalıyorlar.

Bizdeki şansa bak ki diktatörün bile özentisine, çakmasına, bu gün dediğini yarın inkar edenine denk geliyoruz.

Hitler en azından tüm o hastalıklı düşüncelerini intiharına kadar yanında götürecek tutarlılıktaydı.

Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer.

Almanca bilmeden de tanıdık geliyo di mi? Diller değisiyor, dönemler değişiyor ama dünyada bazı insan tipleri var ki zaman mekan fark etmeksizin hep aynı kalıyorlar.

Bizdeki şansa bak ki diktatörün bile özentisine, çakmasına, bu gün dediğini yarın inkar edenine denk geliyoruz.

Hitler en azından tüm o hastalıklı düşüncelerini intiharına kadar yanında götürecek tutarlılıktaydı.

Erdogan'da tutarli. Gayesi halen tek basina iktidar olmak. Ve nefret ettigi kisilerde ayni kaldi. Adam halen Alevilerden, ateistlerden ve en cok ona oy atmayanlardan nefret ediyor. Zaten bunu küfürler ile hakaretlere ile cok dile getiriyor.

12002966_744101609033293_8051886901156211083_n.jpg

Egem ben cidden anlamiyorum, kimse merak etmiyor mu "eh anayasa degisse ne oluyor?" diye Adam "400 milletvekili verseydiniz böyle olmazdi diyor" yani bundan daha acik konusmaz heralde ve millet haalen pkk, terör diyor. Hersey bu kadar cok ortadayken cidden anlamiyorum..

X